Numărul maxim de utilizatori conectați care utilizează desktop la distanță (Administrarea sistemului, Windows Server 2012, Desktop La Distanță)

uzilan a intrebat.

Folosim desktop la distanță pentru a ne conecta la un server Windows 2012 cu o limită pentru doar doi utilizatori simultan. Uneori, însă, avem nevoie de mai mulți.

Am discutat acest lucru cu băieții noștri de la server care au susținut că acest lucru este posibil numai dacă serverul va fi reinstalat. Cumva îmi vine greu să cred acest lucru, dar fiind un novice nu am argumente cu care să vin.

Deci – este adevărat sau fals? Există vreo configurație în server pe care aș putea să o verific pentru a confirma că acesta este cazul? Vă rog să ajutați un noob amestecat într-o birocrație.

Comentarii

  • Dacă vreunul dintre răspunsurile noastre ți-a fost util, te rog să-l selectezi ca răspuns corect 🙂 –  > Por Alex Berry.
  • O voi face, dar momentan încerc să stabilesc o strategie și să adun ceva curaj pentru a înfrunta administratorii… –  > Por uzilan.
6 răspunsuri
bjanssen

Pentru a permite mai mulți utilizatori la distanță pe serverul MS Windows trebuie să instalați rolul terminal services. Microsoft le numește Remote Desktop Services începând cu MS Windows Server 2008. Acest lucru nu necesită reinstalare, dar probabil una sau mai multe reporniri.

Aveți nevoie de licențe de acces client și de un manager de licențe pentru a utiliza această funcție. Următoarele linkuri vă vor oferi mai multe informații:

Prezentare generală a caracteristicilor

Ghid de implementare

Alex Berry

Nu necesită reinstalare, ci instalarea unui rol Remote Desktop Services și achiziționarea de licențe pentru a permite conexiuni RDP suplimentare. De ce aveți nevoie de atâtea conexiuni RDP, este doar pentru a gestiona serviciile Microsoft pe server? Instrumentele de gestionare pot fi instalate pe computerele client pentru a gestiona multe dintre produsele Microsoft de la distanță, fără a fi nevoie să se conecteze prin RDP. Se numește RSAT: http://www.microsoft.com/en-gb/download/details.aspx?id=28972

Anthony Starling

Windows Key + R >> Tastați MMC.exe >> apoi Control + M >> Selectați Group Policy Object >> apoi Add >> apoi Finish >> apoi OK

Faceți dublu clic pe Local Computer Policy > Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Remote Desktop Services > Remote Desktop Session Host > Connections.Limitarea numărului de conexiuni = 999999.Limitați utilizatorii Remote Desktop Services la o singură sesiune Remote Desktop Services = DISABLED.

Comentarii

  • Această soluție funcționează perfect. Dar nu ne încalcă oare licențele? Sau există și alte dezavantaje ale acestei metode? –  > Por uzilan.
  • Că eu nu sunt sigur că peste tot unde am lucrat sau am avut contract a avut rdp în acest mod. –  > Por Anthony Starling.
  • Există o perioadă de grație de 120 de zile înainte ca licența să fie necesară. – user372838
Kate

O alternativă pe care nu am văzut-o acoperită aici până acum: pe desktop-ul local (presupunând că este vorba de Windows) deschideți Start, apoi Run și tastați mstsc /admin

Acest lucru va lansa clientul desktop la distanță în modul administrator. Este posibil să fie nevoie să introduceți acreditări ridicate pentru a-l utiliza, dar va anula limita de doi utilizatori. Este logic să faceți acest lucru în loc să faceți modificări de configurare dacă aveți nevoie doar ocazional să aveți mai mult de două persoane conectate.

Comentarii

  • Bună idee, dar uneori avem nevoie să fim chiar mai mult de 3 🙁 -.  > Por uzilan.
MrVista

„Este recomandat să instalați Remote Desktop Session Host înainte de a instala orice aplicații pe care doriți să le puneți la dispoziția utilizatorilor. dacă instalați RD Session Host pe un computer care are deja aplicații instalate, este posibil ca unele dintre aplicațiile existente să nu funcționeze corect într-un mediu cu mai mulți utilizatori.”

Acesta este textul care vă este prezentat atunci când adăugați rolul de gazdă RD Session Host pe un server.Așadar, Microsoft vă sfătuiește în mod clar să nu faceți acest lucru după ce aplicațiile au fost instalate.

Am încercat și eu acest lucru pe servere în trecut și m-am lovit de tot felul de probleme ciudate.În special aplicațiile financiare par să se strice dacă sunt adăugate înainte de RD Session Host.

Hack GPO sugerat este o încălcare clară a licenței TS de la Microsoft și nu ar trebui să fie folosit niciodată!

Aș spune că trebuie să folosiți ÎNTOTDEAUNA cele mai bune practici MS. Atunci știi că vei beneficia de sprijinul lor în caz de nevoie în viitor, mai ales într-un mediu de producție!

Greg Askew

Din punct de vedere strict al serverului și al activării a mai mult de doi utilizatori, nu, nu este necesară reinstalarea sistemului de operare al serverului.

Dacă există aplicații instalate care ar funcționa diferit pe un server de terminal de aplicații/instalație de schimbare a utilizatorului, atunci este posibil ca aplicațiile să trebuiască să fie dezinstalate/reinstalate.