cum sunt adăugate șirurile de căutare în resolv.conf? (Administrarea sistemului, Linux, Rețea, Sistem De Nume De Domeniu)

Bornfree a intrebat.

Sistemul meu are acest lucru:

 $cat /etc/resolv.conf
 search myweb.com
 nameserver 171.70.168.183
 nameserver 2.2.2.2

Dar când am pornit sistemul meu (de fapt în stare impecabilă) această linie de căutare withmyweb.com nu era prezentă.

A adăugat-o serverul DNS?

Și dacă a adăugat-o, atunci de ce toate gazdele conectate la același DNS nu au primit acel parametru de căutare? S-a întâmplat doar la câteva dintre ele.

Comentarii

  • Ce distribuție folosiți? Fiecare are fișiere de configurare diferite pentru a schimba comportamentul modificărilor automate ale resolv.conf. –  > Por Nils.
2 răspunsuri
Ottavio Campana

de obicei, clientul DHCP este cel care actualizează /etc/resolv.conf, deoarece serverul DHCP poate împinge unele opțiuni, cum ar fi domeniul sau DNS-urile către clienți.

David M. Syzdek

Domeniile de căutare sunt de obicei adăugate la resolve.conf atunci când sistemul este instalat sau când dhcpcd primește informații DNS în timp ce obține un contract de închiriere DHCP.

Comentarii

  • Primesc un parametru de căutare invalid care este adăugat la resolv.conf. Cum îl pot ignora, deoarece acum toate căutările mele de domenii primesc un sufix cu acest șir. – Bornfree
  • Ați putea încerca să adăugați „-C resolv.conf” la linia din fișierul dvs. init/rc care pornește /sbin/dhcpcd. Fișierele init se află de obicei în /etc/init.d sau /etc/rc.d. Rețineți însă că va trebui să vă setați manual serverele DNS în fișierul /etc/resolv.conf dacă configurați dhcpcd pentru a nu rula scriptul resolve.conf. Alternativ, ați putea edita scriptul dhcpcd care modifică resolve.conf (eventual localizat în /lib/dhcpcd/dhcpcd-hooks) pentru a nu adăuga un domeniu de căutare. –  > Por David M. Syzdek.