poate afecta performanța site-ului web dacă nu există o înregistrare PTR? (Administrarea sistemului, Server Web, Găzduire Web, Dns Inversat, Înregistrare Ptr)

ATv a intrebat.

Mi-am mutat PTR-ul de la maindomain.com la mail.maindomain.com. Acum aș putea jura că site-ul meu era mai rapid înainte, dar nu pot dovedi. Ar putea ca faptul de a nu avea o înregistrare PTR să afecteze în vreun fel performanța? Poate că există aplicații care fac cumva un callback?

Comentarii

  • Pare puțin probabil din partea clientului, având în vedere prevalența găzduirii virtuale bazate pe nume (adică PTR(A(nume)) != nume). Poate că ceva din partea serverului ar putea explica acest lucru; are serverul o corespondență pentru el însuși în /etc/hosts? –  > Por Cameron Kerr.
1 răspunsuri
Esa Jokinen

Nu, nu afectează. Ați făcut corect, deoarece PTR înregistrările sunt în prezent utilizate în mod obișnuit doar de filtrele de spam pentru detectarea serverelor prost configurate; cu PTR mail.example.com evitați A != PTR != HELO neconcordanța dintre numele de gazdă. Singurele cerințe pentru PTR este că trebuie să existe o singură înregistrare PTR înregistrare pentru fiecare adresă IP și trebuie să aibă codul corespunzător. A înregistrare corespunzătoare.

Protocolul HTTP nu este interesat de niciunul dintre aspectele de mai sus. Singura înregistrare necesară este A iar numele de gazdă nu provine de la A nici PTR ci de la Host: antetul trimis de browser.

Nu ați specificat serverul web (de ex. Apache / Nginx / IIS) pe care îl utilizați. Pentru Apache, există o singură condiție în care utilizează DNS invers, și anume o interogare o singură dată la pornire într-o condiție specială legată de Gazde virtuale bazate pe nume; aceasta nu afectează deloc performanța site-ului:

Dacă un VirtualHost nu specifică un ServerName, , un nume de server va fi moștenit din configurația serverului de bază. Dacă nu a fost specificat niciun nume de server la nivel global, la pornire este detectat unul prin rezoluția DNS inversă a primei adrese de ascultare. În ambele cazuri, acest nume de server moștenit va influența rezoluția gazdelor virtuale bazate pe nume, astfel încât este mai bine să se listeze întotdeauna în mod explicit un ServerName în fiecare gazdă virtuală bazată pe nume.

Apoi, „Apps” de pe site-ul dvs. web ar putea fi orice, de la banalul sisteme de gestionare a conținutului până la scripturi personalizate de către dumneavoastră sau de către clienții dumneavoastră. Acestea ar putea face orice, ceea ce face ca această întrebare să fie mult prea largă pentru a răspunde. Un exemplu ar putea fi faptul că unele dintre aplicații utilizează PTR înregistrări pentru detectarea țării de origine pe baza TLD. Aceste informații ar putea fi utilizate pentru statistici sau pentru controlul accesului. Acest lucru ar putea cauza probleme de performanță, dar ar fi, de asemenea, ineficient și ar oferi informații false. Ar trebui să fie înlocuit cu interogarea unei baze de date locale pentru informații GeoIP. Cu toate acestea, acest lucru ar provoca PTR interogări pentru adresele IP ale clienților, nu pentru serverul propriu-zis, și, prin urmare, nici nu are legătură cu condițiile dumneavoastră.

Comentarii

  • Vă mulțumim Esa. S-a dovedit a fi mai mult un plugin de cache care pare să aibă un efect semnificativ asupra gtmetrix.com –  > Por ATv.