Diferența dintre Crearea login, credențiale și utilizator în sqlserver (Administrarea bazelor de date, Server Sql)

Manas Kumar a intrebat.

Sunt puțin confuz despre sqlserver Login, credențiale și User.How sunt conectate sau mapate?

Când folosim șirul de conexiune în asp.net ce folosim Login sau credențiale…

Vă mulțumesc.

Comentarii

  • șansă de duplicat …stackoverflow.com/questions/2750534/…. –  > Por Arunprasanth KV.
  • Da, am văzut această întrebare, dar nu am primit răspunsul. – manaskumar
  • atunci ok, verificați răspunsurile mele –  > Por Arunprasanth KV.
2 răspunsuri
Arunprasanth KV

Autentificare: Un login este orice principal căruia i se acordă acces la o instanță SQL Server. Accesul poate fi acordat utilizatorilor de domeniu, grupului de domeniu sau conturilor autentificate SQL Server.

Credențial: O credențială oferă un mecanism de stocare a informațiilor de conectare pentru un cont de domeniu în SQL Server. Credențialul poate fi apoi utilizat pentru a trece aceste informații de autentificare de la o altă autentificare sau de la un proxy pentru a-i acorda permisiuni pentru resurse externe la SQL Server.

….. Utilizare de autentificaredacă aveți nevoie să vă autentificați și să accesați o instanță SQL Server, veți folosi doar un login. Indiferent de nevoile dvs., dacă trebuie să intrați și să faceți treabă, login-ul este prin ruta de urmat. Celelalte două nu vă vor ajuta deloc.

Utilizarea acreditărilor…Creditele sunt aduse în discuție atunci când trebuie acordate permisiuni de la utilizatorii domeniului pentru conturi sau servicii care nu ar avea în mod normal aceste permisiuni. De exemplu, dacă un ansamblu necesită EXTERNAL_ACCESS, aceste permisiuni pot fi acordate prin utilizarea unei credențiale. De asemenea, acreditările pot fi utilizate pentru a acorda conturilor SQL Authentication acces la resurse externe.

Comentarii

  • Atunci când folosim șirul de conectare în asp.net web.config, ce folosim Login sau Credentails? –  > Por Manas Kumar.
  • dacă u folosesc orice nume de utilizator și parolă în șirul de conectare, atunci folosiți acreditări Sql nu este autentificare Windows. Deci, dacă aveți deja un nume de utilizator și o parolă SQL, atunci nu este nevoie să creați din nou o autentificare, dacă nu, atunci – mergeți în secțiunea de securitate a serverului SQL și creați o nouă autentificare cu numele de utilizator și parola de conectare a șirului de conexiuni.  > Por Arunprasanth KV.
  • dacă aveți deja un login Sql, atunci îl puteți folosi, sau dacă doriți să creați altul, atunci puteți crea și un nou login. Oricum, dacă vă scrieți șirul de conexiune în webconfig, atunci trebuie să îl criptați, altfel hackerii vă pot accesa cu ușurință datele –  > Por Arunprasanth KV.
  • Vă mulțumim pentru răspuns. Există două cazuri aici. Vă rugăm să vedeți mai jos ceea ce folosim. 1. Șirul de conexiune nu conține UID și parola -> Login sau credențiale 2. 2. Șirul de conexiune conține UID și parola -> Login sau Credentails Și care caz folosim Login și Credentilas pentru șirul de conexiune. –  > Por Manas Kumar.
  • cred că nu sunteți clar cu conceptul de login și credențiale. În primul rând, înțelegeți conceptul, îl voi explica într-un mod simplu: „Un login este pur și simplu credențialele pentru accesarea SQL Server”, de exemplu, vă furnizați numele de utilizator și parola atunci când vă conectați la Windows sau chiar la contul de e-mail. Acest nume de utilizator și această parolă constituie credențialele. Prin urmare, acreditările sunt pur și simplu un nume de utilizator și o parolă. informații de autentificare (acreditări) necesare pentru a vă conecta la o resursă din afara SQL Server. –  > Por Arunprasanth KV.
user188218

Simplu spus

Autentificare este utilizat pentru a acorda permisiuni la nivel de instanță. Să spunem că pentru a vă conecta la o instanță SQL Server.

Acreditare este utilizată doar pentru a acorda acces unui utilizator din afara instanței sql.

Să spunem că un „user1” are acces la serverul sql. Un alt utilizator „AzureStorageuser” are acces la AzureBlob storage. Atunci când „user1” trebuie să acceseze AzureBlob storage, trebuie să aibă acreditări. Simplul fapt de a avea o simplă autentificare nu va fi suficient.