Trimiterea unui fișier IOS .bin către Cisco 3750 Catalyst utilizând TeraTerm (xmodem) (Administrarea sistemului, Cisco, Actualizare, Ios, Cisco Catalyst)

Yashar Mohagheghi a intrebat.

Vreau să actualizez IOS-ul meu Cisco 3750 Catalyst. Nu am o conexiune LAN cu comutatorul, doar un cablu de consolă, așa că folosesc xmodem și Tera Term pentru a trimite fișierul .bin la comutator.

Când mă duc la Tera Term -> File -> Transfer -> xmodem -> send -> și îmi aleg .bin fișier, după aceea văd acest formular:

Se arată că Tera Term trimite fișierul, dar se oprește chiar acolo! și nu se întâmplă nimic.

Am setat chiar și rata BAUD pe Switch și Tera Term dar nu funcționează. Există vreo soluție pentru asta? Sau orice altă modalitate de a trimite fișierul .bin la comutator folosind un cablu de consolă?

Comentarii

  • Trimiterea unei imagini IOS printr-o legătură serială ar putea dura de fapt câteva zile… Puteți seta viteza de transmisie la 115.000 de baud rate atât pe switch, cât și pe aplicația terminal, iar apoi trebuie să faceți o copie pe switch înainte de a trimite din aplicația terminal. –  > Por Ron Maupin.
  • Am setat deja rata BAUD la 115.000, dar nu funcționează Am scris comanda de copiere în modul ROMMON astfel: switch: copy xmodem: flash: Dar nu funcționează, (I/O Error) –  > Por Yashar Mohagheghi.
  • Ați făcut copy în enable comanda în mod pe switch înainte de a trimite? –  > Por Ron Maupin.
  • Nu am că exact ceea ce aveți, dar comanda copy suportă multe protocoale, cum ar fi ftp, http, https, rcp, scp, xmodem, ymodem. Va dura multe ore prin portul serial. Dacă sunteți suficient de aproape pentru a vă conecta cu un cablu de consolă, atunci sunteți suficient de aproape pentru a vă conecta cu un cablu de rețea. Trimiterea prin rețea este singura modalitate rezonabilă de a face acest lucru. –  > Por Ron Maupin.
1 răspunsuri
Ron Maupin

Cred că nu faceți copy xmodem: flash: comanda pe switch înainte de a încerca să trimiteți fișierul. De asemenea, asigurați-vă că aveți un bloc cu suficient spațiu liber pe flash-ul switch-ului. Este posibil să fie nevoie să faceți un squeeze dacă există suficient spațiu, dar nu într-un bloc contiguu.

Trebuie să înțelegeți că, cel puțin, acest lucru va dura mai multe ore și poate dura câteva zile, în funcție de dimensiunea imaginii. Ultima dată când am văzut pe cineva încercând acest lucru, a prezis peste 69 de ore pentru a fi finalizat.

Comentarii

  • 69 de ore?!?!!! Doamne! Există vreo altă modalitate de a trimite fișierul bin pentru a comuta? (cu excepția TFTP) –  > Por Yashar Mohagheghi.
  • Ce este în neregulă cu TFTP? –  > Por Ron Maupin.