Cat6 CCA sau Cat5e Copper Pure Copper (Administrarea sistemului, Cablare, Cat5E, Cat6)

Jared a intrebat.
a intrebat.

Încerc să decid ce sârmă ar trebui să folosim atunci când executăm curse noi.

Mă întrebam ce implicații ar putea avea utilizarea cablurilor CAT6 Copper Clad Aluminum vs. Pure Copper CAT5e.

Nu sunt sigur dacă mă pot aștepta la beneficii de la unul față de celălalt, având în vedere traseele relativ scurte pe care mă aștept să le am (10-100ft, sau 3-30 metri).

Singurele planuri pe care le am în prezent pentru firul respectiv sunt pentru utilizarea ethernet.

EDIT:Nu am nicio țintă specifică de viteză, în afară de a obține cât mai rapid cu cablul dat. Întrebarea mea a luat naștere din citirea câtorva lucruri online care afirmă că pot exista probleme de căldură din cauza utilizării cablurilor CCA, dar se pare că aceasta viza și instalațiile care înconjoară power over Ethernet (camere și altele asemenea). Nu am niciun plan în acest sens pentru moment.

Așa că mă întreb dacă înfășurarea mai strânsă a cat6 CCA va avea o performanță mai bună decât înfășurarea mai slabă a cat5e de cupru pur.

Comentarii

 • Răspunsul la întrebarea dvs. este: „Utilizați cablajul clasificat pentru vitezele de transfer de date pe care le vizați”. Dacă folosiți cablaje care nu sunt clasificate pentru aplicația respectivă, este posibil să aveți performanțe degradate (sau lucrurile pot funcționa bine). –  > Por voretaq7.
 • De asemenea, ar fi util să știți ce viteze vizați. 1Gb? 10Gb? 40Gb? –  > Por Mark Henderson.
 • @MarkHenderson Consultați întrebarea actualizată. –  > Por Jared.
 • „va avea o performanță mai bună” <– Aveți un defect fundamental în raționamentul dvs. aici. Nu există „mai bine” sau „mai rău”. Acesta este un sistem digital, fie funcționează, fie nu, nu există nimic între ele. Aceasta este aceeași logică care îi face pe producătorii de HDMI ieftine să o ia razna atunci când oamenii plătesc în plus pentru cablurile Monster „premium”…. este digital, fie funcționează, fie nu. –  > Por Chris S.
 • @ChrisS …Dacă viteza este o măsură de „mai bine”, atunci cu siguranță nu spui că cat5 vs cat6 sunt la fel? În timp ce formularea ar putea fi incorectă atunci când este scoasă din context, cred că afirmațiile în ansamblu fac evident ceea ce întreb. –  > Por Jared.
10 răspunsuri
rnxrx

Includerea aluminiului în conductori scade costurile pentru producător. Dacă cablul îndeplinește diversele specificații de impedanță, diafonie, etc. și cablul este executat conform specificațiilor (raza de curbură, apropierea de interferențe, tensiune), atunci materialele utilizate pentru conductor nu contează.

Diferența fizică dintre cat5e și cat6 are de-a face cu numărul de răsuciri pe centimetru și, eventual, cu includerea ecranării. Rezultatul acestor modificări este că cablul poate suporta (în mod minim) o lățime de bandă mai mare, în special 10GE în acest caz. Celălalt cablu (5e) nu este evaluat la pentru a suporta acest tip de viteze, dar ar putea foarte bine să funcționeze în practică.

Dacă vreți să vă asigurați că veți avea un viitor pentru 10GE (sau mai mult), atunci alegeți 6a sau 7. Dacă doriți doar să configurați o rețea de bază de 100M sau GE, atunci nu există o mare diferență. 5e și 6 sunt destul de apropiate ca preț. Distanțele implicate sunt destul de mici, ceea ce face ca orice diferență să fie în cel mai bun caz teoretică. În rezumat? Nu va exista niciun beneficiu practic în ambele cazuri.

