Cum să faceți o unitate USB bootabilă dintr-un DVD sau CD bootabil (Administrarea sistemului, Boot, Imagine, Usb Flash Drive, Suporturi Optice)

Svish a intrebat.

Există o modalitate „universală” de a face o unitate USB bootabilă dintr-un DVD sau CD bootabil? Ce face ca o unitate USB să fie bootabilă? Ce face ca un dvd și un cd să fie bootabile?

De exemplu, există un program numit UNetBootin care poate crea unități USB bootabile, dar se pare că funcționează doar cu diverse distribuții Linux. (L-am încercat cu o imagine Win7, iar SystemRescueCD, , care nu a funcționat prea bine…).

Motivul principal pentru care întreb este că am un DVD de suport care a venit cu un Asus EEE și, bineînțeles, nu are o unitate DVD externă. Așa că sunt curios dacă pot să mut acel dvd pe o unitate USB, astfel încât să îl pot folosi fără să cumpăr una.

Nu întreb doar în mod special despre acest caz, deși, sunt curios să știu un pic mai multe despre acest lucru în general. Deci, dacă aveți un DVD sau un CD bootabil general (sau o imagine DVD sau CD), poate fi o distribuție Linux, un disc de instalare Windows, discuri de suport etc., este posibil să îl „mutați” pe o unitate USB și să faceți ca acesta să funcționeze ca și DVD-ul sau CD-ul? (Fiind bootabil și toate cele).

9 răspunsuri
Omar Shahine

Vedeți acest post pentru instrucțiuni despre cum să luați lucrurile care se află pe un DVD bootabil și să le plasați pe o unitate USB care este bootabilă.

Un USB Thumbdrive este doar un hard disk, iar dacă are fișierele de boot corecte și BIOS-ul suportă pornirea de pe un hard disk USB extern, va funcționa bine.

Pentru a înțelege ce face ca o unitate de CD sau DVD să poată fi inițializată, consultați această postare despre El Torito (standardul CD-ROM).

Jas Panesar

Utilitarul mkbt al lui Bart funcționează bine.

Există și alte instrumente, acesta este un link bun dacă doriți să îl faceți bootabil, dar nu pentru Windows (doar sau neapărat)

http://www.bootdisk.com/pendrive.htm

Rețineți totuși că calculatoarele pe care folosiți acest lucru vor trebui să fie setate pentru a porni de pe USB într-o ordine de prioritate suficient de mare pentru a fi preluate înaintea hard disk-ului.

Lockszmith

Cel mai „universal” instrument pe care l-am folosit este WinSetupFromUSB disponibil aici:

http://www.msfn.org/board/topic/120444-how-to-install-windows-from-usb-winsetupfromusb-with-gui/

Această unealtă vă permite să creați o cheie ISO Windows XP, Windows Vista/7, unele ISO Syslinux și altele bootabile (chiar și multiboot), inclusiv câteva instrumente integrate interesante dintr-o singură interfață grafică (nu foarte frumoasă), care vă permite chiar să testați cheia USB bootabilă într-o VM (QEMU) fără a fi nevoie să reporniți o mașină.

Acesta este primul meu răspuns, sper că v-a ajutat.

CptAJ

Folosiți MultiSystem dacă creați unitatea USB din linux. YUMI dacă sunteți pe Windows.

http://www.pendrivelinux.com/multiboot-create-a-multiboot-usb-from-linux/

Comentarii

  • Atât MultiSystem, cât și YUMI vă permit să puneți mai multe imagini de boot pe o singură unitate USB. –  > Por Mark Stosberg.
  • MultiSystem este numai pentru distribuțiile bazate pe Debian. –  > Por TNT.
nei

Există un instrument oficial Windows USB/DVD Downoad Tool de la Microsoft care poate scrie o imagine ISO Windows pe un DVD sau un stick USB.

Comentarii

  • nu aceasta este ceea ce solicită OP. El vrea să facă un USB bootabil de pe DVD, acest instrument descarcă din nou toată configurația Windows (pe care eu personal o urăsc pentru că durează mult timp). – user488721
Kara Marfia

Am folosit acest Utilitar HP în trecut, dar sunt intrigată de cele de mai sus.

azhar ali buttar

Am folosit utilitarul Win2flash pentru a-mi face USB-ul capabil de boot și a funcționat foarte bine. Am instalat Windows XP, 2003 și Windows 7 folosind acest utilitar.

Darien

Nu am reușit să fac aceste alte aplicații să funcționeze sub XP, documentația nu spune. În cele din urmă am recurs la Bootsage, care a funcționat pentru mine de prima dată. http://firesage.com/bootsage

Yaroslav Nikitenko

Dacă doriți o .iso (sau .img, , care este același lucru) să fie bootabil de pe USB, acesta trebuie să satisfacă:

1) .iso trebuie să fie bootabil. Pe un link de mai sus există documentația tehnică pentru aceasta. În cele mai multe cazuri, de obicei, este pregătit să fie bootabil, dacă ar trebui să fie.

2) unitatea USB trebuie să fie bootabilă cu acel iso. Pentru aceasta, iso trebuie să fie hybrid. Acest lucru înseamnă că nu trebuie doar să scrieți iso pe disc, ci și să creați Master Boot Record pentru aceasta. Se poate face o iso hibridă folosind isohybrid. Hybrid iso pot fi scrise cu ușurință atât pe CD-uri, cât și pe stick-uri USB, dar, din păcate, nu toate programele software le creează (FreeDOS încă nu).

O altă opțiune este de a avea un iso bootabil și de a folosi un bootloader ca syslinux sau grub. Acestea pot fi instalate pe USB și apoi să încarce singure iso-ul, ca de exemplu aici. În această postare am pus mai multe exemple despre cum să creez un USB bootabil care să conțină (dar nu este atât de important aici) FreeDOS.