Eșecul iDRAC6 fără opțiuni iDRAC (Administrarea sistemului, Dell Poweredge, Drac)

bgmCoder a intrebat.
a intrebat.

Serverul nostru este un Dell Poweredge R610. Nu este instalat niciun iDRAC, dar am înțeles că are încă iDRAC6 Express în mod implicit.

Atunci când pornesc serverul, acesta spune System Services Disabled și nu mă lasă să pornesc în BIOS sau în sistemul de operare. Așa că am lăsat procedura de pornire să continue până la sfârșit, unde scrie:

Initializing IDRAC....

Trebuie să aștept să se termine – aproximativ două sau trei minute. Apoi am primit acest mesaj:

Alert! IDRAC6 communication failure. Rebooting.

La a doua pornire, totul este la fel ca mai sus, cu excepția faptului că la sfârșit scrie:

Alert! iDRAC6 not responding. Power required may exceed PSU wattage

În acest moment mă lasă să apăs F1 pentru a continua cu sistemul de operare sau F2 pentru a intra în BIOS. Ambele opțiuni funcționează.

Problema mea este că nu există opțiunea ctrl+e pentru a intra în setările iDRAC.

Am încercat să resetez nvramul de pe placa de bază prin mutarea jumperului și am încercat să scot complet alimentarea (chiar și alimentarea cu purici), dar nu face nici o diferență.

Cum pot rezolva această problemă? Nu pot să pornesc mașina fără o întârziere mare și fără intervenția utilizatorului. Acest lucru este similar cu acest fir de discuție, dar nu încerc deloc să mă conectez la iDRAC (și da, sunt familiarizat cu ghidul de depanare).

[bump]

Oh, cred că nimeni nu știe de o soluție în afară de înlocuirea plăcii de bază? Poate că există doar o componentă de înlocuit? Sunt pe moarte aici.

[actualizare]

Aparent, orice ar fi în neregulă, dezactivează și setările de virtualizare din BIOS, făcând imposibilă pornirea oricărei mașini virtuale găzduite de Exsi.

Comentarii

 • M-am lovit de acest lucru cu aproximativ un an în urmă. Nu-mi amintesc exact serverul sau modelul iDRAC, dar soluția de la asistența tehnică Dell a fost înlocuirea plăcii de bază… așa că asta e presupunerea mea cu privire la ceea ce va trebui să faci. –  > Por joeqwerty.
 • Oh, Doamne. A ieșit din garanție. Nu pot plăti pentru ea. –  > Por bgmCoder.
 • Pot obține unul folosit pe ebay pentru aproximativ 150 de dolari. Asta este ceea ce aș face dacă va trebui să o înlocuiesc. Dar pornește la sistemul de operare dacă pot trece de problema idrac. –  > Por bgmCoder.
 • Corect. Problema este că, dacă IDRAC nu poate/nu vrea să se inițializeze, atunci nu poți să pornești la sistemul de operare fără să apeși F1. –  > Por joeqwerty.
 • Exact asta este problema. Nu există nicio cale de a ocoli acest lucru, decât să îl înlocuiți? Să sperăm că cineva are vreun truc. Poate e ceva pe placa de bază care se poate face? –  > Por bgmCoder.
2 răspunsuri
bgmCoder

Ei bine, singura soluție pare a fi fie înlocuirea cipului iDRAC Express, fie înlocuirea plăcii de bază în sine. Se ajunge la o defecțiune hardware.

Tocmai am cumpărat un server similar de pe ebay pentru aproximativ 130 de dolari în loc să comand piese pentru a încerca să ghicesc ce piesă era.

Remi B

Pași de rezolvare

Prin testarea în mai multe medii, s-au descoperit următorii pași pentru a rezolva această problemă în majoritatea cazurilor.

 1. Eliberați alimentarea cu purici (scoateți din priză și țineți apăsat butonul de alimentare timp de 20 de secunde).
 2. Porniți la F2 Utilitarul de configurare BIOS și resetați-l în mod soft (porniți Caps Lock, Scroll Lock, și NUM Lock. Apăsați Alt+E, Alt+F, Alt+B și sistemul se va reporni).
 3. Porniți în Ctrl+E iDRAC BIOS și resetați-l la Default, ieșiți și sistemul va reporni.
 4. Reporniți din nou în BIOS-ul iDRAC și verificați dacă iDRAC LAN și IPMI over LAN sunt ambele activate, salvați și ieșiți, ieșiți și sistemul va reporni.
 5. Porniți sistemul în sistemul de operare și încercați să flash firmware-ul iDRAC la cea mai recentă versiune disponibilă.