Comparație obiectivă a vitezei de operare a Windows 7 vs. Windows XP (Administrarea sistemului, Windows, Windows Xp, Windows 7)

Clay Nichols a intrebat.

Înlocuim un calculator vechi aici la birou și încerc să mă decid dacă Windows 7 este o opțiune bună. Știu că este mai rapid decât Windows Vista, dar este mai rapid decât Windows XP.

Sarcini tipice(-editare video -Virtual PC -Visual Studio (deși s-ar putea să ruleze doar în Virtual PC)

Specificații PC– Mașină destul de performantă (2.000 $ sau cam așa ceva) (folosesc un Dell XPS Duo Core Dell XPS la 3Ghz cu 3 GB Ram)

Sunt în căutarea unor măsurători destul de obiective.

Vreun link util?

7 răspunsuri
GregD

Comentarii

  • Testul Test Freaks compară XP /32 bit cu versiunile 64 bit ale Vista și Win7 cu 8 GB de RAM. Din moment ce XP 32 bit poate folosi doar 3 sau 4 GB din acea RAM, este un test nedrept. –  > Por Clay Nichols.
  • Nu chiar, majoritatea oamenilor care folosesc XP ar folosi versiunea pe 32 de biți. Cred că este mult mai probabil ca un utilizator final să aleagă să treacă la un sistem de operare pe 64 de biți cu Vista și/sau Win 7. De fapt, ambele mele cutii care suportă 64 de biți este exact ceea ce am făcut. –  > Por Charles.
  • Asta tot o face să fie o comparație inegală. Ai putea să treci la XP 64 de biți dacă dorești un sistem de operare pe 64 de biți. În orice caz, nu vreau să trec la un sistem de operare pe 64 de biți pentru că există dispozitive (cum ar fi imprimanta Dymo) care nu au drivere Vista/7 pe 64 de biți. Astfel, pentru meu necesități, vreau să știu dacă Win 7 vs XP (64 biți) –  > Por Clay Nichols.
  • Dacă ați avea vreo experiență cu XP x64, nu ați considera că este un test corect deloc. XP x64 a fost terenul de testare pentru viitoarele sisteme de operare – lecțiile au fost învățate, de aceea Vista x64/Win7 x64 sunt produse net superioare. –  > Por CJM.
  • Voi adăuga la acest amestec rezultatele ZDNet: blogs.zdnet.com/BTL/?p=22006 –  > Por SteveBurkett.
Charles

Pot să vă spun că am upgradat 5 PC-uri de la windows XP la windows 7. Totul, de la un P4 2.8 GHz Single Core la un AMD X2 5000+. În toate cazurile, fie că am rulat jocuri pe PC, aplicații desktop de la distanță sau orice altceva între ele, nu am observat nicio pierdere de viteză notabilă. Așa cum au remarcat posterele de mai sus, în mod logic nu este mai rapid, dar în timp ce Vista era vizibil mai lent, 7 nu este. În plus, accelerează sarcini precum copierea fișierelor mari, ceea ce ar putea fi foarte util având în vedere tipul de muncă pe care îl faceți. Linkul test freaks de mai sus ilustrează bine acest lucru. Aș recomanda cu tărie să alegeți 7, deoarece, deși sistemul de operare în sine nu este mai rapid, setul de caracteristici incluse în sistemul de operare ar trebui să facă mult mai rapid la finalizarea lucrărilor.

Comentarii

  • Ați instalat toate aplicațiile vechi pe cel nou (pentru o comparație reală între mere? (Un lucru care se întâmplă este că vechea mașină are mai multe lucruri în plus care blochează totul. Noua mașină are doar lucrurile pe care le-ați pus în mod explicit pe ea). BTW, planul meu real a fost doar de a obține un sistem WinXP și de a reinstala doar acele lucruri de care am nevoie (un nou început). Bănuiesc că în acest caz aș vedea o mare îmbunătățire (poate10%-20%). Dacă fac același lucru cu o mașină nouă Win 7 și este o spălare, chiar „pierd” acea îmbunătățire de 10% sau 20% pe care nu o voi vedea. –  > Por Clay Nichols.
  • Ei bine, mașinile diferite erau, desigur, diferite. Dar pentru laptopul meu de lucru, de exemplu, este de obicei păstrat rezonabil de subțire, deoarece eu RDP pentru cea mai mare parte a muncii mele, acesta și desktop-ul soției mele au fost în esență la fel cu XP și cu 7. Unul având o grămadă de vechituri și altul nu 🙂 –  > Por Charles.
Maximus Minimus

Nu, nu este mai rapid decât XP, dar nici nu are cum să fie, deoarece se întâmplă mult mai multe lucruri în măruntaiele sistemului de operare.

