Restricționați accesul utilizatorului la un singur dosar și interziceți accesul la toate celelalte dosare din unitatea D: [închis] (Administrarea sistemului, Permisiuni, Utilizatori)

Kiran a intrebat.

Rulez Windows Server 2008.Am un utilizator căruia trebuie să îi setez permisiunea astfel încât să poată accesa doar un anumit folder și să refuze accesul la toate celelalte foldere.Cum pot seta permisiunea.

Comentarii

  • Această întrebare este închisă deoarece nu vom face treaba în locul tău. –  > Por HopelessN00b.
1 răspunsuri
Daniel

Pe volumele NTFS, puteți seta permisiuni de securitate pentru fișiere și foldere. Aceste permisiuni acordă sau refuză accesul la fișiere și foldere. Puteți vizualiza permisiunile de securitate pentru fișiere și foldere prin parcurgerea următorilor pași:

  1. În Windows Explorer, faceți clic dreapta pe fișierul sau dosarul cu care doriți să lucrați.
  2. Din meniul contextual, selectați Properties (Proprietăți), apoi, în caseta de dialog Properties (Proprietăți), faceți clic pe fila Security (Securitate).
  3. În caseta de listă Name (Nume), selectați utilizatorul, contactul, calculatorul sau grupul ale cărui permisiuni doriți să le vizualizați. Dacă permisiunile sunt estompate, înseamnă că permisiunile sunt moștenite de la un obiect părinte.

Sursă: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb727008.aspx

În mod implicit, utilizatorii au permisiuni de citire asupra fișierelor și folderelor, iar subfolderele și -folderele le moștenesc. Ceea ce doriți să faceți în mod normal este să le eliminați de pe unitatea D: și să acordați permisiuni doar unor grupuri specifice, cum ar fi „Departamentul A”, „Departamentul B”, … pentru folderele dumneavoastră. Apoi, puneți-vă utilizatorii în grupurile respective. În acest fel, ei vor avea acces doar la dosarele la care le acordați acces.

Refuzul accesului este un lucru care nu este considerat o modalitate bună de configurare a permisiunilor. Poate doriți să vă faceți timp și să vă reorganizați permisiunile.

Comentarii

  • avem mai mulți utilizatori creați în server. în care un utilizator (w2wconnect) trebuie să aibă acces doar la un singur dosar care se află în unitatea D: și să restricționeze toate celelalte dosare pentru el (w2wconnect). toți ceilalți utilizatori pot avea acces complet la toate unitățile și dosarele. –  > Por Kiran.
  • Doresc setările de permisiune în detaliu –  > Por Kiran.
  • @Kiran: Nimeni de aici nu-ți va face munca în locul tău. Lucrul la care vă puteți aștepta este că cineva încearcă să vă explice principiile și este sarcina dvs. să le înțelegeți și să le aplicați la problema dvs. specifică. Dacă vă așteptați la mai mult, vă înșelați aici. –  > Por Sven.
  • Luați în considerare, de asemenea, marcarea acestui lucru ca răspuns, deoarece este răspunsul la întrebarea dvs. Asta ar ajuta și alte persoane care caută un răspuns aici și, de asemenea, ar fi apreciat față de mine și timpul pe care mi l-am alocat pentru a te ajuta. –  > Por Daniel.