Cum se montează un folder partajat VirtualBox? [închis] (Administrarea sistemului, Linux, Virtualbox, Mount)

BSalita a intrebat.

Care este procedura de montare a unui folder partajat VirtualBox în Linux?

Am încercat variații ale următoarei comenzi mount, dar continui să primesc protocol error sau alte erori de montare.

sudo mount -t vboxsf share /home/toto

Comentarii

 • Este aceasta o întrebare? Te rog să o reformulezi în așa fel încât să devină o întrebare, să postezi propriul răspuns la ea și voi fi mai mult decât bucuros să înlătur downvote-ul. –  > Por icedwater.
 • Editat pentru a fi conform cu standardele Q&A. – BSalita
 • pls actualizați întrebarea ce ați încercat și ce eroare primiți – vinay hunachyal
 • Editat pentru a arăta comanda care nu funcționează. O eroare obișnuită este protocol error așa cum se menționează în întrebare. – BSalita
 • Primesc această eroare orice soluție la acest „mount: tip de sistem de fișiere necunoscut ‘vboxsf'” – –  > Por sandip divekar.
8 răspunsuri
Kyle Coots

Ok, acest lucru a fost puțin confuz pentru mine, dar în cele din urmă mi-am dat seama ce se întâmplă. Așa că am decis să-mi dau 2 cenți în speranța că va fi mai clar pentru alții și dacă voi uita cândva în viitor : ).

Nu am folosit numele share-ului pe care l-am creat în VM, în schimb am folosit share sau vb_share când numele share-ului meu era wd așa că acest lucru m-a derutat pentru un minut.

În primul rând, adăugați directorul de partajare în VM Box:

Oricare ar fi numele pe care îl dați share-ului dvs. aici va fi numele pe care va trebui să îl folosiți atunci când îl montați în sistemul de operare invitat VM. de exemplu, eu l-am numit pe al meu „wd” pentru unitatea mea western digital passport drive.

În continuare, în sistemul de operare Guset OS, creați un director care să fie utilizat pentru montare, de preferință în directorul dvs. personal.

mkdir share

Apoi, deschideți terminalul și copiați și lipiți următoarele sau tastați-le. Puteți activa clipboard-ul partajat la Device-> Shared Clipboard-> Bidirecțional

sudo mount -t vboxsf wd ~/share/

Acum ar trebui să puteți copia fișiere între sistemele de operare folosind folderul „share” din directorul dvs. personal.

Sperăm că acest lucru vă ajută!

Comentarii

 • Am petrecut câteva ore pentru a înțelege, cum pot obține fișiere de pe Guest. S-a dovedit că „sharename” (din documentația oficială VBox) în comanda „mount” – este doar un NUME specificat în folderele partajate din cutia virtuală la prima coloană. Bună treabă, ești eroul meu. –  > Por zen11625.
 • răspuns excelent, +1 pentru captura de ecran… Acest lucru montează share-ul ca root totuși cred. Consultați [documentele] (forums.virtualbox.org/viewtopic.php?t=15868) despre cum să îl montezi ca utilizator curent, de exemplu: sudo mount -t vboxsf -o rw,uid=1000,gid=1000 share ~/host –  > Por timbrown.
 • @user Cum pot face ca această montare să fie automată la pornire? – utilizator4050
 • Dacă nu cunoașteți ID-ul de utilizator, puteți utiliza variabile. în acest caz, comanda mound devine sudo mount -t vboxsf -o uid=$UID,gid=$(id -g) wd ~/share – kap
BSalita

Pentru VirtualBox cu un invitat Linux, aceștia sunt pașii pentru a monta un folder partajat:

 1. Folosiți aplicația gazdei VirtualBox, VirtualBox Manager, pentru a specifica dosarele gazdei pentru partajare.

 2. Asigurați-vă că VirtualBox Guest Additions sunt instalate în invitatul VirtualBox.

 3. În invitatul Linux, comanda mount ar trebui să afișeze o linie care să arate că partajarea a fost montată. Acest lucru este indicat prin type vboxsf. Problema devine că punctul de montare poate să nu fie acolo unde se dorește, iar permisiunile sunt doar pentru root. Locația implicită de montare este în /media/sf_.

 4. Puteți accesa share-ul făcând ca ID-ul de utilizator sau de grup al lui 1000, , un membru al grupului vboxsf. Acest lucru se face prin modificarea parametrului vboxsf din fișierul /etc/group fișier. Este posibil să fie necesară o repornire.

