Ce înseamnă Controler SATA încorporat : ATA? (Administrarea sistemului, Dell Poweredge, Sata, H700)

paulH a intrebat.

Am un server Poweredge R510 cu un controler RAID integrat PERC H700 care prezintă viteze de disc mai mici decât cele așteptate (matrice RAID 1 și RAID 10) și mă uit la configurația serverului.

Rularea comenzii omreport chassis biossetup pe server îmi arată următoarea setare de configurare:

  • Controler SATA încorporat: ATA

De asemenea, pot vedea că opțiunile posibile pentru această setare sunt:

  • off | ata | ata | qdma | raid

Am căutat pe internet pentru a afla ce înseamnă această setare și la ce se referă diferitele opțiuni, dar nu am reușit să găsesc nimic deosebit de util, așa că speram că cineva de aici ar putea să mă ajute să mă lumineze.

Mulțumesc,

Paul.

2 răspunsuri
Rex

Off – dezactivează controlerul încorporat. Ar trebui să fie destul de evident ce se întâmplă aici.
ATA – setează controlerul în modul ATA. Practic, setează controlerul să acționeze ca un controler ATA obișnuit.
QDMA – Queued DMA: setează controlerul să suporte rate de transfer mai mari decât PIO. Trebuie instalat un driver pentru a utiliza modul QDMA. Utilizând acest mod, probabil că va trebui să injectați un driver în timpul secvenței de instalare pentru a recunoaște orice dispozitiv conectat la controler.
RAID – setează controlerul în modul RAID. Ar permite să configurați niveluri RAID pe mai multe dispozitive conectate la controler.

editați:
Doar pentru a clarifica dacă nu este deja clar: Aceste setări vor avea impact asupra controlerului ATA încorporat (dacă aveți o unitate CD/DVD, este probabil conectată la controlerul ATA). Nu ar avea niciun impact asupra controlerului PERC.

Așadar, haideți să trecem mai departe și să abordăm problema dvs. reală: Ce fel de performanță a discului vedeți și ce fel de performanță a discului vă așteptați să vedeți? Este lent la citire/scriere/în ambele cazuri? Ce fel de teste de performanță ați efectuat pentru a confirma performanța? Ce fel de (și câte) unități sunt atașate? Cum sunt configurate rețelele RAID1/10 (de exemplu: 2 unități, 4 unități, 8 unități într-un RAID10? Există o memorie cache de scriere pe baterie și o utilizați?

Comentarii

  • Răspuns bun. –  > Por mfinni.
  • Mulțumesc, mi-ai oferit informațiile de care aveam nevoie! În ceea ce privește problema reală pe care o am, o voi pune într-o altă întrebare, deoarece ar putea fi destul de lungă. –  > Por paulH.
mfinni

Acest server are suport SATA la bord, în plus față de placa RAID PERC. Așadar, orice configurați pe aceasta nu va avea niciun efect asupra performanței RAID a PERC-ului dumneavoastră.

Ați putea transforma controlerul onboard:

  1. Off (Dezactivat) : Aceasta îl dezactivează
  2. ATA : aceasta îl transformă într-un simplu controler ATA
  3. QDMA : nu mă pot chinui să aflu toate detaliile despre această setare.
  4. RAID : acesta ar fi un simplu RAID integrat, probabil că suportă doar 0 și 1, dar trebuie să citesc documentația plăcii de bază a sistemului dvs. pentru a mă pronunța cu certitudine.