Comentarii

 • Informația pe care tocmai am adăugat-o schimbă ceva din toate acestea (se pare că am scris în același timp). De asemenea, ultima dată când m-am uitat, aluminiul avea o impedanță de aproximativ 6 ori mai mare decât cea a cuprului. Este aceasta o situație în care traseul este atât de scurt încât acest lucru va avea o consecință mică sau deloc? –  > Por Jared.
 • Un cablaj mai strâns îmbunătățește respingerea zgomotului diferențial, dar nu schimbă în mod material impedanța (de unde ar proveni orice diferență de căldură). De asemenea, aveți dreptate că la distanțele în cauză este chiar mai puțin problematică. Celălalt lucru este că cantitatea de putere utilizată în PoE nu ar trebui să creeze o cantitate apreciabilă de căldură – chiar și cu multe zeci de cabluri în conductă. –  > Por rnxrx.
 • fia-online.co.uk/pdf/Whites/wp-IAN002-01.pdf este documentul la care mă refer (pentru informarea dumneavoastră) –  > Por Jared.
 • De asemenea, ar trebui adăugat că cablul CCA prezintă un scenariu potențial periculos dacă intenționați să utilizați POE. De asemenea, cablul CCA nu respectă nicio specificație. Deoarece rezistența sa la tracțiune este mult mai mică decât cea a cuprului pur, acesta prezintă, de asemenea, un risc mult mai mare de deteriorare în timpul tragerii și determină o rată mai mare de defectare a cablului. –  > Por Nilpo.
Rex Hanson

S-ar putea să fiu în urmă cu vremurile, dar în lumea mea nu există cabluri CAT6 Copper Clad Aluminum, sau chiar Cat 5 sau 5e. Cablurile din aluminiu placat cu cupru (Copper Clad Aluminum – CCA) nu respectă specificațiile ANSI/TIA, ISO SAU EN și, prin urmare, nu ar trebui să fie etichetate ca atare.

Cablul CCA poate fi utilizat pentru rețele cu doar trasee scurte și va funcționa dacă așteptările nu sunt mari. Cu toate acestea, aluminiul se corodează la contactul cu aerul, ceea ce duce la o mulțime de probleme după instalare. De asemenea, din cauza rezistenței mai mari, cablul CCA nu ar trebui să fie utilizat pentru Power-Over-Ethernet. Este în regulă pentru unele aplicații, dar NU este CAT5 sau CAT6, chiar dacă scrie așa pe cutie!

BrianLee

Acesta are următoarele probleme:

 1. Este foarte fragil. Se pare că conductorii se pot rupe în interiorul jachetei fără ca aceasta să fie deteriorată în mod evident. Uneori, simpla încercare de îndepărtare a învelișului va rupe conductorii.

 2. Conectorii de deplasare a izolației vor străpunge probabil placarea de cupru și vor intra în contact cu aluminiul, creând un punct slab în care firul se va rupe și, de asemenea, creând un punct în care aluminiul se poate coroda.

 3. Nu este în conformitate cu NEC. NEC impune utilizarea de conductori din cupru pentru cablurile de comunicații (cu excepția coaxialului, care are adesea un conductor central din oțel placat cu cupru). Prin urmare, instalarea acestui cablu acolo unde se aplică normele NEC constituie o încălcare a codului electric.

 4. Se pare că natura fragilă a cablului CCA face dificilă menținerea geometriei perechilor necesare pentru performanța cat5e/cat6 în timpul procesului de fabricație.

Acum, câteva experiențe din lumea reală:

 1. Aproximativ 150 de metri de această chestie CCA a fost instalată… presupus cablu cat5e.

 2. Nu se putea lega la viteze gigabit, așa că s-a încercat cu 100 meg.

 3. S-a conectat la 100 meg.

 4. Câteva săptămâni mai târziu, legătura a început să tremure. Utilizatorii s-au plâns. Șeful a întrebat ce se întâmplă.

 5. Încercările de a termina din nou cablul pentru a remedia problema au dus la întreruperea legăturii și nu a mai existat nicio legătură… nici măcar la 10 meg.

 6. Abia după ce au fost încercate alte perechi, legătura a revenit.

 7. Din cauza îngrijorării că este posibil ca cablul să cedeze din nou, cablul CCA a fost înlocuit cu un cablu de cupru adevărat, ceea ce a durat aproape o zi.

