Calix 716ge-i r2 problemă de conectivitate (Administrarea sistemului, Ont)

Greg a intrebat.

Am un internet gigabit Century Link prin intermediul unui ONT Calix și apoi folosesc propria mea cutie PFsense ca router. Acest lucru funcționează bine în 99% din timp, dar se pare că pornirea oricăruia dintre PC-urile mele cu Windows pentru prima dată în timpul zilei face ca ONT să scadă sau să întârzie foarte mult pachetele către internet până când îl repornesc, apoi totul este în regulă până a doua zi dimineața. Poate cineva să recomande un loc de unde să încep să rezolv această problemă? Calix 716ge-i r2 permite gestionarea sau monitorizarea prin intermediul unuia dintre porturile sale Ethernet? Nu am reușit să găsesc documente despre configurarea lui 716ge-i r2, iar serviciul clienți Century Link a fost mai puțin valoros.

Vă mulțumesc foarte mult!

1 răspunsuri
Thinset

Fir vechi, dar poate că acest lucru va ajuta. Cineva?

Am și eu un Calix 716GE-I furnizat de ISP-ul meu. Se pot loga prin consola locală. O să vă spun ce știu, dar mai întâi lăsați-mă să spun că nu-mi amintesc totul pentru că obișnuiam să beau…. mult. Nu prea plecam din Las Vegas, dar nu prea departe. Așa că detaliile sunt neclare, dar iată ce știu:

Există o pagină de acces care poate fi accesată. Îmi amintesc că PC-ul trebuie să fie conectat direct la portul 1. Fără routere sau alte dispozitive între ele. Greu de reținut, dar cred că a trebuit să intru în stiva de protocol pentru conexiunea de rețea și să setez un IP static pe IPv4 cu o subrețea diferită sau ceva de genul acesta. A fost ciudat în sensul că nu a fost ceva ce nu ai face niciodată, doar că nu a trebuit să faci asta pentru a te conecta la un dispozitiv.

Îmi amintesc că parola părea generată. Litere și numere fără sens, cu majuscule și minuscule alternative. în orice caz, îmi amintesc că interfața nu era ușor de utilizat. Am făcut ceea ce aveam nevoie prin intermediul instrucțiunilor care mi-au fost date și m-am deconectat. Am mâzgălit informațiile, dar probabil că nu le mai am. Au trecut 2 sau 3 ani…

În orice caz, încerc să mă conectez din nou, deoarece vreau să configurez modul Client VPN în routerul meu, dar filtrarea (probabil NAT sau firewall) împiedică acest lucru.

Acești oameni nu te vor în modem, și pot ghici de ce. unele dintre lucrurile de acolo păreau a fi caracteristici fizice ale fibrei optice, adică lungimea segmentului de atenuare etc. Date în timp real de la lumina din fibra optică. Date tehnice. În primul rând, bănuiesc că o persoană ar putea eventual să modifice setările și să obțină viteze mai mari decât cele pentru care este abonată. PRESUPUNĂTOR, dar nu știu dacă este adevărat. În al doilea rând, o persoană ar putea, eventual, să facă ravagii în rețeaua locală și în nodurile asociate, jucându-se cu setările, din nou, PRESUPUNTIV. Așa că POT înțelege de ce ascund login-ul de administrator și nu doresc ca oricine să se conecteze.

Software-ul are un mod invizibil, deci nu răspunde nici la solicitările de ping.

Doar că nu-mi place să trebuiască să dau explicații altcuiva de fiecare dată când vreau să-mi ajustez rețeaua și să fiu la mila lor 🙁

Mai există un alt fragment pe care l-am găsit. Este pentru E7, dar puteți citi în altă parte pe pagină (nu este postat aici) că folosește același software ca și 716GE:

/începe

În timpul procesului de pornire la pornirea ONT, ONT-ul activează primul port Ethernet și creează o gazdă IP care acceptă o adresă IP statică de 192.168.100.100. Tehnicianul de teren conectează primul port Ethernet la un PC și configurează portul Ethernet al PC-ului la adresa statică 192.168.100.1 și la masca de subrețea 255. 255. 255. 0. Tehnicianul deschide un browser web folosind adresa http://192.168.100.100 și i se solicită un nume de utilizator și o parolă. Tehnicianul introduce apoi datele de identificare implicite din fabrică („admin”, „fiber1ttx”) și i se prezintă pagina Smart Activate (Activare inteligentă).

/end

nu a funcționat în cazul meu, dar merită să rețineți că trebuie să acordați ATENȚIE MASCĂRII SUBNET. A mea este 255.255.248.0. Nu am observat-o de mult timp. specificarea acesteia în stiva de protocol cu IP-ul static nu a funcționat nici pentru a găsi login-ul de administrator.

Oricum, nu am acreditările, dar am plănuit să le forțez prin forțare brută LOL. Voi sfârși prin a-i suna. Urăsc să îi sun.

Chestia e că oricum vor schimba de la distanță login-ul după ce termin…

Singurul alt lucru pe care îl știu este că „I” este pentru interior în 716GE-I, așa că pentru cercetare modelul exterior ar trebui să fie același.

Sper să vă fie de ajutor

Tags: