Calcularea consumului de energie a centrului de date (Administrarea sistemului, Energie Electrică, Centru De Date)

AX1 a intrebat.
a intrebat.

Mi-e greu să calculez consumul de energie al viitorului nostru server (Dell R710) și ce înseamnă acest lucru în ceea ce privește modul în care un centru de date va calcula costurile de energie. Sper că mă puteți ajuta să fac lumină în acest sens!

 1. M-am uitat la Dell R710 Power measurements at spec.org ceea ce îmi spune că serverul consumă între 64 (idle) și 236W (full load). Specificațiile serverului nostru sunt ușor sub cele măsurate, așa că mă aștept ca tragerea să fie și mai mică.

 2. Înțeleg că amperajele se calculează în funcție de Watts / Voltaj. În Statele Unite, tensiunea prizei este de 120 V. Asta înseamnă că serverul consumă între 0,5 și 1,9 Amp în funcție de sarcină.

 3. Majoritatea centrelor de date la care m-am uitat spun că includ 1,5 Amp cu un spațiu de 2U. Se bazează aceasta pe un consum mediu? Când se măsoară de obicei? Ce se întâmplă atunci când serverul consumă mai multă energie?

 4. Cel mai mic PSU R710 este un PSU „570W” – dar se pare că nu va necesita niciodată, niciodată, 570W. Care este legătura dintre PSU și consumul de energie?

Acest lucru este destul de confuz, vă rog să mă ajutați să înțeleg cum funcționează de obicei un pic mai bine. Am sentimentul că altfel voi da de supraîncărcări de energie!

Editați: Și mai confuz, consilierul energetic Dell calculează 3,1 amperi pentru serverul meu (Dual E5620, 24 GB RAM, 4 HDD SAS). Mă pierd.

Comentarii

 • Ești sigur că centrul tău de date furnizează curent de 120V? Mulți furnizează 208V acum, ceea ce ar fi mult mai bine dacă echipamentul dvs. poate face față (ceea ce este destul de probabil). –  > Por EEAA.
 • Nu sunt complet sigur, voi verifica mâine dimineață la prima oră. Mulțumesc pentru pont! –  > Por AX1.
 • Pot să vă spun că R710-urile noastre ne-au obligat să facem upgrade la surse de alimentare mai mari atunci când am adăugat un al doilea proc și încă 24GB de RAM pentru a face din el o gazdă ESX. –  > Por SpacemanSpiff.
 • Tom, care sunt specificațiile și consumul de energie al serverului tău? Aș fi foarte interesat să aflu. –  > Por AX1.
 • În ultima lună, am făcut multe cumpărături pentru spații de rack și am văzut întotdeauna că aceștia își anunță capacitatea de putere în kVA, nu doar în amperi. Poate că este o chestie din emisfera sudică? –  > Por Mark Henderson.
3 răspunsuri
toppledwagon

Pe Dell R710 (și multe alte mărci/modele) poți monitoriza singur consumul de energie cu această comandă:

# ipmitool sdr list | grep Watts
System Level   | 84 Watts     | ok

Aceasta este versiunea pentru Linux, dar există și echivalenți pentru Windows. Reprezentarea grafică a acestui lucru în instrumentul dvs. preferat este lăsată ca un exercițiu pentru cititor. Trebuie remarcat faptul că acest lucru indică consumul de energie în placa de bază. Sursele de alimentare nu sunt niciodată 100% eficiente, așa că adăugați aproximativ 15% la acest număr pentru a obține intrarea în sursa de alimentare. Sau conectați-l la un wattmetru și măsurați singur eficiența. Sursele de alimentare sunt mai eficiente la mijlocul intervalului declarat, undeva la 50-60% din capacitatea nominală.

Dacă sunteți preocupat de consumul de energie, ați putea lua în considerare utilizarea unui procesor din seria L.

