Schimbarea dimensiunii maxime a corespondenței în Postfix (Administrarea sistemului, E-Mail, Postfix, Cotă, Centos6, Atașament)

warren a intrebat.

La trimiterea de e-mailuri de dimensiuni mari către un nou server CentOS6 pe care rulează Postfix ca MTA, este returnat următorul mesaj:

tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 552 552 5.3.4 Error: message file too big (state 18)

Am găsit următoarele sugestie, , dar nu îmi este clar unde trebuie să fie adăugată în main.cf fișier:

Acest lucru a fost cauzat de Postfix și de limitarea nu numai a mesajelor, ci și a dimensiunilor căsuțelor poștale.

A trebuit să adaug această setare în /etc/postfix/main.cf:

message_size_limit = 31457280

Cum poate fi mărită dimensiunea maximă a mesajelor (inclusiv a atașamentelor) în Postfix?

4 răspunsuri
Boban P.

Adaugă-l oriunde în main.cf, nu este relevant 🙂 Dar e bine să ții directivele grupate într-o anumită manieră logică, e mai ușor pentru întreținere

Conform documentației oficiale postfix:
message_size_limit (default: 10240000) Mărimea maximă în bytes a unui mesaj, inclusiv informațiile din plic. Notă: fiți atenți când faceți modificări. Valorile excesiv de mici vor duce la pierderea notificărilor de nedistribuire, atunci când dimensiunea unui mesaj de respingere depășește limita de dimensiune a mesajului MTA local sau la distanță.

În plus, dimensiunea implicită a căsuței poștale de 50M poate împiedica livrarea mesajelor, în special după creșterea dimensiunii permise a mesajelor. Pentru a mări dimensiunea maximă a căsuței poștale pentru fiecare utilizator, adăugați mailbox_size_limit = <size in bytes> la main.cf.

În plus, așa cum a comentat Ian Sparkes, dacă utilizați o configurație de căsuță poștală virtuală, este posibil să fie necesar să setați virtual_mailbox_limit = <size_in_bytes>.

Comentarii

  • Dacă utilizați o configurație de căsuță poștală virtuală, ar putea fi necesar să setați virtual_mailbox_limit = <size_in_bytes> Mi-a luat o veșnicie să găsesc acest lucru, nimeni nu pare să vorbească despre asta. 😉 În cele din urmă, am găsit-o invocând postconf și scanând candidații care par a fi posibili. –  > Por ISparkes.
  • Limita implicită a dimensiunii mesajelor este 10240000 Bytes = 10 MB, nu 50 MB –  > Por 黄雨伞.
  • @黄雨伞 – dimensiunea căsuței poștale și dimensiunea mesajului sunt diferite și sunt descrise în acest răspuns în mod diferit –  > Por warren.
  • 1) 2018. 2) Dând dimensiunile corespondenței în unități de octeți. WTF. –  > Por David Tonhofer.
  • Da, ar fi frumos dacă s-ar putea face message_size_limit=15M (doar o sugestie, nu încercați acest lucru) – –  > Por Yetti99.
Vladimir Blaskov

Da, aveți dreptate: message_size_limit este directiva de configurare de care aveți nevoie. Puneți-o oriunde în main.cf și reîncărcați (sau reporniți) Postfix.

Puteți utiliza directiva postconf pentru a verifica valoarea configurată în prezent:

postconf message_size_limit

mailq

Aveți grijă dacă setați această limită la un număr mare. Aveți nevoie de cel puțin de 1,5 ori mai mare decât dimensiunea lui message_size_limit de spațiu liber pe partiția în care se află coada Postfix. Dacă nu dispuneți de acest spațiu liber, atunci toate mesajele sunt respinse chiar dacă au o dimensiune de numai câțiva kilobyte. Iar dacă primiți un mesaj de această dimensiune și apoi spațiul depășește (în timpul livrării finale a căsuței poștale) toate mesajele ulterioare sunt respinse. Din cauza spațiului lipsă.

De asemenea, rețineți: E-mailul nu este un protocol de transfer de fișiere. Consultați acest QA: De ce mai avem încă restricții atât de mici privind dimensiunea fișierelor atașate la e-mail?

ISparkes

Nu uitați să setați

virtual_mailbox_limit = <size_in_bytes>

dacă utilizați o configurație de căsuță poștală virtuală. Mi-a luat o veșnicie să găsesc acest lucru, nimeni nu pare să vorbească despre asta. 😉

Comentarii

  • Apreciez comentariul – dar acest lucru ar fi mai bine ca o sugestie de modificare a răspunsului existent și/sau ca un comentariu la acesta 🙂 –  > Por warren.
  • Aveți dreptate, l-am mutat. Voi șterge acest răspuns. –  > Por ISparkes.
  • ar trebui să ștergeți acest răspuns 🙂 –  > Por warren.