Funcția VirtualBox „Export Appliance” exportă și instantaneele? (Administrarea sistemului, Backup, Windows 7, Virtualizare, Virtualbox)

TiCL a intrebat.

Cum pot exporta/copia o mașină virtuală cu toate instantaneele sale și o pot muta pe o altă mașină? Trebuie să folosesc anumite comenzi CLI sau Export Appliance va fi suficient pentru acest lucru?

VirtualBox 4.0.1

2 răspunsuri
automatix

Puteți clona o VM cu toate snapshiotele prin GUI folosind opțiunea „Clone everything”.

[click dreapta pe mouse] VM -> Clonează… -> [buton] Următorul -> [buton radio] Clonare completă -> [buton radio] Totul -> [buton] Clonare

Comentarii

  • Această opțiune duplică o mașină virtuală, dar nu creează un dispozitiv exportat. –  > Por loco.loop.
VaTo

dacă doriți să transplantați o mașină virtuală complexă cu ridicata pe un alt sistem, de obicei este posibil să comprimați directorul, să îl mutați pe celălalt sistem, să îl despachetați în locul potrivit și să faceți dublu clic pe .vbox pentru a înregistra mașina virtuală.

În cazul în care alegeți Export Appliance se va exporta doar VM-ul care conține ultima stare în care a fost VM-ul.

Comentarii

  • Acest lucru este adevărat… dar dacă încercați să creați o soluție all in 1, în care doriți să puteți: 1. să creați o copie de rezervă automată a mașinii virtuale 2. să aveți posibilitatea de a aduce mașina virtuală alături de copia de rezervă a mașinii virtuale și 3. să transferați mașina virtuală de pe un computer pe altul, nu va funcționa copierea și lipirea dosarului mașinii virtuale. UUID-urile nu se schimbă atunci când copiați și lipiți folderul VM. Prin urmare, nu veți putea să aduceți copia de rezervă a VM și VM-ul propriu-zis pe același computer –  > Por alpha_989.
  • În plus, clonarea unei mașini virtuale pe calculatoare din aceeași rețea nu modifică adresele MAC ale adaptoarelor Ethernet. Dacă apoi conectați aceste adaptoare la aceeași rețea, se vor întâmpla lucruri ciudate, cum ar fi conectarea la o mașină greșită. –  > Por Chris.