Conversia unui hard-disk într-o mașină VMWare (Administrarea sistemului, Vmware Converter, Virtualizare, Hard Disk)

DrStalker a intrebat.

Am un hard-disk de la un server mort și aș vrea să-l convertesc într-o mașină virtuală. (sistemul de operare original al sistemului este windows 2003)

Știu că VMWare converter poate converti o mașină fizică într-o imagine VMWare, dar există vreo modalitate de a converti un hard disk într-o imagine VMWare hard-drive pentru a o folosi ca mașină virtuală? Nu găsesc o astfel de abilitate listată în descrierea convertorului VMWare.

8 răspunsuri
Zoredache

Păi, ai putea să conectezi unitatea la vreun calculator care să o suporte și să iei o imagine de disc cu Ghost/dd/favorite-cloning-util.
Apoi să creezi un nou VM, să pornești utilitarul de imagine disc și să restaurezi imaginea.
Dacă aveți noroc, toate driverele de care are nevoie VMware vor fi deja instalate în Windows.

Comentarii

 • Am sfârșit prin a opta pentru această soluție, deoarece toate încercările de a rula haddrive-ul ca disc virtual au avut ca rezultat un sistem care se afișa instantaneu pe ecran albastru la pornire și care refuza să funcționeze cu modul de reparare al programului de instalare Windows. –  > Por DrStalker.
 • Dacă această metodă nu funcționează și dacă VM-ul se afișează pe ecran albastru la pornire (ca în cazul laptopului și al desktop-ului pe care am încercat această procedură), atunci poate doriți să încercați sugestia mea, bazată pe sugestia lui Dave M. –  > Por Mark Booth.
joshk0

Puteți utiliza ceea ce se numește „raw disk mode” pentru a monta unitatea respectivă într-o VM. Conectați-o la mașina pe care aveți VMware pe ea și creați o VM normală. Apoi, ștergeți imaginea de disc asociată cu acesta și „adăugați” un nou disc la VM. Veți avea apoi opțiunea de a utiliza un disc existent ca depozit de rezervă pentru fișierul VMDK.

În acest moment, ar trebui să puteți duplica VM, iar copia ar trebui să aibă un fișier VMDK real cu date reale în el.

Am „înviat virtual” un laptop vechi cu Windows 95 în acest mod.

Comentarii

 • Ați făcut acest lucru cu un sistem de operare mai recent? Am încercat acest lucru pe două mașini diferite cu Windows XP (una de birou și una portabilă) și a rezultat doar o VM care se afișează pe ecran albastru la pornire. –  > Por Mark Booth.
 • @JoshK, Frumos, vorbești despre VmWare Workstation? Metoda ta va funcționa și pentru VmPlayer? –  > Por Pacerier.
Mark Booth

Tocmai am efectuat această operațiune pe două PC-uri, un desktop mort și un laptop mort.

A fost totuși un drum lung, iar majoritatea sugestiilor de aici aveau prea puține detalii pentru a trece de problemele pe care le-am avut cu acele soluții. Ne-am uitat și la soluțiile de pe site-ul Cum să convertiți unitatea laptopului (cu un laptop mort) pentru a fi folosită ca imagine VMware? au fost, de asemenea, de folosire limitată.

Ce nu a funcționat

Am încercat să creăm o nouă VM cu acces la discuri brute și cu propriul disc virtual, clonând unul pe celălalt (folosind clonezilla) și apoi rulând utilitarul de conversie VMware pe acesta, dar asta a dus la VM-uri care au avut ecran albastru la pornire, deci nu a fost o soluție.

Am încercat să folosim să creăm o nouă VM, să atașăm hard disk-ul brut la VM și să convertim dar aceasta a dat doar un mesaj de eroare criptat cu datele actuale ale fișierului vmware-vdiskmanager program.

Ce a funcționat

Soluția care a funcționat în cele din urmă a fost cea sugerată de Dave M. Iată pașii specifici pe care i-am urmat, cu link-uri actualizate:

 • Am descărcat și instalat versiunea trialware a programului Symantec System Recovery Server Edition (care este în prezent Symantec™ System Recovery 2011 Server Edition – Evaluare GRATUITĂ timp de 60 de zile!).

 • Apoi am creat o singură copie de rezervă a fiecărui hard disk țintă (una pentru hard disk-ul PC-ului desktop pe care îl aveam, una pentru hard disk-ul laptopului), creând două puncte de recuperare. Apoi am efectuat o conversie unică a fiecăruia într-o mașină virtuală.