 8. Totul pentru că cineva a economisit probabil 40 de dolari cumpărând cablu CCA.

Așadar, ar trebui să folosiți cablu CCA?

DACĂ puteți răspunde afirmativ la următoarele întrebări, vă recomand cu entuziasm să folosiți cablu CCA:

 • Vă plac defecțiunile aleatorii și imprevizibile ale rețelei?
 • Vă place să refaceți lucrurile?
 • Vă place să le explicați șefilor sau utilizatorilor de ce a picat rețeaua?
 • Vă place să lucrați cu cabluri cu conductori care se rup la cea mai mică insultă?
 • Vă place să economisiți câțiva dolari acum pentru a cheltui ore întregi mai târziu?
 • Vă place să fiți „penny wise, pound foolish”?
 • Timpul dumneavoastră valorează foarte puțin?
 • Aveți nevoie de un șnur de tracțiune pe care să îl folosiți atunci când instalați cablul de cupru pe care ar fi trebuit să îl folosiți de la bun început?

Len

Aluminiul se oxidează în timp. în funcție de zona dvs. de mediu specifică – mai repede decât v-ar plăcea…..De aceea, aluminiul nu mai este acceptabil în sistemele electrice ( se aplică unele excepții )Nu aș folosi CCA pentru nimic Ethernet ÎN SPECIAL dacă intenționați să folosiți vreodată POE.

Comentarii

 • Aluminiul este extrem de reactiv, ceea ce se întâmplă este că atunci când este expus la aer este aproape imediat acoperit cu un strat subțire de oxid de aluminiu, care este dur și foarte impermeabil (pentru referință, unele pietre prețioase precum rubinul sunt în esență oxid de aluminiu). Iar acesta nu este un cablu de aluminiu, ci aluminiu placat cu cupru. La frecvențele înalte implicate, curenții se deplasează de-a lungul suprafeței. În plus, cablul este bine îmbrăcat în plastic și nici nu va fi așezat în aer liber. Așadar, acest răspuns este de fapt o pistă falsă. –  > Por vonbrand.
John Gardeniers

Deși nu veți observa nicio diferență de performanță care să rezulte pur și simplu din alegerea metalului utilizat, există o potențială problemă la terminații. Mai exact, tipurile de terminații utilizate la cablurile ethernet vor străpunge stratul de cupru și conexiunea se va face în primul rând cu aluminiul.

Din păcate, acest lucru se va dovedi nesigur pe termen lung. Aluminiul se va corodora la punctele de contact ale terminației și vă va crea probleme. Sărurile produse de coroziune pot, de asemenea, să atace contactele de terminare în sine. În acest caz, va trebui fie să reconectați capetele, fie să înlocuiți cablul. Perioada de timp în care se va întâmpla acest lucru depinde de mulți factori, dar poate fi de la câteva săptămâni, în circumstanțe extreme, până la câțiva ani.

Comentarii

 • Deși am citit că aluminiul este „mai” predispus la coroziune decât cuprul, nu am văzut nimic care să vorbească despre acest lucru ca fiind o problemă. Informațiile pe care le-am citit au afirmat că pelicula de oxid pe care aluminiul este predispus să o formeze se va reforma aproape instantaneu dacă pelicula existentă este penetrată. Aveți cumva vreo informație de referință în acest sens? Nu din îndoială, vreau doar să obțin tot ce pot, deoarece ultimul meu an de cursuri universitare pentru licență va fi în principal cursuri legate de rețele. –  > Por Jared.
 • Vă asigur că este o problemă. Nu am o referință pe care să ți-o pot indica, ci doar o experiență îndelungată în ceea ce privește conductorii de aluminiu și precauțiile pe care le iau electricienii pentru a evita problemele. Aveți dreptate că stratul de coroziune se va reforma destul de repede (nu instantaneu, mai degrabă câteva ore sau zile) și pot să vă mai spun că oxidul de aluminiu este de fapt un izolator destul de bun, după cum poate depune mărturie orice galvanizator. –  > Por John Gardeniers.
 • După cum am spus, nu mă îndoiesc de dumneavoastră. Întrebarea mea provine din lipsa/limitarea cunoștințelor pe această temă. –  > Por Jared.
 • Nu sunt de acord cu prima afirmație. CCA oferă mai puține performanțe decât cuprul pur. CCA are proprietăți de atenuare mai mari, ceea ce echivalează cu pierderi de pachete și cu scăderea vitezei rețelei, în special pe traseele mai lungi. Sunt de acord cu afirmația referitoare la fiabilitatea pe termen lung. –  > Por Nilpo.
Aaron Hitower

