Care sunt metodele de redare a fișierelor audio/video de pe o tabletă pe un centru media? (Android, Telecomandă, Media Player)

user129784 a intrebat.

Am nevoie de contul meu de platformă de divertisment bazat pe kodi pentru tablete android pentru a reda fișiere media de înaltă definiție (audio și video) aflate pe tabletă. Kodi rulează pe o placă ARMv7, cum ar fi placa Orange Pi și este conectat la un ecran mare (24-27 inci). Până acum, posibilitățile pe care le-am întâlnit sunt următoarele:

 • streaming audio/video
 • Android screen casting (cu audio)
 • accesarea tabletei prin USB/Bluetooth/Wifi ca un hard disk
 • o aplicație de partajare audio/video (existentă sau care urmează să fie dezvoltată)

Rețineți că tableta urmează să fie folosită și ca telecomandă pentru Kodi prin Yatse – abia am descoperit această aplicație, nu-i cunosc încă în profunzime funcțiile.

Nu sunt sigur însă că screen casting-ul poate avea loc cu un nod non-android; de exemplu, am văzut că Android TV suportă primirea de conținut media de pe tablete și telefoane inteligente. În ceea ce privește streaming-ul, presupun că ar implica o utilizare mare a lățimii de bandă. Știu că VLC poate face acest lucru, dar aș dori să scutesc utilizatorul de orice manipulare de configurare/pregătire. În cele din urmă, nu sunt sigur că orice tabletă poate fi partajată ca unitate de disc, fie prin USB, wireless sau Bluetooth.

Are sens cele de mai sus? Ce posibilități sunt disponibile împreună cu avantajele și dezavantajele?

Comentarii

 • Dacă folosiți deja Kodi la Pi – de ce să nu faceți același lucru pe Android? A se vedea de ex. Server și client DLNA all-in-one pentru câteva lucruri bune în acest domeniu. Veți observa că o aplicație numită „Kodi” se află în topul clasamentului 😉 –  > Por Izzy.
 • Sună interesant, într-adevăr. Doar că habar nu am cum funcționează DLNA :ashamed: … – user129784
 • Asta explică. Dar ăsta nu este un subiect potrivit pentru acest site. Pe scurt: o aplicație poate fi un client, un server, un controler sau orice combinație a acestora. BubbleUPnP de ex. face toate cele 3 părți. Un controler poate prelua un fișier de pe un server și îi poate spune unui alt client să îl redea; în acest fel, eu folosesc BubbleUPnP pentru a reda lucruri de pe serverul meu pe casetofonul meu (sau pe televizor). Încercați BubbleUPnP, v-ar putea scuti de utilizarea a două aplicații (și puteți sări peste Yatse 😉 –  > Por Izzy.
 • Vă mulțumim mult. Totuși, nu sunt sigur că pot să sar peste Yatse, deoarece nu există nici tastatură, nici mouse atașat la media center, așa că am nevoie de o telecomandă care să ofere și o tastatură virtuală, iar Yatse face asta. – utilizator129784
 • Mă bucur că am reușit să vă ajut! Cum nu eram sigur cum folosești Yatse, am pus „s-ar putea” 🙂 Totuși, combinația „s-ar putea” să se dovedească utilă. Distracție plăcută cu DLNA! –  > Por Izzy.
2 răspunsuri
Pluto

Yatse este într-adevăr o aplicație foarte bună și vă permite să transmiteți orice conținut de pe telefon pe dispozitivul cu Kodi. Probabil că trebuie să cumpărați versiunea pro.

Alternativ, ați putea instala un server (S)FTP sau NFS pe telefon și adăugați unitatea de la distanță în Kodi.

Comentarii

 • Nu știam că Yatse poate face streaming către media center. Voi investiga acest lucru, așa cum i-am menționat lui @izzy. – user129784
Izzy

Văd că problema ta constă în lipsa unui fundal, așa că lasă-mă să-ți dau un starter:

DLNA a fost creat pentru astfel de lucruri. Ca să simplificăm, o rețea DLNA poate avea următoarele elemente:

 • Server DLNA: stochează mediile (audio, fotografii, video) pentru a fi accesate de …
 • Client DLNA: accesează serverul (serverele) DLNA și redă conținutul disponibil acolo.
 • Puncte de control DLNA: deși nu sunt strict necesare, acestea pot fi foarte utile. Un punct de control DLNA poate accesa serverele și clienții DLNA, de asemenea, pentru a prelua, de exemplu, un film și a-i spune televizorului să îl redea. Clientul (aici: televizorul) trebuie să accepte să fie accesat de punctul de control; de obicei, televizoarele și amplificatoarele care funcționează în rețea acceptă acest lucru.

Vă recomand să consultați lista mea de serverul și clientul DLNA all-in-one, , în special la BubbleUPnP – care este ceea ce folosesc eu din când în când: folosind această aplicație, pot accesa serverul meu media (Kodi în cazul dvs.) și pot reda conținut media pe televizorul meu (Samsung) și pe amplificatorul meu (Onkyo) foarte bine. În lista respectivă, veți găsi, de asemenea Kodi pentru Android: având în vedere că îl utilizați deja pe Pi, ați putea prefera ceva cu care sunteți deja familiarizat.

Comentarii

 • Voi arunca cu siguranță o privire la asta și voi compara cu răspunsul lui @pluto. Ambele sugestii par destul de interesante și acum am cel puțin o alegere concretă, mulțumesc mult din nou. – user129784
 • Da, tocmai am verificat asta: pluto are dreptate, versiunea plătită a Yatse poate acționa ca punct de control – așa că ați putea opta pentru aceasta și să trebuiască să folosiți doar o singură aplicație. Și, desigur, o server de fișiere are avantaje suplimentare (l-ați putea folosi pentru a accesa fișierele dispozitivului Android de pe PC). –  > Por Izzy.