„Eroare de aplicare a securității – Accesul este refuzat” în timpul modificării permisiunilor de fișiere pe Windows Server 2008 (Administrarea sistemului, Windows Server 2008, Permisiuni)

adambox a intrebat.
a intrebat.

Sunt administrator pe un server Windows 2008. Când încerc să schimb permisiunile unui fișier într-un director, primesc o eroare:

Error Applying Security

Accesul este refuzat.

Sunt administrator pe mașină și m-am asigurat că nimic nu are fișierul (sau fișierele) blocat(e) (cu Process Explorer). Am pornit chiar și un alt utilizator care avea o sesiune Remote Desktop conectată.

Unele dintre fișierele de care se plânge sunt într-un fișier .hg dosar, deoarece există un depozit Mercurial în directorul în care lucrez.

Am observat că ceva din director este setat la read-only, așa că am debifat acest lucru și am aplicat. Părea că a funcționat, dar uitându-mă din nou, este din nou la read-only și setarea permisiunilor tot nu reușește.

Există un site în IIS care folosește un subdirectoriu al acestui director.


Actualizare:

Tocmai am găsit acest articol despre acest tip de problemă. În nota de la sfârșitul articolului se menționează că, dacă nu funcționează, verificați LockHunter. Acesta mi-a spus că directorul a fost blocat de IIS, așa că am rulat iisreset -stop și am încercat să setez din nou permisiunile. Aceeași eroare. 🙁

7 răspunsuri
sysadmin1138

Acest lucru se poate întâmpla dacă într-adevăr nu aveți acces la acel director. În Windows POȚI bloca administratorul. Am dat peste asta săptămâna trecută, de fapt. Verificați permisiunile pe acel director pentru a vă asigura că Administratori este în listă. Dacă nu puteți face nici măcar asta, va trebui să preluați mai întâi dreptul de proprietate asupra folderului (este o filă în ecranul de dialog Advanced Permissions).

Comentarii

  • Dacă ne uităm la folderul de nivel superior la care lucrez, Administrators are Full Control. Am crezut că am deja proprietatea asupra lui, dar tocmai am încercat să o iau din nou, asigurându-mă că am bifat caseta pentru a se aplica recursiv. Acum funcționează! Totuși, nu pot fi sigur că un alt administrator nu a făcut ceva în timp ce eu nu mă uitam 😛 -.  > Por adambox.
  • @adambox Tocmai am avut această problemă într-un mediu proaspăt, cu un folder nou creat, și sunt sigur că nimeni altcineva nu făcea nimic pe sistem în acel moment. Reaplicarea mea ca proprietar a funcționat. –  > Por Stijn.
cheng bo

Am rezolvat această problemă prin următorii pași:

  1. Deschideți un Prompt de comandă „ca administrator”
  2. Executați următoarele comenzi:

takeown /f G:folder /r /d y
icacls G:folder /grant administrators:F /T

REF: http://www.richardawilson.com/2013/12/an-error-occurred-while-applying.html

Ales Potocnik Hahonina

Dacă mai întâlnește cineva această problemă – mie mi s-a întâmplat când am vrut să adaug un utilizator de cont de serviciu la un dosar care conținea mii de fișiere și eroarea a apărut pentru multe dintre ele. MDSN spune că dacă faceți clic pe Continue se aplică în continuare permisiunea pe acel fișier. Problema este că nimeni nu vrea să dea click de mii de ori.

Ceea ce a funcționat în cele din urmă a fost schimbarea proprietății (fila Securitate -> Avansat -> Proprietate). Am schimbat dreptul de proprietate la un alt utilizator decât cel original și am aplicat această modificare la toate subfolderele. După ce s-a terminat, am schimbat din nou proprietarul original și am optat din nou pentru aplicarea la toate subfolderele.

După ce ați făcut acest lucru, eroarea nu mai apare la aplicarea permisiunilor. Se pare că procedura de mai sus resetează orice eroare care există pe foldere și fișiere.

Comentarii

  • Simpla reaplicare a proprietarului inițial, fără a schimba proprietarul inițial cu un alt proprietar, a fost suficientă pentru a rezolva problema în cazul meu. –  > Por Stijn.
Canadian

încercați din nou să utilizați administratorul implicit. În Windows 7/Server 2008 există restricții de tip UAC care nu se aplică administratorului implicit. Atunci când se utilizează alte conturi administrative sau conturi administrative de domeniu, apar adesea erori de tip acces refuzat la aplicarea permisiunilor. Nu sunt adeptul dezactivării UAC, trebuie doar să învățăm să operăm într-un sistem mai sigur.

ioojimooi

am ajuns aici prin Google, deși foarte târziu la petrecere, dar sper să pot ajuta pe cineva.

în cazul meu, cauza este pur și simplu din cauza unui nume ciudat de dosar într-un anumit dosar părinte, după ce am scăpat de caracterele speciale, toate merg bine prin preluarea proprietății în mod normal prin GUI.

Reexecutați

Este posibil să fie necesar să porniți serverul și să rulați o comandă cacls printr-un script de pornire înainte de a putea fi blocat.

Michael Conrad
takeown /f G:folder /R /A /D y 

/A renunță la necesitatea de a icacls administratorii după. Este important de reținut că acest lucru va elimina orice permisiune preexistentă, iar utilizatorii care utilizează activ acest dosar nu vor mai avea acces.

Consider că takeown funcționează mult mai bine decât gui pentru permisiuni dificile. Dacă acest lucru ar fi fost pe un server Windows, atunci RDP-ul direct în serverul de fișiere v-ar fi permis să remediați problema fără a elimina accesul actual, deși aceasta nu este o opțiune pentru majoritatea dintre noi.