În anii 1900 se foloseau fire cu conductor din oțel sau aluminiu pentru rețeaua electrică și cam orice alt tip de cabluri. Dar apoi, pe măsură ce nevoile de amperi/volți au devenit mai mari, și-au dat seama că oțelul & aluminiu au prea multă rezistență în comparație cu cuprul (mai multă rezistență = mai multă frecare în timp ce electricitatea se mișcă prin conductorul central = fire fierbinți). Ați văzut vreodată filmul „A Christmas Carol” în care tatăl are totul legat în lanț/alimentat de la o singură priză? Acea casă avea instalația electrică de tip „knob and tube”, pe care NEC a interzis-o la construcțiile noi în anii 1970. Cu alte cuvinte, conductoarele din oțel și aluminiu pentru aproape orice tip de cabluri de tensiune (nu doar de joasă tensiune) nu au fost permise din motive de siguranță, funcționalitate și performanță de peste 40 de ani. Doar recent, odată cu prețul atât de ridicat al cuprului, unii producători dubioși și nesiguri au readus acest tip de conductoare în circulație (ne uităm la tine, China). De asemenea, aluminiul se corodează (crește un reziduu alb pulverulent) oriunde conexiunile sunt expuse la aer, cum ar fi la priză sau la întrerupător/cutie de siguranțe. Același lucru este valabil și în cazul în care este utilizat la firele de comunicație la blocurile de perforare. De asemenea, aluminiul are cu 40% mai multă rezistență/impedanță decât cuprul, ceea ce înseamnă mai multe pierderi de pachete = mai multe pachete retransmise = mai multe erori = mai puțin debit decât cuprul. CAT 6 certificat este evaluat pentru o lățime de bandă de 500 MHz. În niciun caz CCA nu poate suporta o asemenea lățime de bandă; mi-ar plăcea să vă împărtășesc clasificarea lățimii de bandă CCA ca o comparație, dar CCA nu are clasificări. Folosind CCA, frecvențele mai înalte vor călători doar de-a lungul pielii de cupru a conductorului și nu pot atinge aceeași lățime de bandă ca un conductor central din cupru pur. De asemenea, sunt necesare trasee de cablu mai scurte decât cele din cupru. Așadar, aș înjumătăți distanța nominală certificată CAT X obișnuită a cablului pentru a calcula distanțele probabile ale cablului CCA. Cel puțin pentru mine, CCA pierde efectiv orice beneficii ale modernizării de la CAT5 cupru la CAT5e CCA, sau de la CAT5 sau 5e cupru la CAT6 CCA. De asemenea, folosesc acești termeni în sens larg, deoarece CCA nu poate fi numit în mod legal CAT 5, CAT 5e sau CAT 6, deoarece nu îndeplinește niciuna dintre legile de siguranță UL, RoHS sau specificațiile TIA/EIA privind transferul de date.

Comentarii

B Barber

Stați bine departe de CCA oricare dintre ele, este total inutilă are o rezistență cu 40% mai mare decât cuprul pur și, așa cum spune fiecare, nu îndeplinește standardele TIA/EIA. BT a folosit cabluri din aluminiu în anii ’60, bine pentru calea de voce de 3khz, dar când ISDN și ASDL au venit singure nu ar funcționa, prin urmare BT a trebuit să își modernizeze infrastructura. Am folosit o dată CCA pentru semnalul de transmisie CCTV, iar puterea s-a degradat după aproximativ 20 de metri.

BrianLee

Pentru cei care comentează despre efectul de piele:

Am testat o parte din chestia asta CCA cat5e pentru atenuare. La frecvențe de până la 20MHz (testerul meu nu merge dincolo de 20MHz, e vechi), testează ca fiind echivalent cu cat3 pentru atenuare. Aceasta se bazează pe pierderea de db pe picior.

