Cum îmi transform routerul DD-WRT într-un punct de acces? (Administrarea sistemului, Linux)

Nick Berardi a intrebat.

Am un router pe bază de n de la Linksys cu DD-WRT instalat. Aș dori să îl transform în punct de acces deoarece am deja un router/firewall instalat în rețeaua mea.

3 răspunsuri
pjz

Aveți câteva opțiuni:

1) două rețele, cu fir și fără fir, cu rutare între ele:

Trebuie să:

  1. să configurați interfața wireless
  2. să începeți să distribuiți DHCP prin interfața fără fir

și apoi ați terminat în mare parte. Rețineți că, în timp ce pasul 2 este destul de simplu, folosind dnsmasq, dificultatea pasului 1 poate varia de la „trivial” la „trebuie să faceți inginerie inversă a driverelor wireless”. Oferindu-vă mai multe instrucțiuni în acest moment necesită mai multe informații (numărul de model &; rev) ale routerului Linksys în cauză. Există un tabel DD-WRT cu hardware-ul acceptat care probabil că vă poate ajuta.

Oh, și toate acestea presupunând că definiția dvs. de „punct de acces” este ceva de genul „o modalitate de a conecta o mașină cu o placă ethernet wireless la rețea”, spre deosebire de un fel de configurare de tip „walled garden”.

2) o singură rețea, folosind un port LAN pentru a face o punte de legătură între rețeaua cu fir și cea fără fir:

  1. Dezactivați DHCP pe routerul DD-WRT.
  2. conectați AP-ul în rețea folosind unul dintre porturile LAN în loc de portul WAN

3) o singură rețea, folosind un software pentru a face o punte de legătură de la cablat la wireless

  1. Dezactivați DHCP
  2. Citiți DD-WRT pagina la rubrica „LAN Uplink through WAN port” (Legătură LAN prin portul WAN)

Comentarii

  • Vedeți aici este problema atunci când am încercat acest lucru în trecut, acest router începe să se comporte ca un router, există altceva pe care îl pot dezactiva pentru a-l face să se comporte mai degrabă ca un switch / punct de acces decât ca un gateway? –  > Por Nick Berardi.
  • Pasul 2 este probabil greșit; solicitantul are deja un router instalat și dorește doar ca dispozitivele wireless să aibă acces la rețea. Activarea DHCP off aici este ceea ce este necesar, nu activarea acestuia și cu siguranță nu configurarea DNSmasq pe punctul de acces. Modul Bridge este cu totul altceva și nu are legătură cu întrebarea. –  > Por James Moore.
TonyB

Șmecheria este să vă asigurați că DHCP este activat. OFF în router/punct de acces, astfel încât clienții wireless să primească IP-uri de la routerul/paravanul de protecție existent.

Există mai multe detalii pe site-ul DD-WRT wiki dar ideea principală este că trebuie să setați WAN la „Disabled” (Dezactivat), să dezactivați DHCP și să conectați AP-ul la rețeaua dvs. folosind unul dintre porturile LAN în loc de portul WAN (sau să utilizați funcția „Assign WAN Port to Switch” (Atribuiți portul WAN la comutator).

De fapt, puteți face acest lucru cu practic orice router wireless fără DD-WRT, folosind aceiași pași de bază (dezactivarea DHCP, conectarea la LAN în loc de WAN).

Comentarii

  • Cum se dezactivează DHCP? În versiunea mea de firmware „v24-sp2 (08/07/10) std”, singurele opțiuni de pe pagina Basic Setup (Configurare de bază) pentru DHCP Type (Tip DHCP) sunt DHCP Server și DHCP Forwarder. –  > Por Edward Brey.
  • Am găsit-o. Dacă setați DHCP Type (Tip DHCP) la DHCP Server (Server DHCP), atunci veți obține o altă setare mai jos pentru a dezactiva serverul DHCP. –  > Por Edward Brey.
R Tozzi

Puteți servi în continuare DHCP pe punctul de acces fără fir atâta timp cât setați adresele DNS & adresele de gateway implicite la adresa IP a routerului și nu suprapuneți adresele IP DHCP pe care le serviți pe router & punctul (punctele) de acces. Acest lucru va permite o atribuire mai rapidă a adreselor IP atunci când un client de rețea se conectează la punctul de acces.

Tags: