Ce „cutii de pizza” ieftine și fiabile să cumpere? [închis] (Administrarea sistemului, Hardware)

dacracot a intrebat.

Pun la punct un cluster de aplicații pe trei rețele. Fiecare cluster necesită cinci mașini mai mici montate pe rack (pizza box) și două pizza box-uri mai mari. Prețul este o problemă.

Cutiile de pizza mai mici trebuie să fie minim: CPU dual core, 2Gb RAM, 250Gb disk, dual Giga Net.

Cutiile de pizza mai mari trebuie să fie minim: CPU dual core, 4 Gb RAM, 4 x 250 Gb RAID5, dual Giga Net.

Vreau noi, nu folosite.

Cui ar trebui să se adreseze afacerea mea?

Comentarii

 • Prin „cutii de pizza”, presupun că vă referiți la serverele cu montare în rack 1RU? –  > Por EEAA.
 • 1RU sau 2RU, oricare dintre ele ar funcționa. –  > Por dacracot.
 • Cheltuiala este relativă. Chiar trebuie să pui efectiv o cifră pe ceea ce consideri ieftin. Ceea ce tu consideri scump, eu aș putea considera ieftin. –  > Por Ben Pilbrow.
 • @dacracot Deci, atunci Thin Crust sau Chicago style deep dish? 🙂 –  > Por EEAA.
 • Este că prețul de listă de pe site-ul web? Dacă da, sunați la Dell și spuneți-le câte servere doriți. Ei vor scădea prețul. Personal, sunt un tip HP, dar la fel – nu vă uitați la prețurile de pe site-ul lor, vorbiți cu cineva care vă poate face o ofertă. –  > Por Ben Pilbrow.
2 răspunsuri
cagenut

Nivelul 1: IBM, HP, Dell
Nivelul 1.5: Supermicro
Tier 2: Literalmente zeci și se schimbă în fiecare an

Asta e, e chiar enervant de simplu în sensul că nu ai nicio opțiune reală de a ocoli faptul că cele de nivel 1 au un suport extrem de greșit, iar restul pur și simplu bagă ratarea în preț.

Comentarii

 • +1, eu aș alege servere blade cu o astfel de configurație, dar dacă insistați pe servere de 1 sau 2U, cele de nivel 1 fac și ele o mulțime de servere. –  > Por Chris S.
 • Alegeți SuperMicro. Au cutii frumoase de la „două noduri” la „pentru noduri” – un noce fiind o placă de bază separată cu factor de formă mai mic. Economisește spațiu și este mai ieftin decât lamelele. O mulțime (fără centru pentru care să plătiți – care sunt prețuri stupide). –  > Por TomTom.
 • @Chris S, Cu cutii de pizza niciunul dintre nodurile mele nu împarte puncte de eșec ca într-o configurație blade, dar nu vreau să dezbat arhitectura aici. –  > Por dacracot.
Theo

Cred că o companie nu este diferită de cealaltă, dar aveți experiență în construirea de sisteme? De către minim specificații, aveți în vedere:

 • 27 – 2 GB RAM
 • 36 – HDD de 250 GB
 • 21 – procesoare, plăci Gigabit Ethernet, plăci de bază, carcase, etc.

Începeți să folosiți 2 CPU-uri pe mașinile mari sau mai multă memorie RAM, iar aceste cifre escaladează rapid. Ceea ce vreau să spun este că ai putea economisi niște bani făcându-te singur, atâta timp cât ai timp să te documentezi și să construiești.

Dacă nu, mi-a plăcut întotdeauna Dell, iar ei fac reduceri de volum dacă construcțiile sunt aceleași.

Comentarii

 • Ore de muncă vs. prețul hardware-ului? Cred că voi renunța să mi-l construiesc singur. –  > Por dacracot.
 • dacă tu crezi că totul este la fel se pare că nu ai fost în jurul blocului. –  > Por Chris S.
 • Știu că a construi clienți nu înseamnă nimic în comparație cu a construi servere, dar asta face parte din ceea ce fac eu, așa că fă-mi o favoare și păstrează-ți speculațiile pentru tine. Sincer totuși, voi șterge răspunsul dacă asta îi va face pe toți să nu se mai plângă. –  > Por Theo.
 • încearcă să nu te superi când oamenii nu sunt de acord cu tine, acesta este internetul și toată lumea are o părere. Am văzut mai mulți oameni care erau adepții construcției „build-it-yourself”, care au ajuns să plătească mai mult pe termen lung. Furnizorii de nivel 1 au marje foarte mici și produc volume uriașe pentru a face profit. Economiile de scară o drastic împotriva construirii propriului echipament. –  > Por Chris S.
 • @Chris S, m-am enervat la comentariul „nu am fost în jurul blocului”. Sunt de acord cu faptul că marilor constructori le este mai ușor pentru majoritatea oamenilor să construiască servere, dar răspunsul meu este, de asemenea, o opinie menită să arate opțiunile disponibile, ceea ce am perceput că era ceea ce căuta autorul afișului… totuși, apreciez ultimul dvs. comentariu care vă clarifică poziția. Armistițiu? –  > Por Theo.