Cum se încadrează stocarea cu redundanță redusă (RRS) în stocarea S3 (Administrarea sistemului, Amazon Web Services, Amazon S3)

Shurmajee a intrebat.
a intrebat.

Aceasta este o întrebare foarte teoretică, deoarece încerc să mă familiarizez cu clasele de stocare S3. Pagina privind clasele de stocare din documentația AWS nu menționează deloc RRS. RRS are propriul propria pagină în documentația AWS. Site-ul Tranziții ale ciclului de viață S3 face ca lucrurile să fie și mai confuze cu o diagramă care prezintă clasa de stocare standard și redundanța redusă în același bloc. a se vedea mai jos

Consola AWS oferă o opțiune pentru a alege RRS, dar spune că nu este recomandată, deoarece Standard este mai rentabilă. nu ar trebui ca redundanța redusă să ducă la costuri reduse?

Am probleme în a înțelege cum se potrivește RRS cu clasele de stocare S3.

1 răspunsuri
Michael – sqlbot

De obicei nu se potrivește. Nu se mai potrivește.

Redundanța redusă (RRS) este o clasă de stocare moștenită. Este cea mai veche clasă de stocare (în afară de STANDARD) și a fost inițial anunțată în 2010.

Aceasta a stocat obiecte cu mai puțină redundanță fizică (au fost necesare mai puține defecțiuni ale dispozitivelor din S3 înainte ca obiectul să fie pierdut complet) și, ulterior, costul a fost într-adevăr mai mic decât Standard la momentul respectiv.

Dar apoi s-a întâmplat ceva paradoxal: costul Standardului a fost redus semnificativ… atât de semnificativ, de fapt, încât prețul Standardului a fost redus sub costul RRS în majoritatea regiunilor – dar nu în toate. În São Paulo, de exemplu, Standard costă 0,0405 dolari/GB, iar RRS costă 0,0326 dolari/GB. În majoritatea regiunilor, însă, RRS nu mai este rentabil.

Neoficial, am auzit spunându-se că arhitecturile de bază ale Standard și RRS sunt de fapt mai diferite decât ne-am putea imagina, iar inovațiile interne au dus la scăderea costului Standard, dar nu și al RRS, din cauza acestor diferențe. Din câte știu eu, nu există o explicație oficială a acestei discrepanțe de preț contra-intuitive.

Celelalte clase de stocare au apărut mai târziu. GLACIER clasa de depozitare datează din 2012.

Mai recent, au fost lansate Standard/IA, apoi IA cu o singură zonă și, în cele din urmă, Deep Archive… și Intelligent Tiering o clasă de stocare reală.