Ce se întâmplă atunci când consumați mai mult? Asta depinde de furnizor. Probabil că veți primi doar un avertisment (dacă vor observa.) Și asta este, de asemenea, partea înfricoșătoare. Ce se întâmplă dacă toată lumea consumă puțin peste și se declanșează întrerupătorul de circuit? Cât de atent monitorizează ei aceste circuite? Este vorba de o monitorizare activă sau pasivă (există un contor pe circuit sau inginerii din clădire fac verificări la fața locului cu un contor cu clemă?)? În cazul în care există un contor, acesta este montat pentru fiecare port de alimentare sau pentru fiecare circuit?

În general, cel mai bine este să monitorizați singur consumul.

De unde știți înainte de a comanda serverul? Ei bine, este un joc de ghicit. Cu excepția cazului în care nu vă concentrați cu adevărat pe HW, nu veți ajunge aproape de vârf.

David

Numărul de wați de pe o sursă de alimentare este o valoare maximă și, în general, este mult mai mare decât va trage vreodată sistemul. Majoritatea furnizorilor nu personalizează PSU pentru fiecare sarcină. La urma urmei, consumul de energie va depinde de configurația exactă pe care o alegeți, de aplicațiile dvs. etc.

1,5 A vă oferă aproximativ 312 W/VA (presupunând că activi PFC ACTIV), ceea ce ar fi exagerat dacă ați moderniza serverul respectiv. Bineînțeles, asta înseamnă că merge la maxim, ceea ce majoritatea serverelor nu fac foarte mult.

Sfatul meu: contactați echipa de vânzări de la centrul de date pe care îl luați în considerare. Bănuiesc că ei alocă un spațiu de 1,5 A/2U atunci când se fac specificații pentru UPS-uri/generatoare și, în medie, serverele consumă mult mai puțin decât atât. Este posibil ca centrele de date cu prețuri mai mici să se descurce mai rău, dar acel server ar trebui să fie în regulă în orice centru de date administrat decent.

Comentarii

 • Vă mulțumim pentru informații! Știți cum tratează de obicei centrele de date depășirile (de exemplu, consumul de 2,5 A în loc de 1,5 în timpul unei perioade de vârf și apoi mai puțin de 1,5 A pentru restul zilei)? Închid serverul? –  > Por AX1.
 • >AX1 post foarte vechi, dar tot răspund deoarece am dat peste această întrebare. Cele mai multe centre de date folosesc prețuri per kwh și pur și simplu te pun să plătești mai mult dacă depășești kwh-ul alocat într-o lună. Discutați acest lucru cu centrul dumneavoastră de date, deoarece s-ar putea să fie diferit pentru al dumneavoastră. –  > Por Luc H.
Sean Reifschneider

Ceea ce face un centru de date atunci când se atinge capacitatea depinde de centrul de date și de echipamentul la care este conectat. Eu am de-a face mai ales cu circuite pline, să zicem 20A, iar pentru acestea nu este neobișnuit ca, dacă depășești cu mult timp prea mult, circuitul să se oprească, așa cum s-ar întâmpla acasă dacă ai porni cuptorul cu microunde și prăjitorul de pâine în același timp 🙂 Dar la o sarcină de 1,5A, va depinde de ce pot face echipamentele la care te conectezi și de cât de încărcat este circuitul.

Dă-le specificațiile serverului la care te gândești și întreabă-i dacă trebuie să reduci consumul de energie al serverului sau sunt de acord ca în mare parte să fie sub această valoare. Depinde într-adevăr de politicile și procedurile lor, dar așteptați-vă că au mai văzut oameni care au venit cu servere supraalimentate, spunând „vom folosi doar 0,5 A de obicei”, dar apoi un proces se blochează și încep să folosească tot timpul 2A.

În ceea ce privește specificațiile sursei de alimentare, cele mai multe surse de alimentare sunt la eficiență maximă în jurul a 50% din utilizare. Ceea ce înseamnă că acestea convertesc cea mai mare parte din puterea de intrare în putere de ieșire. Astfel, acea sursă de alimentare de 570 W va produce doar între 175 și 200 W de putere utilizabilă pentru componente la acea sarcină maximă de 236 W despre care vorbiți.