Dezactivați managerul de server la conectare (Administrarea sistemului, Windows Server 2008 R2)

skeletank a intrebat.

În Windows Server 2008 R2 există programul „Server Manager” care pornește întotdeauna când mă loghez. Aș dori să fac în așa fel încât acesta să nu pornească de fiecare dată când mă loghez pe server.

Cum pot să fac acest lucru?

5 răspunsuri
skeletank

Am găsit această postare pe blog de Alen Siljak care descrie cum poți împiedica pornirea acestuia la logare. Există două metode diferite pentru a rezolva problema. Prima și cea mai simplă este o casetă de selectare în Server Manager însuși. A doua implică modificarea registrului, care poate fi folosit pentru a automatiza și a scrie un script pentru un număr mare de servere.

  1. Metoda UI – În programul „Server Manager” există secțiunea „Server Summary -> Computer Information”. În partea de jos a secțiunii există o casetă de selectare „Nu-mi arăta această consolă la logare”. Bifați această căsuță și ieșiți din program, iar la următoarea logare nu veți vedea „Server Manager”.

  2. Metoda de înregistrare – Mergeți la editorul de registru și HKLMSoftwareMicrosoftServerManager și setați variabila DoNotOpenServerManagerAtLogon la 1. Apoi mergeți la o altă intrare la HKCUSoftwareMicrosoftServerManager și setați variabila CheckedUnattendLaunchSetting la 0 (Rețineți că acest lucru se va seta numai pentru utilizatorul curent). După ce vă deconectați și vă conectați din nou, nu ar trebui să mai vedeți managerul serverului.

Comentarii

  • FWIW partea de metodă de registru din răspuns este de fapt de folos pentru mine, deoarece am o circumstanță în care câteva zeci de VM-uri apar această fereastră inutil și încerc să scriu un script care să întoarcă setările de registru pentru toate acestea fără a trebui să fac clic manual prin 40+ casete de selectare la un moment dat. –  > Por Skeolan.
  • În cazurile în care Server Manager se deschide cu o eroare și nu poate încărca MMC, caseta de selectare nu este disponibilă pentru a fi bifată. Dacă nu doriți să remediați defecțiunea, dar să împiedicați Server Manager să se deschidă, atunci metoda de înregistrare este o soluție excelentă. – utilizator196793
Lance U. Matthews

Acest comportament poate fi, de asemenea, suprimat cu Group Policy. De la Fereastra principală Server Manager de pe TechNet:

The Nu-mi afișați această consolă la conectare din fereastra de selectare Computer Information permite administratorilor să împiedice deschiderea automată a Server Manager atunci când se conectează la computer, dacă nu au nevoie să vadă Server Manager la fiecare conectare. Acest comportament poate fi, de asemenea, controlat prin setarea Group Policy (Politică de grup) Local Computer Policy/Computer Configuration/Computer Configuration/Administrative Templates/System/Server Manager/Do not display Server Manager automatically at logon.

Jon Melvin

Pe serverul nostru, porniți Server Manager, în partea de sus, aproape în dreapta, alegeți „Manage” (Gestionare), apoi „Server Manager Properties” (Proprietăți Server Manager), iar în acest ecran, bifați „Do not start Server Manager automatically at logon” (Nu porniți automat Server Manager la logare).

Comentarii

  • Cu ce diferă acest răspuns de răspunsul acceptat? –  > Por Katherine Villyard.
  • Este doar puțin mai succint, ceea ce mi-a permis să găsesc caseta de selectare (mică și prostească) 😉 Noroc, amice –  > Por Jimbo.
  • @KatherineVillyard Pe Windows Server 2012 al meu, opțiunea menționată în răspunsul acceptat pur și simplu nu există, în timp ce aceasta există. –  > Por Marc.2377.
Proxyma

Folosind recomandările de registru ale lui skeletank am creat un fișier reg în acest scop. este foarte simplu de folosit fie din batch sau doar manual.

Trebuie doar să faceți un fișier text cu extensia .reg și să faceți copy-paste în cele ce urmează:

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftServerManager]
"CheckedUnattendLaunchSetting"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftServerManager]
"DoNotOpenServerManagerAtLogon"=dword:00000001

bh_earth0

în fereastra „Server Manager”, în meniul din dreapta sus

(click) Manage > Proprietăți Manager de server
(Se deschide fereastra)

(Verificați) „Nu porniți Managerul de server automat la conectare” (Do not Start Server Manager Automatically at logon)

(Faceți clic pe Ok)

este făcut!!!

Notă: Am încercat pe. „Windows Server 2012 R2 Standard – Build 9600”.

nu am reușit să găsesc meniul care este menționat pe postul acceptat. de aceea îl scriu .