Cum se repară o partiție deteriorată sau coruptă? [închis] (Administrarea sistemului, Hard Disk)

Charles Roper a intrebat.

Am un utilizator cu un hard disk extern care nu mai este recunoscut: litera unității nu apare în My Computer.

Unitatea este un Western Digital My Book Essential Edition (WD2500C032)

Cu ajutorul ghid de depanare de pe site-ul web WD, , am dedus că cea mai probabilă cauză este o partiție deteriorată sau coruptă.

Ne-am uitat la unitatea în Disk Management și volumul complet apare ca nealocat. De asemenea, am rulat SpinRite în modul de recuperare și nu am găsit niciun defect, astfel încât unitatea pare să fie nevătămată.

Am dori să încercăm să recuperăm datele de pe unitate, iar site-ul WD sugerează „În cazul unei partiții deteriorate, există un software de recuperare a datelor care poate restaura datele. Puteți cerceta diferitele tipuri pe internet.”

Nu este chiar cel mai util sfat!

O căutare rapidă pe Google oferă o multitudine de candidați potențiali, majoritatea comerciali. Numărul mare de oferte existente este derutant. Așadar, poate cineva să ofere recomandări sau experiențe? Merită măcar să încercăm? Ați reușit vreodată să recuperați cu succes o partiție deteriorată de pe o unitate, externă sau nu?

Comentarii

 • Vă rugăm să vă adresați la aveți scos unitatea din carcasă, nu-i așa? Știu că chestiile alea sunt sudate, dar trebuie neapărat să o scoți și să faci orice recuperare cu ea conectată direct la un calculator! S-ar putea să nu fie vorba nici măcar de unitate. –  > Por Gareth.
2 răspunsuri
Gareth

Nu încercați să recuperați un HDD cât timp acesta se află încă într-o carcasă.

Tăiați-l pe fraierul ăla dacă e nevoie și conectați-l direct prin IDE sau SATA.

Cel mai bun software pentru recuperarea partițiilor http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Cel mai bun software pentru recuperarea fișierelor http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec

Le-am folosit cu succes pe amândouă de mai multe ori pe an cu clienți care au primit hard disk-uri distruse.

Pe o unitate care ar putea avea sectoare „defecte” sau „deteriorate”, este foarte recomandat să faceți un Nivel de bloc clonați unitatea cu probleme pe o unitate nouă, utilizând GNU ddrescue. Există câteva programe bazate pe „dd”. Acesta este cel mai bun.

Verificați articolul Cgsecurity despre duplicarea discurilor

Duplicarea discului și lucrul pe cel nou va îmbunătăți șansele de succes datorită unei posibile defecțiuni mecanice a unității cu probleme în timpul recuperării.

Sau, dacă doriți să faceți acest lucru doar pe unitatea cu probleme, atunci rulați un test Seatools, care este bun pentru orice marcă de unitate (fiecare are propriile programe, dar acesta este cel mai bun):

Toate programele menționate sunt disponibile pe livecd-uri. Mai jos este o listă bună.

Comentarii

 • nu încercați niciodată să recuperați pe aceeași unitate decât dacă sunteți sigur de cauza problemei și dacă sunteți sigur că problema nu se va mai repeta.  > Por jake.
 • @gyaresu – acesta este un răspuns minunat de cuprinzător și exact genul de lucru pe care îl căutam. Multe mulțumiri. Acum sunt intrigat să aflu de ce, mai exact, nu ar trebui să încercăm să recuperăm un HDD extern în timp ce acesta se află încă în carcasă. –  > Por Charles Roper.
 • @Charles Roper Salut Charles. Cu plăcere. Este foarte posibil ca problema să fie în circuitul controlerului USB sau Firewire. Știu că aceste unități sunt urâte de demontat (fac asta intenționat), dar următorul pas de la recuperarea software-ului este înlocuirea fizică a plăcii de circuite de pe spatele unității în sine. Puteți face acest lucru cumpărând un HDD exact din seria/modelul de lot. Dar asta este o altă întrebare 🙂 –  > Por Gareth.
 • TestDisk a rezolvat problema: era într-adevăr o partiție care a dispărut. Aplicațiile sugerate de dvs. sunt într-adevăr grozave – solide, simple, utilitare. Exact cum îmi plac mie. Nu am putut folosi CloneZilla deoarece, din câte am înțeles, are nevoie de o partiție pe care să funcționeze și nu a putut găsi una. Mărturisesc: Nu am scos unitatea din carcasă <coadă de respirație bruscă>. Deși, în mod normal, v-aș fi urmat sfatul, instinctul meu mi-a sugerat că nu este vorba de o defecțiune a controlerului. Pur și simplu nu a simt ca și cum ar fi un circuit care a mers prost. Acestea fiind spuse, vom înlocui unitatea cât mai curând posibil. 🙂 –  > Por Charles Roper.
 • Știi, @Charles Roper, cred că ai dreptate. Am dat-o în bară acolo cu clonezilla. Ți-am dat ceea ce am crezut că este un instrument mai simplu, când ar fi trebuit să-ți dau ceea ce folosesc de fapt. O să editez pentru cei care ajung pe această pagină 🙂 Mă bucur să aud că ai rezolvat problema, bye way! –  > Por Gareth.
Chealion

Pentru a răspunde la titlul întrebării și din moment ce nu este etichetat Windows, m-am gândit să adaug asta pentru a fi complet:

Dacă acest lucru a fost pe un Mac, iar unitatea a fost formatată pentru HFS+ (standard pentru majoritatea unităților Mac) sau FAT32, aș recomanda următorii pași:

 1. Deschideți Disk Utility.app în /Applications/Utilties
 2. Vedeți dacă partiția este pur și simplu demontată sau dacă Disk First Aid va rezolva problema – utilizați mai întâi Verify Disk.
 3. Încercați DiskWarrior – este un joc de noroc pe care orice administrator de sistem care lucrează cu Mac-uri ar trebui să îl cunoască, deoarece funcționează.
 4. Dacă aveți nevoie de recuperare de fișiere, încercați să utilizați FileSalvage sau Data Rescue II

Comentarii

 • Da, m-am gândit să etichetez întrebarea ca fiind specifică pentru Windows, dar m-am gândit că problema ar putea să nu fie legată de sistemul de operare, așa că am preferat să păstrez lucrurile deschise. Mulțumesc pentru răspuns – sunt sigur că va ajuta persoanele care au o problemă similară pe Mac. –  > Por Charles Roper.