Jurnalele arhivate expirate nu sunt șterse din catalogul RMAN (Administrarea bazelor de date, Oracle, Backup, Rman)

Gaius a intrebat.

Dacă emit un LIST EXPIRED în RMAN, văd o listă de fișiere cu statut expirat, adică există în catalog, dar nu și pe disc (verificat de către ls). După ce am emis CROSSCHECK și DELETE EXPIRED comenzi, m-aș aștepta ca LIST EXPIRED să nu returneze nimic… dar toate sunt încă aici.

Acest lucru poate sau nu poate cauza eșecul sporadic al copiilor de rezervă pe ORA-19588. Am verificat și sunt 100% sigur că nu rulează două RMAN-uri în același timp. Aveți vreo idee? Ținta este 10g și catalogul este 11g.

Comentarii

 • Poate că ar trebui să enumerați comenzile complete pe măsură ce le introduceți. –  > Por Leigh Riffel.
2 răspunsuri
Leigh Riffel

Efectuarea unui LIST EXPIRED ARCHIVELOG și apoi un DELETE EXPIRED ARCHIVELOG ar trebui să provoace un nou LIST EXPIRED ARCHIVELOG să nu afișeze nicio intrare în majoritatea situațiilor. Iată câteva situații care ar putea face ca acest lucru să nu se întâmple.

 1. Dacă FORCE nu este specificat la comanda delete, atunci aceasta urmează politica de ștergere a jurnalelor arhivate, care determină când fișierele redo log arhivate sunt eligibile pentru ștergere.

 2. Politica de ștergere nu se aplică fișierelor redo log arhivate străine, care sunt jurnale primite de o bază de date logică în așteptare pentru o sesiune LogMiner.

Aceste posibilități sunt din această documentație. Dacă niciuna dintre ele nu se aplică, atunci poate că vă confruntați cu o eroare și ar trebui să să deschideți un SR cu suportul tehnic.

Presupun că executați comenzi de genul acesta:

  list expired archivelog all;
  crosscheck archivelog all;
  delete expired archivelog all;
  list expired archivelog all;

Poate că LIST EXPIRED sunt pentru elemente care nu sunt șterse de comanda de ștergere specifică pe care o executați. De exemplu, un DELETE EXPIRED BACKUP nu va șterge arhivele expirate sau copiile expirate.

Din moment ce problema este sporadică, nu ar trebui să aveți problema la care se face referire în MOS Doc ID 1189883.1, în care comanda de backup urmează forma backup archivelog all archivelog...

Comentarii

 • Nu, cu siguranță specificați jurnal de arhivă pentru ambele. –  > Por Gaius.
 • Ați încercat să specificați FORCE la ștergere? –  > Por Leigh Riffel.
 • Da. Am un TAR deschis acum, așa că întrecerea este între Stack Exchange și Metalink… –  > Por Gaius.
 • Aș fi surprins dacă vreunul dintre ei ar rezolva problema ta înainte ca recompensa să se încheie. Acest site din cauza bazei mici de utilizatori și a suportului Oracle, deoarece sunt atât de buni. –  > Por Leigh Riffel.
Patrick

Ne-am confruntat cu aceeași problemă, așa cum a menționat răspunsul inițial, pentru noi problema a fost opțiunea FORCE. Nu am realizat că, altfel, politica de păstrare este încă utilizată.