 • Am selectat opțiunea Rulați Windows Mini-Setup și Împărțiți discul virtual în fișiere de 2 GB (.vmdk). Prima opțiune reduce substanțial timpul pentru a pune în funcțiune mașina virtuală rezultată, în timp ce a doua vă permite să transportați mașinile virtuale pe stick-uri de memorie care nu suportă >fișiere de 2 GB/

 • Am pornit apoi fiecare VM în VMware Player, configurarea Windows mini a rulat rapid, instalând noile drivere virtuale & înlocuind vechile drivere reale.

 • În cele din urmă am instalat VMware Tools pe fiecare VM și am lăsat VM-urile să preia noile drivere optimizate de VMware Tools.

Singurul dezavantaj al acestei metode este că necesită reactivarea Windows, așa că asigurați-vă că ați notat cheia de produs a mașinii moarte înainte de a începe.

Rețineți că am încercat mai întâi această procedură pe un PC cu Windows 8, dar nu am reușit să facem SSRSE să ruleze după ce a fost instalat, așa că am revenit la utilizarea unei mașini cu Windows XP (pe același hardware). Presupunem că, atunci când versiunea de încercare va fi actualizată din 2011 în 2013, această problemă va dispărea.


Înainte de aceasta, am virtualizat doar rulând mașini și procesul a fost rapid și fără probleme cu convertorul VMware. Am fost uimit să aflu că virtualizarea unui sistem mort doar de pe hard disk-ul acestuia ar fi atât de mult mai complicat, am presupus doar că VMware converter ar avea doar o opțiune pentru a face acest lucru.

Comentarii

Dave M

Puteți conecta unitatea la un sistem funcțional și apoi să creați o imagine a unității cu Symantec Backup Exec System Recovery. Imaginea respectivă poate fi convertită într-o imagine VMware cu ajutorul instrumentului de conversie din Backup Exec System Recovery. Cred că există o versiune de încercare gratuită de 60 de zile care poate fi descărcată. Am folosit-o de mai multe ori cu succes.

Comentarii

 • Mulțumesc DaveM, aceasta a fost soluția pe care am ales-o în cele din urmă, am furnizat o procedură completă și câteva linkuri actualizate în răspunsul meu. –  > Por Mark Booth.
Bart Silverstrim

Unii au menționat deja modul direct pe disc, dar ar putea exista probleme cu driverele și altele. Uneori, VMWare devine pretențios dacă convertorul nu a intervenit pentru a se juca cu HAL și driverele pentru controlerul de hard disk, astfel încât vă treziți cu o greutate de hârtie virtuală.

O opțiune pe care o puteți încerca dacă încercați doar să obțineți datele de pe unitate este Macrium Reflect; acesta clonează discurile și vă permite să montați imaginea rezultată ca o unitate inscripționată în Windows. Este gratuit pentru majoritatea funcționalităților și pentru uz personal, din câte am verificat. Informații pot fi găsite aici.

Ariel Antigua

Cu câteva zile în urmă fac acest lucru mai întâi convertirea HD-ului într-o imagine Acronis și apoi folosesc vCenter Converter pentru a importa în ESXi.

Comentarii

 • Ce versiune de acronis? Am probleme cu vcenter conv. pentru a citi fișierele tib din br10 –  > Por scape.
bh2win

Pentru ca toată lumea să știe, acest software nu se mai numește Symantec System Recovery Server Edition, ci se numește acum Veritas System Recovery 16. Faceți clic pe primul link furnizat de Mark Booth.

Va trebui să faceți o copie de siguranță unică a HDD-ului, apoi să selectați One-Time Conversion a punctului de recuperare pe care îl faceți de pe HDD. Sunt în mijlocul încercării acestui lucru acum pentru a vedea dacă funcționează, voi reveni la voi toți!

Comentarii

 • A funcționat! Doar că versiunea mea de mașină pe care o revigoram era Windows XP Home Edition, a trebuit să debifez căsuța „Run Windows Mini-Setup” pentru că se bloca pornirea la instalarea dispozitivelor USB. –  > Por bh2win.
Mark Henderson

Nu este exact ceea ce cereți, dar dacă puteți atașa discul la gazda VMWare, puteți atribui un întreg disc unei VM și aceasta îl va accesa în mod nativ (desigur, va avea în continuare HAL-ul pentru serverul anterior).