Ce pot face pentru a gestiona spațiul de stocare intern al telefonului meu? (Android, Stocare Internă, Memorie Insuficientă)

kchau a intrebat.

Dacă nu obișnuiești să vezi notificarea „spațiu de stocare intern redus”, ce faci pentru ca memoria internă a telefonului tău să nu se umple atât de repede?

Meniul ‘SD Card and Phone Storage’ din setări nu-mi spune prea multe, în afară de cât de mult este liber. Iar eu nu prea am prea multe aplicații instalate. Primele 5 aplicații care acaparează spațiul de stocare de pe telefonul meu sunt Gmail (18,6 MB), Twitter (17,5 MB), Facebook (12,55 MB), Maps (9,63 MB) și Swype (6,06 MB).

Așadar, există aplicații (în afară de cele obișnuite de gestionare a fișierelor, cum ar fi Astro) care să ajute la monitorizarea stocării interne a telefonului? Există ceva ce ar trebui să fac pentru a reduce la minimum utilizarea spațiului de stocare al telefonului meu?

Comentarii

 • FWIW, Twitter (pe care nu îl folosesc) și Seesmic (pe care îl folosesc) combinate sunt de aproximativ 5,3 MB, iar Gmail (configurat pentru sincronizare manuală) este de 2,29 MB. Acesta este Android 2.2 pe un Nexus One. Cumva, pierdeți aproape 30MB doar în aceste două zone (36,1MB față de 7,6MB). De asemenea, dacă sunteți pe 2.2, vedeți care dintre aplicațiile dvs. pot fi mutate pe cardul SD, dacă nu vă deranjează să faceți acest lucru. –  > Por CommonsWare.
 • Eu sunt pe 2.2. Am mutat toate aplicațiile pe care le pot muta pe cardul SD. Va trebui să încerc Seesmic sau Twidroyd. Nu am mai folosit niciuna dintre ele de când Twitter a lansat o aplicație oficială. –  > Por kchau.
 • Vezi aici cum calculează Android limita de spațiu personal: code.google.com/p/android/issues/detail?id=4991#c145 –  > Por OneWorld.
 • În legătură cu acest subiect: Cum este folosit spațiul pe disc pe un dispozitiv Android? –  > Por Irfan Latif.
14 răspunsuri
ale

Folosesc o aplicație numită DiskUsage care mă ajută să vizualizez ce utilizează atât spațiul de stocare intern, cât și cardul SD.

Comentarii

 • DiskUsage este spectaculoasă, dar este împiedicată pentru că nu are acces root și, prin urmare, nu poate vedea în interiorul misteriosului folder „System Data”, care poate deveni foarte mare (4GB în cazul meu). Există discuții în altă parte despre ce trebuie făcut dacă acesta devine prea mare, dar eu nu am găsit nimic definitiv. –  > Por Jess Riedel.
Jeff Martin

Cele mai multe dintre aplicațiile pe care le-ați enumerat sunt mari pentru că stochează date. Aplicațiile în sine nu sunt atât de mari. I-aș încuraja pe oameni să verifice aplicațiile mari (puteți să le sortați în funcție de dimensiune în zona de gestionare a aplicațiilor din setări). Sunt șanse să puteți șterge datele și să reduceți foarte ușor dimensiunea. Cele mai multe date pentru aceste aplicații, în special, sunt e-mailuri și date care sunt vechi și care nu au nevoie să se afle pe telefon.

Comentarii

 • Intrarea în „Manage Applications” (Gestionare aplicații) și ștergerea cache-ului unei aplicații poate fi foarte utilă, deși aceasta ar trebui să le gestioneze singură. –  > Por ale.
 • Da, aceasta ar fi cea mai simplă modalitate de a verifica care sunt aplicațiile care utilizează cele mai multe date, dacă telefonul dvs. are aplicații mai puține. –  > Por Jasser.
 • Iată un sfat, dacă vizitați frecvent „Gestionare aplicații” și „Stocare” pentru a șterge datele din cache, revizuiți utilizarea spațiului de stocare. Am folosit QuickShortCutMaker de la sika524 pentru a face scurtături pe desktop pentru a ajunge mai repede la aceste ecrane (se face în aplicație prin: selectați Activites; selectați Settings; găsiți activitatea care încheie intrările *StorageSettingActivity și *ManageApplications; utilizați opțiunea „try” și butonul „create”) . În AOS 5.x am constatat că aceste opțiuni sunt la câteva atingeri distanță, acest lucru economisește câteva atingeri. Am nevoie să fac curățarea doar frecvent b/c continui să mă scufund chiar sub pragul minim de 10%. –  > Por Scott R.
utilizator1595

Pentru a controla mai bine stocarea Gmail în Android, puteți ajusta numărul de zile care sunt sincronizate. Controlul se află într-un loc în care mulți nu se gândesc să se uite; este în secțiunea „Etichete”. Acolo puteți ajusta sincronizarea la un anumit număr de zile; eu folosesc 2 zile. În funcție de volumul dvs. zilnic, s-ar putea să fie nevoie să mergeți la 1 zi sau ați putea merge până la 10.

