Websphere ND Dmgr – Avantaje și dezavantaje ale colocării serverului de aplicații (Administrarea sistemului, Cluster, Websphere, Server De Aplicații, Topologie, Java)

trikelef a intrebat.
a intrebat.

Într-o Websphere Network Deployment Architecture, care ar fi dezavantajele colocalizării unui server de manager de implementare cu unul sau mai multe servere de aplicații gestionate pe aceeași gazdă?

Cu alte cuvinte, ar trebui să colocalizez Dmgr cu alte servere sau să am o gazdă dedicată pentru acesta?

Ar fi interesant să aud despre experiențele negative pe care le-a avut cineva care a urmat prima abordare.

Comentarii

  • Nu prea am un răspuns autorizat de dat, dar noi am rulat ani de zile în colocare fără efecte secundare notabile. –  > Por dbreaux.
3 răspunsuri
Victor Chan

Singura dată în care ni s-a cerut să ne punem DMGR-ul într-o cutie separată este atunci când compania mea a implementat ceea ce IBM numește produse „stivuite”, cum ar fi Websphere Process Server. În acest caz, acea configurație este destul de complicată, ca să spunem așa, cu JVM-ul DMGR care face destul de multă muncă.

Un lucru pe care NU trebuie să-l faceți, totuși, este să puneți DMGR într-o altă cutie, într-un sistem de operare diferit. Nu faci decât să cauți probleme în ceea ce privește întreținerea suplimentară cu care va trebui să te ocupi.

Stian Lund

Într-un mediu de bază cu 1-2 noduri, colocarea dmgr-ului cu nodul appserver va funcționa bine. Depinde de resursele dvs. desigur, cpu și memorie.

Cu toate acestea, nu aș recomanda să aveți mai mult de un nod appserver pe aceeași gazdă, chiar dacă este posibil – veți întâmpina rapid probleme cu porturile și capacitatea de gestionare. Și oricum, de ce să ai două noduri când ai o singură gazdă? Cu excepția cazului în dezvoltare, pentru a testa clusterizarea poate.

Pentru celule mai mari de câteva noduri, cu mai multe gazde, ar fi foarte recomandat să se decupleze dmgr-ul de nodurile appserver, pentru coerență și scalabilitate. Ați dori ca toate gazdele de tip appserver să arate la fel și nu ca una dintre ele să ruleze Dmgr-ul.

Un Dmgr nu necesită prea multe resurse, o mașină virtuală cu câțiva gigacalorii de RAM și poate 10 gigacalorii de disc ar fi suficient pentru celule de dimensiuni mici și medii.

trikelef

Am găsit un răspuns complet în acest blogul IBM.pe scurt avantajele de a avea un Dmgr pe o gazdă separată sunt::

  • Separarea procesului administrativ de cel de execuție
  • Poate fi ușor de să fie ușor de făcut o copie de rezervă
  • Nu interferează cu timpul de execuție al aplicației (disponibilitate, memorie, CPU, etc.)
  • Aplicarea de patch-uri: nu necesită luarea unei întreruperi a procesului administrativ și a unui server de runtime
  • Momentul critic în care este posibil să aveți nevoie de acces la consolă pentru a depana, a face rollback, a monitoriza o anumită problemă, nu vreți ca aceasta să fie solicitată la maximum de un server „bolnav” (Foarte important în opinia mea)

Singurul dezavantaj pe care îl menționează acest blog este costul.