Deci acest cablu nu numai că nu îndeplinește specificațiile de rezistență DC pentru cat5e, dar nu îndeplinește nici specificațiile de atenuare. Efectul de piele pare să nu ajute.

Acest cablu este (se pretinde) 24AWG.

Am întâlnit și cablu CCA „cat6” de 26AWG. Este, de asemenea, marcat pe jachetă cu un rating de 30V, poate că acesta este modul lor de a spune „Nu folosiți acest gunoi pentru POE!”.

Acel cablu CCA de 26AWG este, în mod interesant, listat UL… ca AWM, material de cablare pentru aparate. Acea listare UL nu îi permite să fie instalat într-o clădire, deoarece un cablu trebuie să fie listat ca CM/CMG/CMX/CMR/CMP.

AWM este pentru cablarea internă a aparatelor. Cred că cineva a găsit o portiță de scăpare pentru a pretinde că cablul lor CCA este listat UL…este, dar nu pentru modul în care va fi utilizat de fapt.

J. Belanger

CCA nu este un cablu de rețea de categorie, indiferent de ceea ce pretinde cutia în care l-ați primit sau de ce scrie pe înveliș. În primul rând, are o rezistență la tracțiune mult mai mică decât cuprul pur solid sau împletit, iar conductorii vor avea tendința de a se rupe atunci când cablul este tras pentru căderi, perforat în mufe sau sertizat în capete RJ-45. În plus, aluminiul se oxidează prea ușor în contact cu aerul, astfel încât, dacă evitați ruperea conductorilor, după o perioadă relativ scurtă de timp, aluminiul expus de la capetele conductorilor, acolo unde prindeți cablajul pentru a face un cablu patch, o picătură sau o perforare în jos într-un jack, se va degrada până când oxidarea va trece de locul unde conductorii sunt perforați sau sertizați în capătul RJ-45, creând probleme de conectivitate. Ultima, dar nu cea din urmă dintre problemele legate de materialul în sine este cea a impedanței. Deoarece impedanța CCA este mult mai mare decât cea a cuprului pur solid sau împletit, acesta este inutil pentru aplicațiile Power over Ethernet (PoE) pe orice distanță semnificativă.

În cele din urmă, orice cutie de CCA care pretinde că îndeplinește orice standarde, cum ar fi standardele UL, minte. Aceasta este cea mai gravă parte a farsei CCA. Numai standardul UL 444 face ca și cablajul UTP CCA să nu respecte standardele, deoarece este un standard de siguranță, ceea ce înseamnă că cablajul UTP CCA nu este în niciun caz certificat pentru utilizarea în pereți. De asemenea, nu respectă nici alte standarde ale autorităților de certificare. Pur și simplu nu-l utilizați. Este un gunoi.

mark

Am găsit acest fir de discuție foarte interesant… O parte din istorie este pur și simplu greșită, alte părți sunt înșelătoare sau incomplete. Acestea fiind spuse, Ethernet nu este un cablu electric și nici un cablu analogic de telecomunicații, ci transportă un semnal digital. Este un fir răsucit (24-23 ga). Mai multă torsiune, mai puțină vorbărie. Sârma placată există de peste o sută de ani și, după cum s-a menționat, este încă folosită astăzi (listată UL).

Problema cu CCA astăzi este fizică, nu electrică. Electronii circulă pe suprafață (sârma toronată are mai multă suprafață). Punch down, conectorii rapizi și curburile strânse în firele individuale la punctele de conectare sunt punctul slab al CCA. De asemenea, conectorii ieftini, cei care se desprind atunci când sunt perforați, dar nu revin în poziția inițială atunci când sunt eliberați și mențin presiunea asupra conexiunii (conexiune slăbită sau deschisă). Toate acestea sunt dușmani ai aluminiului, plus că adaugă vibrații și migrarea metalului. Am văzut multe în cei 48 de ani de activitate în telecomunicații. Nou-veniților vi s-a oferit un punct de plecare excelent pentru a muta comunicațiile la nivelul următor. Vă mai amintiți „Numărul vă rog”?

Așadar, sfatul meu este: folosiți cupru și numai cei mai buni conectori. La domiciliu, pentru o rețea locală mică, ei bine, banii sunt mai puțini acolo.