Bootanimation nu mai poate fi schimbat din motive necunoscute (Android, Animație De Pornire)

PTS a intrebat.

Am încercat recent să adaug o animație de boot personalizată la un Galaxy Note 3 prin adăugarea unei animații de boot personalizate bootanimation.zip la /system/media și apoi prin afișarea unei binar personalizat pentru animația de boot realizată de un utilizator de pe XDA. Asta a funcționat, telefonul a pornit cu animația mea în loc de animația stock.

Deși am observat că aceasta era rotită cu 90°, așa că am înlocuit bootanimation.zip cu una fixă, deși după ce am făcut asta animația nu s-a schimbat. Nici flasharea din nou a binarului nu a schimbat nimic, și nici formatarea cache-ului. Am încercat cu o animație total diferită de la XDA, dar nici asta nu a funcționat, deci nu este vina fișierului zip.

Lucrul ciudat este că pot să flash-uiesc originalul .qmg animație originală de la Samsung, dar dacă flashăm din nou binarul îmi dă doar vechea animație de boot rotită.

Acum mă întreb de ce se întâmplă asta? Oare sistemul copiază animația într-un loc diferit și de aceea înlocuirea zip-ului original nu schimbă nimic?Pare a fi ceva specific Android, mă îndoiesc oarecum că binarul face asta.

2 răspunsuri
OK-

Am avut o problemă similară pe CyanogenMod și s-a dovedit a fi vorba de permisiuni rupte. Am încercat următoarele care au funcționat doar în shell, nu știu din ce motiv. Trebuie să fii înrădăcinat și să ai ADB instalat. Următoarele comenzi montează partiția de sistem pentru citire și scriere, copiază zip-ul stock bootanimation (schimbă locația sau sari peste), copiază zip-ul bootanimation personalizat în data/local și (re)aplică permisiunile corecte la dosarul media și la fișierele zip și, în final, repornește (dacă vrei).

adb shell
su
mount -o remount,rw /system
cp /sdcard/download/cm/bootanimation.zip /system/media
cp /sdcard/download/bootanimation.zip /data/local
chmod 775 /system/media
chmod 644 /system/media/bootanimation.zip
chmod 644 /data/local/bootanimation.zip
reboot

Dacă doriți să restaurați la stock, ștergeți pur și simplu versiunea data/local. Dacă doriți una nouă, înlocuiți-o, păstrând intactă versiunea de sistem/media. De asemenea, vă puteți crea propria animație de pornire utilizând acest ghid de la XDA.

myk

Acest lucru îmi salvează fundul după 3 zile de încercat totul.

-Instalați driverul adb & instrumente mai întâi
Conectați-vă prin USB
-Deschideți promptul de comandă

Notă: Presupunând că aveți originalul ca bootanimation.zip1 în aceeași locație sau folosiți unul nou care ar putea funcționa (în acest caz, trebuie să adăugați o altă linie după mount pentru a împinge noul fișier mai întâi în aceeași locație – Google cum să „împingeți fișierul”)

În timp ce bootanimation.zip continuă să ruleze, lipiți mai jos(rapid fiecare linie):

adb root
adb shell mount -o rw,remount /system
adb shell cp -f /system/media/bootanimation.zip1 /system/media/bootanimation.zip