Monitorizați Apache: Parsează pagina de stare? (Administrarea sistemului, Apache 2.2, Monitorizare)

guettli a intrebat.

Vreau să monitorizez un server Apache. Scopul principal este de a detecta dacă MaxClients este atins, dar mai târziu și alte valori.

M-am uitat la nagios plugins, , dar majoritatea pluginurilor par să analizeze HTML-ul paginii de stare. Cred că aceasta este o soluție urâtă. Există o modalitate mai bună de a obține starea serverului?

Verificarea fișierelor jurnal este nu face parte din această întrebare.

2 răspunsuri
the-wabbit

Nu este nevoie să analizați HTML – Apaches mod_status este capabil să producă o ieșire bine adaptată pentru analiza regex atunci când este apelat cu opțiunea ?auto parametru (de ex. http://your-server/server-status/?auto). În funcție de sistemul de monitorizare cu care aveți nevoie ca acest lucru să funcționeze, este posibil să existe sau nu un colector funcțional / bine testat pentru acest tip de lucru.

Ca un exemplu, aruncați o privire la modul în care se face în OpenNMS: https://wiki.opennms.org/wiki/Monitoring_Apache_with_the_HTTP_collector

Comentarii

au_stan

Ați putea încerca să compilați MOD-APACHE-SNMP care este aici. Ați folosi SNMP pentru a colecta datele, dacă aceasta este de fapt o opinie pentru dvs. Puteți construi un poller frumos sau puteți folosi ceva de genul MTRG pentru a face acest lucru pentru dumneavoastră.

Personal, îmi place mai mult soluția lui @syneticon-dj. S-ar putea fi pur și simplu că sunt înclinat spre opennms. Iubesc produsul, suportul și aceasta este soluția pe care o folosesc.

NOTĂ am auzit doar de MOD-APACHE-SNMP și nu am folosit-o efectiv.