 5. Puteți schimba locul în care este montat folderul utilizând comanda VBoxControl. Comanda este instalată atunci când se instalează Guest Additions. Poate necesita repornire. De exemplu, pentru a schimba punctul de montare de la /media/sf_... la /home/toto/sf_... utilizați următoarea comandă pentru a seta guestproperty a folderului partajat VirtualBox:

sudo VBoxControl guestproperty set /VirtualBox/GuestAdd/SharedFolders/MountDir /home/tototo/

Pentru a confirma modificarea, utilizați get:

sudo VBoxControl guestproperty get /VirtualBox/GuestAdd/SharedFolders/MountDir

Referințe:

VirtualBox’s Shared Folder Info

Informații despre guestproperty de la VirtualBox

Comentarii

 • O nouă problemă, cu Vbox 4.3.10 legătura este ruptă, verificați pentru a verifica (ls -l) /sbin/mount.vboxsf Dacă această țintă nu există, directorul trebuie să fie re-mappat: sudo ln -s /opt/VBoxGuestAdditions-4.3.10/lib/VBoxGuestAdditions/mount.vboxsf /sbin/mount.vboxsf –  > Por ppostma1.
 • Pentru a adăuga utilizatorul myuser la grupul vboxsf puteți folosi: sudo adduser myuser vboxsf – Vítor E. Silva Souza
 • VirtualBox 4.3.14 remediază problemele de instalare Guest Additions pentru RHEL 7 și CentOS 7. Instalați Guest Additions folosind: if-not-true-then-false.com/2010/… – BSalita
 • Sunt pe VirtualBox 4.3.20 pe Windows 8.1. Am instalat Ubuntu în VM. Nu pot vedea type vboxsf atunci când se execută aplicația mount comanda chiar dacă am instalat chestiile pentru oaspeți! vă rog să mă ajutați –  > Por J86.
Gerard

La întâlnirea cu:

mount: Protocol error

după ce încercați să partajați foldere în VirtualBox, de ex:

$ sudo mount -o uid=1000,gid=1000 -t vboxsf D_DRIVE ~/host

acest lucru a funcționat în cele din urmă pentru mine:

$ sudo apt-get install virtualbox-guest-dkms

(Configurația mea: Windows 7 gazdă, oaspeți: Ubuntu 12.04,13.10,14.04; în prezent rulează VBox 4.3.10 r93012)

Jacob Abraham

Instalați adăugirile virtual box pe sistemul de operare invitat. Apoi închideți sistemul de operare invitat. Deschideți setările guestos în virtual box. Apoi adăugați un folder partajat și salvați setările. Apoi, porniți sistemul de operare invitat și pentru Ubuntu emiteți comanda de mai jos. Aceasta adaugă utilizatorul curent la grupul vboxsf.

sudo adduser $USER vboxsf

reporniți sistemul de operare invitat și navigați la /media/ pentru a accesa folderul partajat.

Comentarii

 • sudo adduser nu funcționează pentru mine, am adăugat să folosesc „sudo usermod -a -G vboxsf myUser” și funcționează. Mulțumesc.  > Por Alex.
 • Da, asta lipsea: sudo adduser $USER vboxsf Acum funcționează 🙂 – TalL
Etienne URBAH

În interiorul unui oaspete VirtualBox Linux sau Mac OS X, după ce ați instalat VirtualBox Guest Additions, puteți descoperi folderele partajate VirtualBox disponibile cu următoarea comandă :

sudo VBoxControl sharedfolder list

Dacă dosarul home din interiorul oaspetelui conține dosare cu același nume ca și dosarele partajate VirtualBox, le puteți monta automat cu următorul script shell :

#!/bin/sh
#-----------------------------------------------------------------------------
# Discover VirtualBox shared folders and mount them if it makes sense
#-----------------------------------------------------------------------------

if ! type VBoxControl > /dev/null; then
 echo 'VirtualBox Guest Additions NOT found' > /dev/stderr
 exit 1
fi

MY_UID="$(id -u)"
MY_GID="$(id -g)"

( set -x; sudo VBoxControl sharedfolder list; ) | 
grep   '^ *[0-9][0-9]* *- *'           | 
sed -e 's/^ *[0-9][0-9]* *- *//'          | 
while read SHARED_FOLDER
do
 MOUNT_POINT="$HOME/$SHARED_FOLDER"
 if [ -d "$MOUNT_POINT" ]; then
  MOUNTED="$(mount | grep "$MOUNT_POINT")"
  if [ "$MOUNTED" ]; then
   echo "Already mounted : $MOUNTED"
  else
   (
    set -x
    sudo mount -t vboxsf -o "nosuid,uid=$MY_UID,gid=$MY_GID" "$SHARED_FOLDER" "$MOUNT_POINT"
   )
  fi
 fi
done

magiccrafter

Atunci când primiți următoarea eroare: /sbin/mount.vboxsf: mounting failed with the error: Eroare de protocol

Din păcate, acest lucru înseamnă că folosiți numele de partajare implicit sau că numele directorului de partajare al gazdei este același cu numele de partajare al oaspetelui montat. În acest caz este „share”. Doar creați un alt director de partajare, adică „vb_share” și apoi executați pur și simplu:

mount -t vboxsf vb_share /home/< user >/host

Luciano D’Alessandre
 • Instalați Vbox Additions (fișier ISO sau descărcați apoi)
 • Creați un dir cu orice nume în cele două sisteme ( mkdir share, , de exemplu )
 • conectați cu „VBox shared folders” folderul de partajare din sistemul original
 • folosiți comanda pentru a vă conecta dosarul:
  sudo mount -t vboxsf name_of_folder_linked ~/name_of_folder_guest/

conib

Configurare: VirtualBox 4.3.26, Win 7 SP1 gazdă, Debian jessie 8.0 (stabil) invitat.

