Upgrade CentOS 5.x la CentOS 6.x – sfaturi și tehnici (Administrarea sistemului, Redhat, Centos5, Rhel5, Centos6, Rhel6)

Acum că CentOS 6.0 își croiește drum pe diverse site-uri oglindă, am vrut să solicit păreri cu privire la procesul de actualizare. Lucrând cu distribuțiile comerciale RedHat 5.6 și 6.x în ultimele luni, m-am bazat pe o instalare nouă în locul unei actualizări pe loc pentru sistemele mele de testare.

Din moment ce a sosit adevărata versiune CentOS 6, are cineva de gând să efectueze migrarea in-place? Există situații în care acest lucru are sens? Dacă da, care sunt capcanele unei actualizări in-place?

Comentarii

  • Vă referiți la versiunea 5.6? Nu găsesc nici o referință la 6.X pe site-ul principal CentOS.  > Por SpacemanSpiff.
  • Nu contează, am găsit-o… băiete, chiar îți place bleeding edge, nu? Distracție plăcută 🙂 –  > Por SpacemanSpiff.
  • Am folosit RHEL6 într-o capacitate limitată timp de câteva luni, apoi Scientific Linux 6, după ce m-am resemnat cu faptul că CentOS 6 nu se va întâmpla… În această dimineață, am observat că oglinda mea locală descărca destul de mult și am descoperit că 6.0 a fost în sfârșit lansat. Dar singura problemă care nu a fost abordată pe deplin este calea de migrare recomandată. –  > Por ewwhite.
  • Dacă rulezi SL6, de ce să treci înapoi la Centos? –  > Por Rilindo.
  • Doar ca un banc de testare. Am început să lucrez cu SL6 abia acum o săptămână, deoarece am un număr mare de sisteme care ar putea avea nevoie să fie mutate de la RHEL/CentOS 5.6 la 6. –  > Por ewwhite.
2 răspunsuri

Recomandăm tuturor să treacă printr-o reinstalare mai degrabă decât să încerce o actualizare pe loc de la CentOS-4 sau CentOS-5!

Sursă: http://lists.centos.org/pipermail/centos-announce/2011-July/017645.html

Puteți rula acest upgrade centos6 doar folosind yum upgrade --enablerepo=centosplus.

Nu uitați: fiecare sistem care rulează centos este individual (!). Vă recomand să testați acest upgrade pe o mașină virtuală înainte de a face upgrade-ul (eu am făcut-o!). Desigur, acest proces poate dura câteva ore. Eu am actualizat mai multe sisteme interne în mod virtual astăzi și le monitorizez chiar acum. salutări, msec.

Deși ar putea fi posibil să se facă o astfel de actualizare cu Yum și câteva modificări manuale, singura soluție este acceptate și recomandată recomandat și recomandat pentru a actualiza de la CentOS 5.x la CentOS 6 este o reinstalare curată.

Comentarii

  • Nu cred că acest lucru răspunde la întrebarea sa. –  > Por SpacemanSpiff.
  • Nu este un răspuns la întrebare. –  > Por Erik Aronesty.