Există un echivalent pentru Windows al comenzii Unix du? [duplicat] (Administrarea sistemului, Windows, Utilizarea Spațiului Pe Disc)

Frank a intrebat.

Posibile duplicate:
Care sunt instrumente bune pentru a arăta utilizarea discului (pentru Windows)?
Cum se determină un serviciu consumator de disc în Windows 2008 server?

Sunt depanarea performanței pe un PC cu (care rulează Windows 7) al cărui hard disk este aproape plin. Presupun că există vreun director în care utilizatorul a descărcat multe fișiere mari. Pe Unix, aș folosi comanda „du” pentru a determina care directoare au contribuit cel mai mult la utilizarea discului. Cum pot realiza acest lucru pe Windows? TIA – Frank

Comentarii

  • serverfault.com/questions/1687/…, serverfault.com/questions/94757/server-clean-up-tool, serverfault.com/questions/176123/… –  > Por quanta.
  • scuze pentru dublură. mulțumesc tuturor pentru că m-ați îndrumat în direcția corectă! –  > Por Frank.
  • Scanner a funcționat pentru mine. Vă mulțumesc tuturor. –  > Por Frank.
5 răspunsuri
squillman

Utilizați ceva de genul TreeSize Gratuit de la JAM Software sau WinDirStat care este open source.

Comentarii

  • Du (disk usage) raportează utilizarea spațiului pe disc pentru directorul pe care îl specificați. În mod implicit, parcurge directoarele pentru a arăta dimensiunea totală a unui director și a subdirectoarelor sale. docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/du –  > Por Aruna.

Există opțiunea sysinternals du dar este posibil să găsiți ceva mai nativ, cum ar fi getfoldersize mai ușor de utilizat.

Comentarii

  • +1 pentru sysinternals. Chiar dacă nu folosiți du, celelalte comenzi fac ca această suită să fie neprețuită pe un sistem Windows. –  > Por Bart Silverstrim.
  • +1 pentru cel mai exact răspuns, chiar dacă unele dintre celelalte sunt mai ușor de utilizat. –  > Por user3490.
Bogdacutu

Cred că sunteți în căutarea lui WinDirStat

http://windirstat.info/

Comentarii

  • Eu folosesc WinDirStat de ani de zile, îți oferă o imagine de ansamblu bună în mai puțin de un minut. –  > Por Lucky Luke.
Sgaduuw

Nu am cunoștință de niciun instrument cli pentru verificarea utilizării discului. De obicei, eu folosesc windirstat pentru a depista ce îmi folosește spațiul pe disc.

wfaulk

Doar pentru a cântări în ceea ce privește instrumentele GUI, prefer graficele de tip Sunburst, cum ar fi Scanner2, , față de hărțile de tip „treemaps” precum WinDirStat; cred că sunt mult mai ușor de citit.