Software pentru un SAN de canal de fibră DIY? [închis] (Administrarea sistemului, Rețea De Stocare)

vrtigo1 a intrebat.

Încerc să creez un SAN pe un buget. Acesta va fi folosit cu un cluster VMware ESX 4.1 pentru dezvoltatorii noștri pentru a fi folosit ca mediu de testare / sandbox. Deoarece acesta nu este un mediu de producție, nu avem mult buget disponibil, așa că încercăm să obținem cel mai mult pentru banii noștri.

În prezent, mediul utilizează o matrice de stocare HP Fibre Channel, care are o vechime de aproximativ 6-7 ani și are doar 12 discuri de 10k. Deși funcționează bine, este destul de lent din cauza performanței slabe a sistemului de stocare.

Ceea ce am dori să facem este să construim un server de stocare cu 6 unități SSD în RAID 5 și să îl facem să apară în VMware ca o matrice de stocare FC. Am făcut acest lucru de multe ori folosind freenas/openfiler pentru a prezenta ca fiind un sistem de stocare iSCSI, dar, deoarece avem deja câteva switch-uri și HBA-uri de fibră de 4Gb, am dori să le folosim pentru a nu fi limitați la 1Gbps iSCSI.

Am văzut că suportul pentru ținta FC poate fi compilat în kernelul Linux, dar întrebarea mea este dacă există o modalitate mai simplă de a face acest lucru (adică un software similar cu freenas etc. care să suporte modul țintă FC „out of the box”).

Comentarii

  • Vă referiți la ceva de genul LIO? Care este deja prezent în EL7. –  > Por Michael Hampton.
  • Recomandare de produs, SAN DIY, hipervizor vechi, hardware vechi… această întrebare trebuie să fie bombardată de pe orbită. –  > Por HopelessN00b.
1 răspunsuri
ewwhite

Da, acest lucru este posibil. Știu că recomandările de produse sunt în afara subiectului pentru acest site, dar mai multe oferte de aparate SAN sunt disponibile pentru acest lucru.

În aceste zile, vă recomand:

  • QuantaStor – Bazat pe Ubuntu. Certificată VMware. Are variante gratuite și comerciale. Folosește ZFS sub capotă. GUI excelentă.

  • Zetavault – Bazat pe Ubuntu. Certificată VMware. Relativ ieftin. Folosește ZFS sub capotă. Interfață grafică puțină, dar funcțională.

Nu recomand din toată inima următoarele, dar funcționează:

  • NexentaStor – Bazat pe Solaris/Illumos. ZFS sub capotă. Ciclul de lansare este ciudat, iar comunitatea este în scădere.