Există, de asemenea, un control granular; ați putea păstra e-mailurile cu stele timp de 4 zile, în timp ce restul este la 2 zile.

Totul ține de configurarea etichetelor din Gmail. Este mai bine să vă gândiți că nu aveți cu adevărat o cutie de primire, ci e-mailuri care sunt etichetate „inbox”.

Sper că acest lucru vă ajută! Odată ce faci modificarea, se va sincroniza și îți va reduce imediat spațiul de stocare. Vă recomand să opriți și să porniți telefonul după ce ați făcut modificarea (la fel ca la un computer, telefoanelor Android le place o repornire din când în când).

Comentarii

 • Ați găsit vreo modificare de setări care chiar necesită repornire? Dacă este vreuna într-o aplicație de e-mail, este un bug grav; aș suporta cel mult repornirea programului (și chiar și acesta este un bug deranjant), nu a întregului telefon, doar pentru a aplica o setare într-un program de e-mail. În mod ideal, nu ar trebui să existe niciun motiv pentru a reporni un Linux, cu excepția cazului în care se reinstalează un ROM nou; orice alt motiv este, în general, un bug. –  > Por Lie Ryan.
 • Cool! nu am putut vedea această opțiune…… –  > Por Jasser.
Rogier

Sunt un mare fan al APP2SD. Vine direct cu un sfat care aplicații pot fi mutate pe SD și dacă cache-ul poate fi eliminat!

Comentarii

 • Această funcționalitate este integrată în Gingerbread. –  > Por James McMahon.
fernio

Eu folosesc o combinație de 2 aplicații, DiskUsage și Link2SD, , și m-au ajutat să țin la distanță utilizarea spațiului de stocare atât pe Gingerbread, cât și pe ICS. Problemele pe care le-am avut cu facilitatea de gestionare a spațiului de stocare încorporată în Android au fost:

 1. Afișează doar spațiul utilizat de instalarea aplicației (nu ia în calcul descărcările de „resurse”, frecvente în jocuri).
 2. Dimensiunea raportată pe lista de aplicații instalate nu ia în considerare utilizarea cache-ului (deci trebuie să ghicești și să cauți în detaliile aplicațiilor suspecte)

DiskUsage este excelent la localizarea „resurselor” care pot ocupa mult spațiu și care pot fi chiar lăsate în urmă atunci când aplicația care le-a descărcat este dezinstalată.

Dar dacă aveți multe aplicații de dimensiuni mici și medii instalate sau dacă folosiți multe aplicații care rămân online, Link2SD vă permite să localizați rapid orice aplicație care se comportă necorespunzător. Vă arată o listă cu toate aplicațiile instalate și vă permite să le sortați după nume, data instalării, dimensiunea instalării (opțiunea „apk+dex+lib”), dimensiunea datelor, dimensiunea cache-ului sau dimensiunea totală (instalare+date+cache).

În cazul în care aveți multe aplicații care prezintă o utilizare intensă a cache-ului, Link2SD le poate, de asemenea, șterge pe toate deodată cu opțiunea „Clear all app caches” (Șterge toate cache-urile aplicațiilor).

De asemenea, dacă folosiți Gingerbread, trebuie să știți că aplicațiile mutate pe cardul SD păstrează o parte din ele însele, numită „dex”, în memoria internă, iar dimensiunea acestui „dex” variază de la o aplicație la alta. Cu Link2SD puteți sorta în funcție de dimensiunea „dex” și puteți găsi rapid aplicațiile care ar putea fi prea mari pentru a le păstra instalate pe anumite telefoane, chiar dacă acestea permit mutarea pe SD (mă uit la tine, client Google+). Sau invers, puteți să sortați după „apk” sau „lib” și să mutați în SD toate aplicațiile care apar aproape de vârf (și care permit să fie mutate).

