Schimbați bateria UPS-ului în timp ce acesta este pornit? (Administrarea sistemului, Ups, Baterie)

Siim K a intrebat.

Este periculos sau nerecomandabil să schimbi bateria UPS-ului în timp ce acesta este conectat la priză? Avem un APC Smart-UPS 1500 și trebuie să-i înlocuim bateria. Am bateria nouă, dar UPS-ul alimentează câteva mașini pe care nu aș vrea să le opresc pentru procedura de înlocuire.

S-ar putea întâmpla ceva rău dacă o înlocuiesc în timp ce este încă conectat și pornit?

Comentarii

  • Consultați manualul. Unele UPS-uri acceptă înlocuirea la cald, altele nu. –  > Por womble.
  • @womble – mulțumesc, manualul care se afla în cutia cu baterii de înlocuire nu menționa nimic despre alimentare. Instrucțiunile arată doar cum se deschide compartimentul pentru baterii etc. De aceea m-am gândit că manualul „adevărat” al UPS-ului nu va conține și el aceste informații. Evident că mă bucur că mi s-a dovedit că m-am înșelat 🙂 –  > Por Siim K.
5 răspunsuri
Joseph

Conform manualul:

Înlocuirea modulului bateriei

Acest UPS are un modul de baterii ușor de înlocuit, care poate fi înlocuit la cald. Înlocuirea este o procedură sigură, izolată de pericolele electrice. Puteți lăsa UPS-ul și echipamentele conectate sub tensiune pentru această procedură.

Comentarii

  • Am înlocuit la cald bateriile la mai multe modele smartUPS, inclusiv la modelul 1500, fără probleme. –  > Por Rex.
Skyhawk

Bateria Smart-UPS 1500 poate fi schimbată la cald. Nu este necesar să deconectați sau să opriți UPS-ul înainte de a schimba bateria.

Desigur, este esențial să consultați documentația produsului și să luați toate măsurile adecvate pentru a vă proteja de riscurile de șoc/electrocutare asociate cu bateriile sub tensiune și cu echipamentele de încărcare. În circumstanțele potrivite (nepotrivite), chiar și o baterie cu plumb-acid de 12 volți poate produce un șoc fatal.

Tony Medina

Am „schimbat la cald” 3 baterii APC Smart UPS 1500 la trei centrale electrice diferite aici, în sudul Californiei. Aceste sisteme UPS sunt folosite pentru a alimenta CAISO RIG (California Independent System Operator Remote Intelligent Gateway). Este un sistem critic pentru rețeaua noastră de energie electrică din statul California.Mi-a luat mai puțin de zece minute pentru a îndeplini această sarcină! Este pentru prima dată când a trebuit să schimb o baterie la un sistem UPS. Uneltele pe care le-am folosit au fost doar o șurubelniță Phillips.

UPS ToanTam

De fapt, înlocuirea bateriei atunci când deconectați sau opriți sistemul de UPS este încă OK, cu excepția următoarelor cazuri: – UPS nu se încarcă sau încărcătorul UPS a fost stricat. De îndată ce bateria a fost scoasă, UPS se va opri imediat.- Funcționare incorectă sau firele bateriei ating capacul UPSTrebuie să fiți atent când folosiți hot-swappabler! Unele dintre UPS-uri permit utilizarea cu ușurință a schimbării la cald cu siguranță ridicată.

Alexander Shcheblikin

Se pare că majoritatea UPS-urilor APC, nu doar cele „inteligente”, acceptă schimbarea la cald a bateriei.

Manualul pentru Back-UPS ES 525 vă sfătuiește:

Nu înlocuiți bateria atunci când UPS-ul este On Battery (indicatorul ambrat este aprins).

— dar acest avertisment prostesc se aplică în mod evident și la UPS-urile „inteligente”.

Manualul continuă spunând:

NOTĂ: În timpul conectării bateriei se pot produce mici scântei. Acest lucru este normal.

— nu-mi amintesc dacă apar scântei în timpul conectării bateriei unui UPS offline.

Tags:,