Cum să conectați un dispozitiv SATA / ESATA / USB 3.0 prin Gigabit Ethernet (Administrarea sistemului, Usb, Sata, Gigabit Ethernet, Esata)

Mike a intrebat.

Caut o modalitate de a conecta un compartiment de unitate detașabilă SATA 5.25 de la CRU la serverul nostru blade HP Proliant 360. Din păcate, serverul nu are suport pentru USB 3.0 și nici un slot PCI liber pentru a actualiza funcționalitatea USB 3.0. De asemenea, nu are un port eSATA. Există vreo soluție pentru a conecta acest suport de unitate prin Ethernet? Cheia este viteza de citire, deoarece folosim unitățile CRU pentru a primi seturi mari de fișiere.
Vă mulțumim pentru ajutor.

Comentarii

  • Sunt confuz. Specificațiile de pe această listă indică faptul că are un conector SAS/SATA. De ce vorbiți despre USB și Ethernet? –  > Por joeqwerty.
  • Avem o carcasă externă în care se potrivește cu USB3 și SATA. Menționez ethernet pentru că este singura modalitate pe care o văd de a-l conecta la serverul HP într-un mod oarecum rapid. –  > Por Mike.
2 răspunsuri
Gleb Mayorov

Actualele implementări USB over IP suportă doar viteza USB 2.0 și, în opinia mea, nu este foarte rapidă și fiabilă.

Dacă aveți nevoie de o modalitate robustă de conectare a HDD-urilor prin rețea, ar trebui să căutați unele SAN (oferă stocare în bloc)/NAS în schimb (oferă un sistem de fișiere în rețea), în funcție de nevoile dumneavoastră. Majoritatea echipamentelor SAN și NAS sunt dotate cu bay-uri hot-swap.

Comentarii

  • Am analizat opțiunea NAS. Problema este că nu pot utiliza bay-urile hotswap ale NAS-ului, deoarece sunt legat de carcasa de unități CRU. Unele NAS-uri au un port eSata și USB3 pentru o unitate externă, dar nu sunt sigur că viteza acestor porturi va fi apropiată de cea a conexiunii SATA interne. –  > Por Mike.
  • O altă opțiune pe care v-o pot propune este să instalați o carcasă CRU în interiorul unora dintre stațiile de lucru și să o configurați ca țintă iSCSI pentru server, care ar fi un inițiator. Probabil că această opțiune necesită să restricționați accesul fizic la stația de lucru pentru angajații care nu sunt de încredere și să configurați VLAN-uri dedicate pentru iSCSI cu MTU > 8KiB. Editare: greșeli de scriere. –  > Por Gleb Mayorov.
  • Cred că aceasta este cea mai fezabilă opțiune pentru noi. –  > Por Mike.
ewwhite

Acest lucru nu are nimic de-a face cu ethernet. Nici HP ProLiant DL360 al dvs. nu este un server blade. Știi care este generația a serverului dvs. DL360? Este un G5, G6, G7 sau Gen8?

Cea mai mare parte a acestei linii de produse are două sloturi PCIe. Aceasta este opțiunea dvs. de expansiune pentru platforma respectivă. Dacă nu aveți sloturi PCIe libere, atunci nu aveți nicio opțiune pentru a găzdui această unitate externă.

Comentarii

  • Îmi pare rău, am crezut că este vorba de o lamă. Este un Gen8 și ambele sloturi PCI sunt ocupate de o placă 10GBethernet și FC pentru conectarea la un HP MSA. Cred că nu am noroc atunci și am nevoie de o mașină dedicată doar pentru locașul pentru unitatea CRU. –  > Por Mike.
  • Folosiți porturile onboard ca USB 2.0. –  > Por ewwhite.
  • Acest lucru este prea consumator de timp pentru 1-2TB de transfer de date. –  > Por Mike.
  • Cel puțin vei avea parte de un fel de transfer. În acest moment, nu aveți nimic. –  > Por ewwhite.