Poate fi mutată o matrice RAID de la un HP P410i la un Dell Perc S100? (Administrarea sistemului, Raid, Hp, Dell, Hp Smart Array, Dell Perc)

Paul-Sebastian Manole a intrebat.

Am un server HP Proliant ML350 G6 cu un controler HP P410i care a eșuat lamentabil după un vârf de tensiune. Pot muta matricea RAID10 pe un Dell PowerEdge T310 cu un controler Perc S100 fără a pierde datele?

Comentarii

  • De unde știți că controlerul este deteriorat? Există un mesaj de eroare pe care îl puteți comunica? –  > Por ewwhite.
  • @ewwhite Am citit asta ca serverul a eșuat lamentabil, altfel de ce nu ar fi înlocuit doar controlerul? –  > Por JamesRyan.
  • @JamesRyan Aveți dreptate. Punctuație. Ar putea fi interpretat ca un eșec doar al controlerului sau „Am un server care se întâmplă să aibă acest controler… și totul a eșuat„. Controlerul este bazat pe placa de bază, totuși… deci înlocuirea înseamnă o nouă placă de sistem. –  > Por ewwhite.
1 răspunsuri
ewwhite

Nu, nu puteți muta un grup RAID HP Smart Array pe un controler Dell Perc fără a reformata. Metadatele array-ului sunt stocate pe discuri, așa că veți avea nevoie de un sistem cu un controler HP Smart Array pentru a transfera setul array-ului.

Controlerul P410i este un controler încorporat, astfel încât ML350 G6 ar avea nevoie de o nouă placă de sistem pentru a fi reparat. De asemenea, ați putea înlocui un controler Smart Array P410 PCIe pe care să îl utilizați dacă sloturile PCIe sunt încă sănătoase. Sunt ieftine și abundente.

Comentarii

  • Sunteți sigur de asta? Unele alte mesaje de pe aici par să sugereze că marii producători susțin un format comun de metadate RAID. Astfel, ștergerea oricărei matrice anterioare pe noul controler și simpla inserare a vechiului driver în noul controler ar trebui să facă ca acesta să detecteze matricea și unitățile logice și să se configureze automat. –  > Por Paul-Sebastian Manole.
  • Da, sunt sigur. Nu există niciun element comun între HP Smart Array și controllerele RAID PERC (bazate pe LSI). –  > Por ewwhite.
  • Vă mulțumesc foarte mult atunci! Ajutorul dumneavoastră este foarte apreciat! –  > Por Paul-Sebastian Manole.
  • @Paul-SebastianManole O mulțime de OEM-uri folosesc plăci LSI rebranduite, așa că ar fi unde este cazul. P400 este unul dintre acestea, nu cred că și P410 este. Deși ar trebui probabil să puteți utiliza o placă HP P410 într-un server Dell pentru a obține datele de pe ea, dacă acesta este hardware-ul disponibil. –  > Por JamesRyan.
  • @JamesRyan P400 utilizează un chipset LSI, dar metadatele HP Smart Array. Nu este compatibil cu controllerele LSI. P410 este un PMC SIERA chipset, de asemenea cu formatul RAID al HP. Eu aș lua doar o placă P410 independentă. Dar sunt și eu curios, de unde știi că controllerul este deteriorat? –  > Por ewwhite.