Care sunt diferențele tehnice dintre 1X și 3G în rețeaua Verizon? (Android, Verizon, Rețea Mobilă)

JadeMason a intrebat.

Dispozitivul meu Android (pe Verizon) afișează uneori 3G în zona de stare, iar alteori afișează 1X. Ce indică acestea și care este diferența?

1 răspunsuri
JadeMason

Rețeaua Verizon utilizează o tehnologie numită CDMA2000, sau, pe scurt, CDMA. Există diferite tipuri de conexiuni CDMA2000. Primul este 1x, sau 1xRTT, care are un debit potențial de 153 kbps, dar care va fi probabil mai mic în funcție de puterea semnalului. Atunci când „1X” este afișat în bara de stare, acesta este tipul de conexiune pe care îl are dispozitivul dumneavoastră.

CDMA2000 1xEV-DO, sau EV-DO pe scurt, utilizează multiplexarea pentru a crește debitul. Versiunea Rev.A a standardului EV-DO are un debit potențial de aproximativ 3,1 Mbps. Acesta este tipul de conexiune atunci când 3G este afișat în bara de stare.

Verizon este în curs de a lansa o tehnologie numită LTE pe care operatorul o va comercializa ca fiind serviciul său 4G. Această nouă tehnologie va permite un debit mult mai mare (estimat la 12Mbps la lansare, specificațiile putând oferi viteze de până la 50-100Mbps).

Comentarii

  • tl;dr: 1x este lent ca melasa, 3G este rapid ca un iepure, iar 4G vă va da gata! –  > Por Bryan Denny.