În VirtualBox Manager, selectați Shared Folders Settings… în fereastra Dispozitive din meniul derulant.

În fereastra pop-up rezultată, selectați Machine Folders (Dosare mașină) în fereastra Folders List și apoi faceți clic pe butonul „Add a New Shared Folder Definition” (folderul albastru cu o pictogramă verde cu semnul „+” din dreapta Folders List (Lista de dosare)).

În fereastra rezultată Add Share formular pop-up, faceți clic pe butonul cu săgeată în jos din partea Folder Path (Calea dosarului) și apoi selectați Other. A Căutați dosarul va apărea o fereastră pop-up.

(În cazul meu, tocmai adăugasem un alt hard disk la stația de lucru pentru a fi folosit pentru un partaj dedicat, deja formatat pentru NTFS, cu un nume de volum „share” și montat ca „G:”. Așa că am făcut clic pe săgeata de lângă Computer, , am selectat unitatea G: și apoi am făcut clic pe OK ).

(În cazul dvs. ar trebui să selectați orice dosar sau unitate pe care intenționați să o partajați, apoi să faceți clic pe butonul OK ).

După ce ați făcut selecția și ați făcut clic pe butonul OK VirtualBox Manager va completa formularul Folder Path și Folder Name din câmpurile Add Share de adăugare. Lăsați câmpurile Folder Path singur, dar puteți modifica câmpul Folder Name dacă doriți – asigurați-vă doar că îl rețineți pentru mai târziu.

Finalizați fișierul Add Share prin selectarea butonului Make Permanent dar asigurați-vă că lăsați caseta de selectare Auto-mount debifată – ne vom ocupa de montare mai târziu. (Și, bineînțeles, dacă doriți ca dosarul sau unitatea să fie doar pentru citire, bifați caseta de selectare Read-only caseta Read-only.) Apoi faceți clic pe butonul OK .

Partajul nou-configurat ar trebui să apară acum ca o intrare în secțiunea Machine Folders din Folders List (Lista de dosare). Faceți clic pe butonul OK .

Pentru a monta acest partaj în timpul pornirii (startup), trebuie să adăugăm o linie de definiție a montajului în /etc/fstab în instalația noastră Debian jessie guest. Această editare trebuie să fie făcută fie ca root, fie prin sudo, de exemplu:

sudo nano /etc/fstab

(Eu personal am folosit vi, dar pentru că nano este editorul implicit pe Debian jessie, l-am specificat în exemplul de mai sus).

Pentru a monta acest share în directorul meu personal, cu proprietatea și grupul său setate la UID și GID personale, am adăugat următoarea definiție în /etc/fstab:

share /home/conib/share vboxsf comment=systemd.automount,uid=conib,gid=conib,noauto 0 0

(Rețineți că nu există spații în jurul caracterelor „=”, „.” sau „,”).

O definiție /etc/fstab este de forma

<Device> <Mount Point> <Type> <Options> <Dump> <Pass>

(Rețineți că ar trebui să existe spații albe – spațiu(e) și/sau tabulație(e) – între câmpurile definiției, dar nu spații albe în interiorul unui câmp).

Câmpul „Device” trebuie să fie setat la valoarea Folder Name pe care l-am specificat prin intermediul VirtualBox Manager Adăugați Share. Eu schimbasem valoarea implicită „G_DRIVE” în „share”.

„Mount Point” este o specificație a căii de acces la un director care trebuie să existe deja, dar care ar trebui să fie goală. (Adică, orice este deja prezent în acel director va fi ascuns de ceea ce montați deasupra lui). Am creat un nou subdirectoriu gol numit „share” în directorul meu personal.

„Tipul” este „vboxsf”.

„Opțiunile” (comment=systemd.automount,uid=conib,gid=conib,noauto) au fost cele mai dificile și a fost nevoie de un pic de efort pentru a le face să funcționeze pentru această configurație.

Setați „Dump” la 0 dacă nu știți că doriți să fie setat la altceva.

Și, deoarece nu dorim ca fsck să verifice acest share, setați și „Pass” la 0.

După ce ați adăugat linia de definiție în /etc/fstab, reporniți invitatul Debian și confirmați că puteți vedea fișierele și subfolderele din Share.

HTH.