Comentarii

 • Da, link2sd crește spațiul liber din interiorul memoriei telefonului, dar necesită un telefon înrădăcinat –  > Por Jasser.
Sparx

Puteți alege, de asemenea, să înlocuiți aplicația GMail implicită cu clientul de e-mail K9 – principalul punct pozitiv fiind faptul că poate gestiona alte conturi POP3/IMAP4, precum și să păstreze spațiul de stocare pentru conturile de e-mail pe cardul SD – această opțiune îl face un puțin lentă pentru prima accesare, dar dacă spațiul din memoria internă este foarte mare, atunci această opțiune ar putea economisi spațiu.

De asemenea, puteți încerca și alți clienți Twitter mai mici, cum ar fi Tweetdeck sau Touiteur sau chiar un site mobil bazat pe web, cum ar fi http://m.twitter.com SAU http://m.tweete.net

Acest lucru ar evita necesitatea unei aplicații client.

WRT Swype, dacă preferați alte tastaturi obișnuite, există o multitudine de ele disponibile pe piață, cum ar fi Better Keyboard / Smart Keyboard etc., care sunt mult mai mici ca dimensiune, dar cu siguranță nu au funcționalitatea Swype.

Comentarii

 • Gmail este un diavol, are multe caracteristici non-standard fără de care nu pot trăi și pe care clienții IMAP4 nu le pot gestiona întotdeauna în mod curat (de exemplu, Arhive, Etichete, Mesaje importante etc.). –  > Por Lie Ryan.
 • Ei bine, există soluții de rezolvare – mutarea unui mesaj într-un dosar cu etichete va atribui, de fapt, o etichetă acelui mesaj. De asemenea, dacă „marcați” un mesaj într-un client IMAP, acest lucru echivalează cu atribuirea unei stele mesajului în Gmail (desigur, dacă aveți activate pictogramele cu stele extinse în laboratoare, acest lucru nu vă va ajuta să atribuiți celelalte pictograme).  > Por Sparx.
spookypeanut

Re: Aplicația Twitter. Dacă nu cumva s-a schimbat ceva în ea (sunt câteva versiuni de când nu am mai folosit-o), își stochează toată memoria cache în „date”, pe care o poți șterge mergând la „manage applications” în setări. Dacă ștergi toate datele, va trebui să deschizi aplicația și să te conectezi din nou. Alte aplicații, cum ar fi TweetDeck, pot fi șterse mai ușor într-o secțiune „cache”, dar Twitter nu face acest lucru în mod corespunzător.

cineva755

Fie ștergeți dalvik-cache, fie instalați un rom personalizat (cum ar fi cyanogen) sau forțați aplicațiile pe cardul SD cu o aplicație numită „LinkApp2SD” (a trebuit să-mi reformatez fila din cauza acesteia, dar ar trebui să funcționeze dacă sunteți înrădăcinat și aveți un telefon cu certificare G). de asemenea, dacă nu doriți să faceți root la telefon, puteți încerca să curățați datele și memoria cache a aplicațiilor sau chiar să dezinstalați aplicațiile pe care nu le mai folosiți. consultați blogul site-ului meu pentru a găsi aplicații și jocuri interesante care pot fi mutate.

Bassam

Am folosit aplicația menționată anterior Disk2Usage pentru a arunca o privire la ceea ce îmi consumă datele.

Ceea ce poți face depinde de ce dispozitiv ai.

Dacă aveți un card SD extern pe lângă stocarea internă a telefonului, puteți muta periodic datele pe acesta. De exemplu, aparatul meu foto face fotografii și le stochează în memoria internă. Deoarece telefonul meu (un Epic 4G Touch) are o cameră de 8 megapixeli, aceste fotografii pot deveni destul de mari, așa că, din când în când, îmi mut toate fotografiile pe cardul SD atunci când spațiul se termină.

Am observat, de asemenea, că multe programe stochează datele în memoria internă. Am văzut aplicații foto care stochează în memoria cache miniaturi și chiar și App Store de la Amazon stochează întregul APK al aplicațiilor pe care le descărcați din acel magazin. Acest lucru poate ocupa mult spațiu și, în general, este sigur de eliminat, deoarece, dacă aplicația are nevoie de el, îl poate reîncărca. eu folosesc aplicația Disk2Usage de mai sus pentru a găsi directoarele mari de cache, apoi folosesc o aplicație de gestionare a fișierelor (cum ar fi Solid Explorer) pentru a șterge acele fișiere din memoria cache.

Sper că vă ajută.

