Care este diferența dintre hard disk-urile SAN și hard disk-urile normale? (Administrarea sistemului, Rețea, Hardware, Hard Disk, Rețea De Stocare)

Împotriva luiClint a intrebat.

La locul de muncă, am decis să virtualizăm în cele din urmă și am decis să actualizăm configurația SAN cu hard disk-uri de capacitate mai mare. Cu toate acestea, care este exact diferența dintre hard disk-urile care vin la pachet cu un set SAN sau dacă mergem la New Egg și luăm o grămadă de hard disk-uri de 1 TB?

Întreb deoarece oferta pe care am primit-o pentru o nouă configurație SAN cu o capacitate de 12 TB (6 TB utilizabili) a fost de 15.000 de dolari, ceea ce pare INSANIT de mare, mai ales că aș putea să merg la New Egg și să iau 12 hard disk-uri de 12 TB pentru ~ 1.500 de dolari.

4 răspunsuri
Rob Moir

Ei bine, pot exista diferențe evidente, cum ar fi tipul de interfață, viteza de rotație etc.

Dincolo de asta, chiar și atunci când două discuri au intrări identice pentru specificațiile de mai sus, unitățile care vin într-un SAN vor fi probabil certificate/garantate pentru o funcționare continuă de 24 de ore și pot include, de asemenea, firmware personalizat de la producătorul SAN.

În ceea ce privește diferența de preț – dacă achiziționați un SAN decent (sau chiar semi-decent) cumpărați mult mai mult decât o grămadă de hard disk-uri – este posibil ca unitățile să reprezinte doar o parte relativ mică din cost.

Comentarii

  • După ce am rulat atât sisteme SAN, cât și propriile noastre matrice de discuri cu unități cumpărate de la NewEgg, aș dori să adaug că există cu siguranță o diferență notabilă în ceea ce privește calitatea unităților. Unitățile de discuri standard cumpărate din magazinele obișnuite de vânzare cu amănuntul nu sunt concepute pentru sarcinile de lucru tipice de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână în sistemele de întreprindere. Aceasta nu înseamnă că unitățile mai ieftine nu își au locul lor, dar, cu siguranță, veți primi ceea ce plătiți și veți avea nevoie de unități de calitate superioară pentru operațiuni de înaltă performanță 24×7. –  > Por Paul Kroon.
David Mackintosh

Unitățile în sine vor fi, de obicei, unități de înaltă calitate, cu rotație ridicată, eventual cu firmware-uri personalizate instalate pentru a funcționa pe un anumit SAN. Probabil că acestea sunt de origine unică sau restricționată, ceea ce înseamnă că furnizorul SAN plătește o mică primă pentru a se asigura că poate obține EXACT aceste unități pentru următoarea perioadă de timp.

Un SAN este mult mai mult decât hard disk-uri.

Mai sunt și controllerele RAID. Există componente de rețea. Există carcasa fizică în care vin unitățile, cu alimentarea asociată (frecvent redundantă). Mai există și software-ul care a fost scris pentru a rula, monitoriza și gestiona totul. Există o mare organizație de calitate și de testare care are rolul de a se asigura că, atunci când îl primiți, „pur și simplu funcționează”. Și probabil că există un serviciu de garanție care, în cazul în care una dintre ele se defectează, va oferi o unitate de schimb în termen de 8 până la 24 de ore.

În plus, mai există și faptul că utilizați această soluție pentru a obține o anumită eficiență în ceea ce privește costurile sau operațiile, iar furnizorul nu face decât să valorifice o parte din această eficiență pentru el însuși.

Desigur, ați putea cumpăra 12 TB de spațiu de stocare pentru 1500 de dolari. Dar tot ați avea nevoie de un calculator (sau două) în care să le puneți, de un sistem de operare care să le prezinte în rețea și de cineva care să se asigure că totul funcționează și că este rezonabil de redundant.

AliGibbs

Un SAN este exact asta, o rețea de stocare. Aceasta include, de obicei, nu doar hard disk-urile în sine, ci și un șasiu, (placa de bază etc.) și software-ul. SAN-urile pot fi costisitoare, dar, de obicei, oferă un debit mult mai mare decât un singur hard disk. Dacă aveți sau nu nevoie de unul dintre acestea este o chestiune complet diferită.

Jonathan Rioux

Motivul principal este că aceste hard disk-uri SAN scumpe vin într-o carcasă cu un cip și un firmware în ea. De asemenea, cipul detectează automat dacă unitatea de hard disk trebuie înlocuită și permite ca hard disk-ul să poată fi schimbat la cald.