Cum se poate configura un server DNS simplu care să răspundă doar pentru un nume și să redirecționeze toate celelalte? (Administrarea sistemului, Linux, Sistem De Nume De Domeniu, Bind)

angaran a intrebat.

Aș dori să configurez un mic server Linux (Ubuntu) pentru un proiect școlar. Acest server școlar ar trebui să redirecționeze toate solicitările către serverul DNS primar al rețelei și să răspundă cu o adresă IPv6 atunci când i se cere pentru Google.com

Cum pot face acest lucru?

1 răspunsuri
Eduardo Ivanec

Am folosit dnsmasq pentru lucruri similare în trecut.

Mai întâi editați-vă /etc/hosts și adăugați intrările relevante astfel încât să se rezolve la adresele așteptate atunci când le încercați local (de exemplu, cu ping). Apoi apt-get install dnsmasq și asigurați-vă că no-hosts este comentat out în fișierul de configurare (ar trebui să fie în mod implicit).

Modul în care funcționează (în mod implicit) este următorul: atunci când trebuie să rezolvați un nume, dnsmasq îl caută mai întâi în fișierul hosts în fișier. Dacă nu îl găsește, îl transmite prin intermediul serverelor DNS configurate pe /etc/resolv.conf.

Comentarii

  • Mulțumesc, este exact ceea ce căutam. Dnsmasq oferă un fișier de configurare simplu și ușor de utilizat, am adăugat o linie pentru a rezolva google.com la o adresă IPv6 și funcționează de minune, fără să mă ating de resolv.conf! –  > Por angaran.