Cum se instalează pachetul rpm de pe pbone.net? (Administrarea sistemului, Rpm, Ansible, Epel)

DenCowboy a intrebat.

Am nevoie să instalez ansible-2.1.0.0-1.el7. A fost întotdeauna în repo-ul epel și a fost cea mai recentă versiune pe care a trebuit să o fac:

yum -y --enablerepo=epel install ansible

Totul a fost bine. Dar acum acest ansible este versiunea 2.2 pe care nu o pot folosi. așa că trebuie să găsesc o altă modalitate de a o instala. Vechea versiune nu mai este în repo epel. am văzut pachetul aici pe pbone.net. Acum întrebarea mea este:Ce comandă trebuie să execut pentru a descărca & instala acest pachet rpm de aici?

Comentarii

  • De ce spuneți că nu puteți folosi ansible 2.2? –  > Por Michael Hampton.
  • Se pare că rpm.pbone.net nu mai indexează această versiune, precum și multe alte depozite. –  > Por Spooler.
1 răspunsuri
Xiong Chiamiov

În general, dacă aveți nevoie să fixați o versiune veche a unui pachet, ar trebui să o oglindiți astfel încât să o aveți accesibilă. În caz contrar, veți întâmpina probleme exact ca aceasta.

Mai degrabă decât să instalezi pachete binare din oglinzi comunitare nesigure, ți-aș recomanda să alegi o altă variantă de opțiuni de instalare pentru Ansible. Ați putea instalați cu pip, care permite specificarea unei versiuni. Sau ați putea descărcați o versiune etichetată și instalați din sursă. Oricare dintre acestea ar trebui să păstreze arhivele pentru totdeauna (teoretic, este posibil să doriți în continuare să le oglindiți) și, de asemenea, vor fi mai sigure.