Uri

Am folosit emulatorul de terminal pentru a mă uita în folderele mele (nu am putut găsi nicio aplicație care să se uite în partițiile de stocare internă – /data etc’

Rețineți că aveți nevoie de permisiuni de super-utilizator pentru asta (eu sunt înrădăcinat, așa că am introdus doar su)

Anonim

În zona de gestionare a aplicațiilor din setări, selectează aplicațiile pe care nu le folosești. Dezinstalează aceste aplicații dacă este posibil, dacă nu, următoarea metodă va reduce foarte mult dimensiunea lor. Închidere forțată, ștergere cache, ștergere date aplicații, Dezinstalare actualizări, dezactivare. Acest lucru le împiedică, de asemenea, să crească din nou. De asemenea, în android 4.x, funcția aplicațiilor care scriu pe sd este ruptă, doar android însuși, de exemplu, prin managerul de fișiere are această permisiune. În plus, deși multe dintre aplicațiile de mai sus arată foarte bine, acestea vor ocupa ceva spațiu. Eu postez pe un Galaxy s5, dar multe dispozitive mai vechi nu au 16gb de spațiu de stocare cu care să se joace. Aș recomanda totuși o aplicație bună de curățare care să detecteze resturile de aplicații și să le elimine și pe acestea și, bineînțeles, dacă decideți să nu mai folosiți o astfel de aplicație, o puteți Dezinstala, aceasta și-a îndeplinit deja scopul. De asemenea, mutați ÎNTOTDEAUNA melodiile, tonurile de apel, pozele etc. pe cardul sd.

Rick Schoonmaker

Tocmai am primit temuta notificare de lipsă de spațiu și am folosit Memory Map, , care a fost de mare ajutor pentru a găsi care era problema.

Izzy

Pentru a aduce acest lucru un pic mai actual, permiteți-mi să adaug o piesă lipsă. Printre rânduri ați putea citi deja că multe aplicații preinstalate sunt destul de avide de date – chiar dacă nu aveți nevoie de ele. Ele primesc actualizări, ceea ce consumă din nou „spațiu pentru utilizator”. Așadar, iată un pas pe care îl puteți efectua:

 1. Nagivate la Setări ‘ Aplicații
 2. Asigurați-vă că selectați fila „Toate aplicațiile” (pe unele dispozitive: selectați „Toate aplicațiile” din meniul derulant)
 3. Acum mergeți pe aplicațiile pe care nu le-ați instalat dvs. Pentru fiecare dintre ele pe care nu le-ați folosit niciodată și pe care nu intenționați să le folosiți (nu intrați în panică dacă vă răzgândiți mai târziu, pașii pot fi inversați):
  1. Atingeți intrarea lor
  2. Atingeți „force stop” (dacă nu este în gri) pentru a vă asigura că aplicația nu mai rulează
  3. Atingeți butoanele pentru „clear cache” (șterge memoria cache) și „delete data” (șterge datele)
  4. Dacă vedeți un buton intitulat „Uninstall Updates” (Dezinstalați actualizările), apăsați pe acesta. Acesta va fi apoi re-etichetat pentru a …
  5. Apăsați butonul „Disable” (Dezactivare). Consultați pagina noastră tag-wiki pentru câteva informații despre acest lucru.

Ce ați obținut în acest fel:

 • Ați eliberat spațiul folosit de datele aplicațiilor.
 • Ați eliberat spațiul consumat de actualizările acestora
 • prin dezactivarea lor, v-ați asigurat că nu generează date noi și, de asemenea, nu primesc actualizări

Dacă, în viitor, veți dori la un moment dat să recuperați una dintre aceste aplicații: Mergeți exact în același loc. Nu veți mai vedea acolo un buton „Disable” (Dezactivare): După ce l-ați apăsat în timpul procesului de mai sus, veți observa că acum este etichetat „Enable” (Activare). Apăsați-l. Aplicația va fi din nou activată și disponibilă, iar actualizările sale vor începe să curgă din nou.

jokoon

Am constatat, de asemenea, că „dezactivarea” aplicațiilor la pachet pare să elibereze o mulțime de spațiu de stocare intern.

Am discutat cu oamenii de pe canalul IRC android și se pare că toate aplicațiile folosesc întotdeauna o formă de cache care ocupă memorie.

Pot fi „dezactivate” aplicațiile pe care nu le poți dezinstala, cum ar fi google maps, muzică, filme, youtube, drive, fotografii, hangout, etc. Acestea sunt readuse la versiunea lor din fabrică și nu mai rulează în fundal.

Rămăsesem fără spațiu de stocare intern, iar făcând acest lucru am eliberat aproximativ 1GB de spațiu de stocare intern.

Acest lucru a fost făcut pe un archos 50 platinum, care are 8GB de RAM.