Este modulul ServerManager disponibil pe Windows 7? (Administrarea sistemului, Windows 7, Powershell)

expert a intrebat.
a intrebat.

Este modulul ServerManager disponibil pe Windows 7 Ultimate ?

Cred că (dar nu sunt sigur pentru că nu m-am uitat niciodată la ieșire înainte) scriptul PS pe care l-am lucrat înainte, dar după unele probleme cu instalarea IIS7 a încetat să mai funcționeze.

Următorul script

import-module servermanager

eșuează cu o eroare

Import-Module : The specified module 'servermanager' was not loaded because no valid module file was found in any module directory.
At line:1 char:14
+ import-module <<<< servermanager
  + CategoryInfo     : ResourceUnavailable: (servermanager:String) [Import-Module], FileNotFoundException
  + FullyQualifiedErrorId : Modules_ModuleNotFound,Microsoft.PowerShell.Commands.ImportModuleCommand

Am găsit recomandarea de a rula

Dism.exe /Online /Enable-Feature /FeatureName:ServerManager-PSH-Cmdlets

pe mașina mea, dar și acesta eșuează cu eroare Feature name ServerManager-PSH-Cmdlets is unknown.

Comentarii

 • Ați avut acest instalat atunci când ați încercat să rulați scriptul respectiv? –  > Por Zoredache.
 • Ce este „this” ? –  > Por expert.
 • Uită-te la link și vezi. BTW Se pare că @music2myear a adăugat un răspuns cu același link. –  > Por Zoredache.
 • Ah ok. Da, răspunsul lui nu merge din păcate. –  > Por expert.
3 răspunsuri
music2myear

Pentru a rula Server Manager pe Windows 7 trebuie să descărcați și să instalați setul de instrumente Remote Server Management de la MS

Link de informații: http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd759202.aspx

Link de descărcare: http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?displaylang=en&id=7887

UPDATE: informații noi despre OP

Problema este că Windows 7 nu este un sistem de operare pentru servere, iar Server Manager nu este conceput pentru a gestiona sau monitoriza sisteme de operare non-server. Puteți instala Server Manager pe un computer cu Windows 7, dar numai în scopul de a gestiona altora sisteme server. Deși este posibil să existe un hack pentru a-l face să funcționeze în modul în care doriți, nu știu care ar putea fi acel hack.

Deci cred că următoarea întrebare este: De ce?

Dacă încercați doar să vedeți ce puteți face cu Power Shell: Această remediere va necesita probabil mai mult decât PS pentru a face un hack împreună.

DACĂ încercați să gestionați efectiv un computer cu Windows 7 în rol de server: Răspunsul este probabil același ca mai sus: Dacă îl puteți sparge, grozav. În caz contrar, îmi pare rău.

Comentarii

 • Să instalez doar x64 (care se potrivește cu sistemul meu) sau ambele ? –  > Por expert.
 • cel de 64 de biți ar trebui să fie capabil să gestioneze sistemul inferior, presupun. –  > Por Senior Systems Engineer.
 • Serverul este pe 32 de biți? –  > Por music2myear.
 • Nu am server. Este Windows 7 x64. Tocmai am instalat versiunea x64 a Remote Server Management toolkit și până acum nu m-a ajutat. O să repornesc acum mașina să văd dacă se schimbă ceva. –  > Por expert.
 • Deci, încercați să rulați Windows 7 ca server și să aveți instrumentul Server Manager pentru a-l gestiona? –  > Por music2myear.
Curmudge0n

Posibilitatea de a folosi laptopul Win7 Pro pentru a gestiona serverele Windows este așteptarea aici – și una rezonabilă. Unele magazine se încruntă pe administratorii care se conectează la servere pentru fiecare mică funcție de administrare (ce roluri, caracteristici, nivel de patch-uri etc.). Dar tipul care se ocupă de controlul calității pe serverele care urmează să fie implementate într-o locație la distanță? Trebuie să se logheze la fiecare cutie (asta e o prostie)? Instalarea RSAT pe clientul Win7 înseamnă că ar trebui să poți folosi modurile PowerShell (Servermanager) pentru a face administrare de BAZĂ, QA, Audit, etc.

expert

Din moment ce răspunsul incorect continuă în mod surprinzător să câștige upvotes mă simt obligat să postez propriul meu.

Din păcate, soluția sugerată de @music2myear nu funcționează.

Soluția pentru Windows 7 este de a utiliza un script de la o terță parte numit PSClientManager.

Singurul gotcha cu acesta este că este nesemnat, prin urmare PowerShell a refuzat să-l folosească. Puteți dezactiva semnătura prin una dintre metodele descrise aici.