De unde pot obține php_mysql.dll pentru Windows? (Administrarea sistemului, Apache 2.2, Mysql, Windows Xp, Php5)

Graeme Perrow a intrebat.

Tocmai am instalat Apache 2.2.17, PHP 5.2.14 și MySQL 5.1.51 pe Windows XP. Apache funcționează și încarcă PHP în mod corespunzător, dar când încerc să mă conectez la MySQL, primesc „Fatal error: Call to undefined function mysql_connect()”. După câteva căutări pe Google, am aflat că trebuie să încarc extensia php_mysql.dll, care necesită libmysql.dll. Am găsit fișierul libmysql.dll în distribuția MySQL, dar fișierul php_mysql.dll nu se găsește nicăieri.

De ce nu este inclus cu PHP sau MySQL? Unde îl pot găsi?

2 răspunsuri
Xhantar

Fișierul http://windows.php.net/downloads/releases/php-5.2.14-Win32-VC6-x86.zip așa cum a fost descărcat de la http://windows.php.net/download/ include php_mysql.dll. Se află în subdirectorul „ext”.

Va trebui să redenumiți php.ini-recommended în php.ini. Apoi, editați php.ini și asigurați-vă că extension_dir este îndreptat către directorul corect, adică cel care conține php_mysql.dll, de ex. c:phpext. De asemenea, căutați linia ;extension=php_mysql.dll și descompuneți-o pentru a activa extensia.

În cele din urmă, fișierul libmysql.dll ar trebui să fie disponibil în PATH-ul sistemului Windows. Cel mai simplu mod de a realiza acest lucru este prin adăugând directorul în care ați instalat PHP la PATH-ul dvs..

Nu uitați să reporniți Apache după ce ați făcut modificări la php.ini. Sper că acest lucru vă ajută!

Comentarii

  • Am copiat acel fișier în directorul php și acum httpd se blochează când încerc să mă conectez la baza de date. Cel puțin acum am DLL-ul! Mulțumiri –  > Por Graeme Perrow.
danlefree

MySQL nu mai este activat în mod implicit, așa că DLL-ul php_mysql.dll trebuie activat în interiorul php.ini. De asemenea, PHP are nevoie de acces la biblioteca client MySQL. Un fișier numit libmysql.dll este inclus în distribuția PHP pentru Windows și, pentru ca PHP să poată vorbi cu MySQL, acest fișier trebuie să fie disponibil în PATH-ul sistemelor Windows. Consultați Întrebări frecvente intitulate „Cum adaug directorul meu PHP la PATH pe Windows” pentru informații despre cum să faceți acest lucru. Deși copierea fișierului libmysql.dll în directorul de sistem Windows funcționează de asemenea (deoarece directorul de sistem este implicit în PATH-ul sistemului), nu este recomandată.

Manual de instalare PHP/MySQL

Comentarii

  • Da, am citit deja toate acestea. Scrie „DLL-ul php_mysql.dll trebuie să fie activat în interiorul php.ini”, dar eu nu am php_mysql.dll. –  > Por Graeme Perrow.