La ce este folosit Microsoft BizTalk? (Administrarea sistemului, Biztalk)

Mark Henderson a intrebat.

Mi s-a încredințat sarcina de a configura un server Microsoft BizTalk pentru ca dezvoltatorii noștri să testeze o integrare pentru un client.

Problema este că nu am nicio idee despre ce este BizTalk, ce face sau la ce este folosit. Tot ceea ce pot citi despre el pe internet site-ul Microsoft este doar o vâlvătaie de marketing, din câte îmi dau seama, cu o mulțime de cuvinte mari de întreprindere (propoziții de genul „BizTalk permite organizației dvs. să integreze fără probleme sisteme disparate și să conecteze partenerii de afaceri”).

Poate cineva să ne lămurească cu privire la ceea ce face BizTalk de fapt? Nici dezvoltatorii noștri nu știu, ci doar că trebuie să se integreze cu el!

Comentarii

  • Vă mulțumesc pentru această întrebare! Căutam o scurtă descriere semnificativă și inteligibilă a BizTalk și nu am găsit niciuna! –  > Por ZweiBlumen.
4 răspunsuri
William

Biztalk permite aplicațiilor să vorbească între ele. Este utilizat pentru schimbul de informații sau evenimente între aplicații sau sisteme care trebuie să lucreze împreună într-un proces de afaceri.

Oferă o modalitate de a cartografia intrările și ieșirile diferitelor sisteme, de exemplu atunci când acestea utilizează protocoale sau formate incompatibile. Cred că acest lucru este realizat în XML. De asemenea, oferă colecții de scripturi sau proceduri, numite orchestrații, care permit ca un set de acțiuni să aibă loc în sistemele țintă atunci când sunt declanșate de ceva ce se întâmplă într-un alt sistem.

Este o implementare a unei bus de servicii pentru întreprinderi, care este o platformă pentru construirea unui arhitectură orientată pe servicii – dacă acest lucru vă ajută…

Comentarii

  • Aaah, seamănă foarte mult cu iBolt (magicsoftware.com/en/products/?catID=41) – mulțumesc, cel puțin asta îmi oferă un punct de plecare! –  > Por Mark Henderson.
  • Seamănă mai mult cu DBus. –  > Por Tom O’Connor.
Nicolas Dorier

Pentru a înțelege mai bine conceptele de integrare a aplicațiilor de întreprindere, vă recomand cu căldură această carte.

Ea oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor modelelor pe care le veți vedea și câteva informații despre diferiți concurenți de pe piață (Tibco, Biztalk și ceva de la IBM, am uitat numele).

Morten Bergfall

Poți să o folosești practic ca orice, dar aș paria destul de mulți dolari că EDI este șeful printre instalațiile Biztalk.

Practic; face traducerea între diferite formate de fișiere de comerț electronic (comenzi b2b, facturi, ce mai); extinzând astfel domeniul oricărui software ERP-ish pe care îl folosesc companiile.

Andre Leon Rangel

În termeni concisi, este un Enterprise Service Bus (ESB). un model de arhitectură orientată pe servicii (SOA) care conține orchestrarea serviciilor, transformarea mesageriei și un broker de servicii. Acesta permite marilor companii să expună practic un serviciu web sau un serviciu funcțional și, prin intermediul canalelor de comunicare, să comunice informații disparate între tot felul de sisteme.de ex:

  • să comunice o bază de date AS/400 foarte veche cu un software de procesare bazat pe C++.
  • să integreze o aplicație web j2ee cu o platformă BPM pentru a declanșa procese de afaceri.
  • să efectueze la cerere unele operații CRUD DB. (ex. obțineți Total de angajatori cu certificare SOA)

Biztalk nu este utilizat în mod obișnuit în acest moment (2018) și alți concurenți au depășit acest spațiu de integrare. concurenți precum TIBCO, IBM, Amazon, Mulesoft.

Tags: