4TB HGST Ultrastar 7K4000 arată ca 2 TB cu controler RAID Dell PERC 6/i (Administrarea sistemului, Raid, Dell, Dell Perc)

crishoj a intrebat.

Tocmai am primit 2 x HGST Ultrastar 7K4000 de 4 TB, pentru a crea o matrice RAID 1 într-un server Dell Poweredge 2950 cu un controler RAID PERC 6/i.

Conform unui rezumat de compatibilitate de la HGST, unitatea ar trebui să funcționeze cu o capacitate neredusă.

Cu toate acestea, la instalare, unitățile apar cu o capacitate de 2 TB în configuratorul RAID, în loc de 4 TB.

De ce este nevoie pentru a obține capacitatea completă a unităților? Trebuie să modific cumva dimensiunea sectorului emulat/raportat?

Comentarii

  • Folosiți versiunea SATA a discului sau versiunea SAS? –  > Por ewwhite.
  • @ewwhite Versiunea SATA –  > Por crishoj.
2 răspunsuri
ewwhite

Trebuie să ai grijă cu discurile mai mari de 2TB pe controllere mai vechi. Nu există nicio modalitate de a vedea întreaga capacitate a discurilor de 3TB, 4TB și 6TB pe controlerul RAID Perc 6/i, iar Dell nu oferă o actualizare de firmware care ar permite această funcționalitate. Din nefericire, nu este posibil ca graficul de la HGST este incorect.

Problema de fond este că chipset-ul de pe controlerul 6i este LSI SAS1078 este limitat la 2,2TB și 2^32 sectoare de 512K. Acesta este un echipament de generație mai veche, din 2006-2009, așa că nu este atât de rezistent la viitor pe cât ar putea fi.

Cu toate acestea, există multe controllere de înlocuire ieftine care pot găzdui aceste unități. Dacă capacitatea este importantă pentru dumneavoastră, orice controler LSI sau Perc modern va face treaba, dar va trebui să schimbați și cablarea internă…

user993553

După cum urmează http://en.community.dell.com/support-forums/servers/f/906/t/19412446 Perc 6 acceptă numai unități fizice de 2TB