Ca să știi, am testat beta și RC pe o varietate de hardware, până la un laptop de 1,6 Ghz/512MB, iar performanța a fost bună în toate configurațiile. Este un sistem de operare bun, iar dacă ar mai fi 6 luni de acum încolo l-aș recomanda fără rezerve pentru o nouă instalare. În momentul de față însă, lăsând la o parte întrebarea perf, aș fi înclinat să aștept până când early adopters îl vor folosi mai întâi în medii de producție.

JamesRyan

Ei bine, răspunsul este în mod clar nu. Așa cum Win98 a fost mai rapid decât XP, XP este mai rapid decât Win7 (care, în esență, este doar un Vista îmbunătățit).

Dar fiecare generație adaugă caracteristici, iar Windows 7 arată cel puțin ca un upgrade de la XP pe care Vista trebuia să fie.

Comentarii

  • Acest lucru este greșit pe atât de multe planuri. –  > Por Stefan Kendall.
  • Anumite operațiuni de rețea SUNT mai rapide pe Windows 7. Mai rapide decât orice versiune anterioară de Windows. Punct. –  > Por kmarsh.
  • Aveți ceva care să susțină această afirmație sau ar trebui să luăm părerea dvs. drept evanghelie doar pentru că ați scris punct la sfârșit? Nu văd nicio operațiune de rețea care să se fi schimbat, în afară de RDP, care folosește caracteristici noi doar atunci când se conectează la serverul 2008. –  > Por JamesRyan.
Trondh

Se pare că tipul de lucru pe care îl faceți este destul de intensiv în ceea ce privește memoria RAM, așa că v-aș recomanda un sistem de operare pe 64 de biți (atâta timp cât software-ul dvs. poate utiliza memoria RAM suplimentară). Și cu siguranță aș recomanda Win7 pe 64 de biți în locul lui Vista pe 64 de biți sau XP pe 64 de biți, doar din cauza suportului hardware mai larg.

Începeți prin a vă uita la capacitățile pe 64 de biți ale software-ului dumneavoastră (de exemplu, dacă folosiți Adobe Premiere pentru editare video, versiunea CS4 cu o actualizare va profita pe deplin de arhitectura pe 64 de biți).

Nu contează dacă sistemul de operare este mai rapid pe un anumit hw, ci ce te face să mergi mai repede.

CJM

Este clar că nu va fi mai rapid pe același hardware – face mult mai multe decât XP. Este mai rapid decât Vista? Nu în mod special, dar, din nou – în ciuda a ceea ce pretind cei care se împotrivesc – Vista nu era oricum atât de lent; cu siguranță nu atunci când rula pe hardware de generația Vista.

Pot să vă asigur că dacă ați compara XP pe hardware din 2001, Vista pe hardware din 2006 și Windows 7 pe hardware din 2009, ați alege Windows 7 de fiecare dată.

Dacă vă cumpărați o mașină nouă (în special o mașină de vârf, așa cum vă propuneți), ar trebui să primiți Windows 7 și IMHO ar trebui să fie și x64. Cu excepția cazului în care aveți o aplicație veche care spune altceva, nu există niciun motiv întemeiat pentru a trage de timp atunci când vine vorba de trecerea la 64 de biți.

Noul dvs. hardware va compensa mai mult decât suficient pentru sofisticarea suplimentară a Windows 7 și pentru munca suplimentară pe care aceasta o presupune.

aa

Deci, am primit acest pc vechi dat la mine cu 2.6Ghz absically fără ram, aproximativ 512 și o placă g- rubish. Cred că e o placă nvidia seria 6 cu 54mb sau ceva asemănător.

Îmi place windows 7 pe platforma mea de gaming dar mă întrebam dacă nu cumva e mai bine să merg pe vechiul și bunul xp.

oricum voi face overclock și la alte câteva pc-uri pe care le am și voi vedea dacă windows 7 este utilizabil pe ele.

Voi încerca să-mi amintesc să fac un update să spun cum a mers.

Ivan