Diferența dintre 2Rx4 și 2Rx8 RAM (Administrarea sistemului, Memorie)

Shivku a intrebat.

Furnizorul meu IT mă convinge că nu există nicio diferență între un RAM 2Rx4 și un RAM 2Rx8. Un pic săpături m-a informat că x4 înseamnă 4 biți pe un cip vs x8 înseamnă 8 biți. Ceea ce este bine, dar ce diferență face?

4 răspunsuri
Paul-K

2R == 2 RANKS, acesta este numărul de chip selects pe care îl are fiecare modul DIMM.

x4 = == lățimea de bus de date a fiecărui DRAM (cip)

Lățimea magistralei de memorie DDR* este de 64 de biți.

Astfel, un singur DIMM 1Rx8 (non-ecc, unbuffered) va avea 8 DRAMS (cipuri)…1Rx4 va avea 161Rx16 va avea 4

Rangurile, pe de altă parte, sunt matrice de 64 de biți care împart busul. Doar un singur rang poate avea bus-ul la un moment dat, linia de selectare a cipului este modul în care rangul știe că este rândul acelui rang să aibă bus-ul.

Astfel, un 2Rx8 va avea 16 cipuri.

Comentarii

 • În timp ce aceste informații sunt foarte informative, ați putea să detaliați mai mult cu privire la implicațiile de performanță ale anumitor configurații de memorie? De exemplu, ce efect are 2R și 1R asupra performanței, cum afectează performanța (dacă afectează) performanța (dacă afectează) cipurile suplimentare / mai puține cipuri pe un modul de memorie etc.? –  > Por IceMage.
 • @PaulK Ai putea să arunci o privire pe acest topic? Vă mulțumim. superuser.com/questions/1210400/… –  > Por smwikipedia.
 • Am elaborat oarecum performanța aici: superuser.com/a/1253111/774191 –  > Por Paul-K.
Phil

În primul rând, diferența constă în faptul că sunt complet incompatibile între ele pentru utilizarea în majoritatea plăcilor de server. Dacă înlocuiți un modul de memorie existent, trebuie fie să vă potriviți perfect cu denumirea dată, fie să înlocuiți întreaga bancă cu noul tip. Dacă evaluați o configurație complet nouă, atunci consultați răspunsul lui Tom Shaw, iar atunci când verificați compatibilitatea, „1x” înseamnă „Single Rank” și „2x” înseamnă „Double Rank” dacă specificațiile sistemului cer în mod specific una sau alta.

Tom Shaw

Nu există suficiente informații pentru a spune care este mai bună. Atunci când vă uitați la memoria RAM, probabil că vă interesează mai multe lucruri:

 • Costul
 • Densitatea (octeți pe slot)
 • Performanță (temporizarea RAM)
 • Fiabilitatea (calitate, ECC vs non-ECC)
 • Compatibilitate (va funcționa?)
 • Suportabilitate (cerințele furnizorului)
 • Consumul de energie (disiparea căldurii)

Este foarte posibil ca DIMM-urile 2Rx4 și 2Rx8 să aibă caracteristici diferite din mai multe motive, dar ar trebui să întrebați direct furnizorul despre aceste caracteristici.

Comentarii

 • Furnizorul meu este chiar mai neștiutor decât mine –  > Por Shivku.
 • Atunci este timpul să găsiți un furnizor competent. –  > Por Tom O’Connor.
H2ONaCl

Dacă este modulul potrivit (exemplu: PC4-12800), atunci ar trebui să se potrivească slotului și să aibă performanțe la fel de bune ca standardul relevant (exemplu: DDR4-1600K). Chestiunea integrării în cadrul componentelor față de cea de pe placa DIMM nu reprezintă, de obicei, o preocupare pentru majoritatea utilizatorilor. Un DIMM cu mai puține cipuri ar putea utiliza ceva mai puțină energie. Dacă puterea este o constrângere, atunci ați putea rezolva problema schimbând DIMM-urile, dar aceasta ar fi o soluție de slabă calitate.

Acestea fiind spuse, respectați instrucțiunile producătorului plăcii de bază. Dimensiunile și amplasarea (dimensiuni potrivite în sloturile corecte) modulelor DIMM pot avea un efect mare asupra randamentului sistemului, chiar și atunci când cantitatea de memorie este mai mult decât adecvată. (Notă: nu mă refer la dimensiunea componentelor utilizate pentru a asambla rândurile de pe DIMM. Mă refer la dimensiunea DIMM).

Comentarii

 • Îmi pare rău, dar contează, sau cel puțin poate conta. Site-ul manualul de service pentru calculatorul meu desktop HP prevede chiar (pagina 80): „În plus, calculatorul acceptă: ● DIMM-uri construite cu dispozitive DDR x8 și x16; DIMM-urile construite cu x4 SDRAM nu sunt acceptate”. Iar când am încercat să instalez DIMM-uri x4, tot ce am obținut a fost o lumină de service intermitentă. –  > Por FeRD.

Tags: