Eroare 53 – Calea de rețea nu a fost găsită (Administrarea sistemului, Windows, Director Activ, Rețea)

Jack a intrebat.

Am o mașină în domeniul meu Active Directory pe care nu o mai pot „vizualiza în rețea” de la alte mașini din domeniu.

Este vorba de o mașină cu Windows XP Pro. Acesta găzduiește un virtual VMWare al controlerului meu de domeniu.

Dacă încerc să vizualizez pe net [numele mașinii], primesc eroarea de sistem 53, The network path was not found.

Aceasta nu este o problemă de DNS, același lucru se întâmplă și cu IP-ul mașinii.

Nu cred că este o problemă de firewall, am dezactivat firewall-ul pe această mașină.

După cum am menționat, a funcționat în trecut și apoi s-a oprit fără niciun motiv pe care să-l văd. Nu am schimbat (intenționat) software-ul.

Pot să ajung la VM-urile găzduite pe această mașină, mă pot conecta la share-urile lor, le pot vizualiza pe net, etc. Toate celelalte mașini se pot vedea între ele. De fapt, mașina cu probleme poate vedea alte mașini și le poate accesa partajările foarte bine.

Am încercat să scot mașina din domeniu și să o reintroduc.Am încercat să șterg acțiunile și să le recreez.

Nu sunt sigur cum să rezolv mai departe această problemă. Aveți vreo idee?

Comentarii

  • În general, nu este o practică bună ca o gazdă VM să fie membră a unui domeniu în care controlerul de domeniu este un invitat al acelei gazde. Este o referință circulară: este posibil ca gazda să aibă nevoie de resurse pe invitatul atunci când acesta din urmă nu este disponibil, cum ar fi în momentul pornirii. –  > Por Jonathan J.
5 răspunsuri
Steve Schofield

Nu sunt sigur de ce se folosește net view machinename (eu personal nu l-am folosit niciodată). Am găsit un articol bun în KB.

http://support.microsoft.com/kb/142027

Aș confirma că portul 139 este deschis folosind telnet. telnet name 139

john

Se pare că ceva în NetBIOS nu se comportă.

Ați putea încerca să vă asigurați că NetBIOS peste TCP/IP este încă activat pe adaptoarele de rețea relevante. Există, de asemenea, câteva servicii implicate, „Browser”, „Server” și „Client”, cred. Asigurați-vă că și acestea sunt în funcțiune.

Site-ul nbtstat instrument ar putea fi de asemenea util la depanarea acestei probleme: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc940106.aspx

maweeras

Greu de spus fără a examina urmele de rețea și jurnalele de evenimente. De asemenea, am avut probleme ciudate cu folderele partajate vmware pentru VM-ul invitat. Aș dezactiva acest lucru ca pas de depanare. http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1012140 arată cum folderele partajate VMware pot afecta uneori VM-urile invitate.

penartur

Am avut aceeași problemă recent (net view returnând eroarea 53 pentru orice server, chiar și atunci când i s-a furnizat adresa IP; nbtstat care funcționează bine).

Se pare că majoritatea oamenilor se confruntă cu această problemă atunci când își NetworkProvider intrarea în registru a fost deformată: http://weblog.west-wind.com/posts/2013/Apr/04/UNC-Drive-Mapping-Failures-Network-name-cannot-be-found (TL;DR: HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlNetworkProviderOrder cheia ar trebui să conțină ProviderOrder valoare, formată din mai multe nume separate prin virgule; LanmanWorkstation ar trebui să fie prima, sau a doua după RDPNP; nu ar trebui să existe intrări goale, virgule de început etc.). Cu toate acestea, în cazul meu, totul era în ordine în acea cheie.

S-a dovedit că există un TCP/IP NetBIOS Helper care, din anumite motive, a trecut în starea „dezactivat” (probabil din cauza unei actualizări necinstite). După ce am activat-o din nou, totul a început să funcționeze.

Pik Master

Când m-am dus la ordinea de legare a NIC-urilor, interfața mea de management (cu gateway-ul implicit) nu era în partea de sus și NU avea legările pentru „File and Printer Sharing for Microsoft Networks” și „Client for Microsoft Network”. a trebuit să le activez pe ambele (pentru IPv4). De asemenea, am tras interfața de management în partea de sus a ordinii de legare.Am intrat, de asemenea, în proprietățile interfeței și am dezactivat complet Netbios.Apoi am putut să mă alătur domeniului.