Daemonul Rsync: este cu adevărat util? (Administrarea sistemului, Rsync)

kolypto a intrebat.

Există beneficii practice în utilizarea rsyncd în comparație cu rsync prin ssh? Este într-adevăr crește viteza, stabilitatea, ceva?

5 răspunsuri
Darren Chamberlain

Cred că marea diferență este că, dacă utilizați rsyncd pe server, în loc de rsync pe ssh, serverul știe deja ce are, astfel încât construirea listelor de fișiere pentru a determina ce trebuie transferat este mult mai simplă. Nu va fi o diferență dacă doar împingi câteva fișiere, dar dacă faci, de exemplu, CPAN disponibil prin rsync, nu doriți să trebuiască să construiți de fiecare dată o listă de fișiere pe partea sursă.

Comentarii

  • hostname::share –  > Por DustWolf.
Fake Name

Aceasta este o întrebare veche, dar există un alt motiv foarte valabil pentru a folosi rsync în modul daemon față de utilizarea prin ssh:

  • O mai mică încărcare a procesorului.

Am un NAS de 10 TB care este copiat pe un alt NAS de 10 TB, iar sarcina de criptare doar pentru tunelul SSH este factorul limitativ pentru transfer. Ambele NAS-uri sunt Intel Atoms de 1,8 Ghz destul de slabe de putere și chiar și cu opțiuni de criptare mai ușoare pentru ssh (de ex. ssh -c arcfour transmisă ca apel ssh către rsync), costurile de criptare tot se ridică la cel mult 200-300 Mbps, pe o rețea gigabit ethernet.

Folosirea unui daemon rsync la un capăt înlătură cheltuielile de criptare și obține >800 Mbps pentru transferuri de fișiere mari, contigue.

Comentarii

  • Foarte util, mulțumesc. Am o configurație similară și am reușit să dublez viteza de transfer pe care o obțineam de la un ssh -c arcfour conexiune pe care o foloseam. –  > Por SteveLambert.
  • Nu sunt sigur dacă eliminarea „costurilor suplimentare” de criptare poate fi considerată un avantaj… Cel mai bine ar fi să folosiți criptografia accelerată de hardware, ceea ce ARC4 probabil că nu este chiar așa. –  > Por Lodewijk.
  • @Lodewijk – În primul rând, sunt pe o rețea privată la mine acasă, așa că criptarea nu este critică (și oricum nu sunt date super private). În plus, fie versiunea rsync din distribuția mea nu folosește criptarea hardware, fie atomul intel pe care îl folosesc nu are acceleratoare hardware. Am încercat majoritatea opțiunilor de criptare pentru transportul SSH și toate au fost destul de mult și îngrozitor de lente. –  > Por Nume fals.
  • Dacă există a existat o opțiune de criptare care să nu afecteze masiv performanța, aș folosi-o, dar am încercat mai întâi aceste opțiuni fără succes. –  > Por Fake Name.
  • Dacă vă conectați prin ssh, nu folosiți rsyncd-ul de la distanță. Privind în [paginile de manual], rsync [OPTION...] SRC... [[email protected]]HOST:DEST folosește ssh, în timp ce rsync [OPTION...] SRC... [[email protected]]HOST::DEST utilizează demonul de la distanță. Observați cele două puncte suplimentare: HOST:SRC vs HOST::SRC. De asemenea, puteți apela în mod explicit la transport: SRC... rsync://[[email protected]]HOST[:PORT]/DEST –  > Por Nume fals.
Justin

Nu cred că compararea rulării rsyncd cu rsync prin SSH are prea mult sens. În general, acestea sunt folosite pentru lucruri complet diferite.

rsync prin ssh este de obicei folosit pentru backup-uri sau pentru sincronizarea serverelor pe internet. rsyncd este de obicei folosit pentru lucruri precum oglinzi software, așa că are mai mult sens să compari rsyncd cu o oglindă HTTP sau FTP simplă sau chiar bittorrent.

Există, de asemenea, un software precum zsync, care vă permite să obțineți multe dintre beneficiile rsync, folosind în același timp un server HTTP standard

0scaR

rsyncd (rsyncd cu demon) utilizează în mod implicit portul 873.

Acesta va utiliza protocolul rsync nativ, dar nu criptează nimic. Este destinat doar pentru rețele locale sau de încredere.

Dacă doriți securitate, întotdeauna trebuie să folosiți rsync sau rsyncd prin SSH, toate transferurile de date vor fi criptate de protocolul ssh.

Comentarii

  • Aceasta. Ar trebui să fie răspunsul acceptat! Rsyncd este total nesigur, nu pot să cred că nimeni nu a menționat acest lucru. –  > Por stefgosselin.
pavium

Funcția de rsyncd este de a rula pe un server și de a răspunde (la distanță) rsync cereri.

(când spunem rsyncd ne referim la rsync rulează ca un daemon, iar când spunem „la distanță”, ne referim la distanță din punctul de vedere al mașinii care rulează rsyncd)

Atât vor folosi ssh pentru a vorbi în siguranță una cu cealaltă.

Nu se pune problema de a folosi unul sau altul, deși dacă rsync este utilizat pentru a copia fișiere și directoare pe aceeași mașină, nu cred că este nevoie să ruleze ca demon.

Cred că rsync pagina de manual clarifică acest lucru.

Tags: