Ce se înțelege prin „nocturnă” în contextul modurilor? (Android, Cyanogenmod)

Celeritas a intrebat.

Eu folosesc CyanogenMod și toate actualizările sunt întotdeauna „nightly”. Ce înseamnă acest lucru? Aș prefera o actualizare mai stabilă decât cea mai nouă cu cele mai recente caracteristici. Există vreo modalitate de a obține acest lucru (am observat unele probleme de stabilitate)?

Vedeți aici despre ce vorbesc: https://download.cyanogenmod.org/?type=nightly

Apropo, întotdeauna actualizez de la funcția de actualizare a telefoanelor mele pentru CM.

Comentarii

  • Pe scurt, Nightly are cea mai recentă tehnologie disponibilă, în timp ce Stable este un pic mai veche, dar tehnologia puternic testată. În funcție de cerințele tale, poți alege oricare dintre ele. Fiți doar conștienți de faptul că se presupune că Nightly va cauza probleme la un moment dat, prin însăși natura sa. –  > Por Firelord.
1 răspunsuri

De la Întrebări frecvente pe forumurile Cyanogenmod :

Nightly

Aceste compilări sunt foarte experimentale. Ele sunt de ultimă oră și este posibil ca unele lucruri să se strice.. Acestea sunt compilări automate care sunt folosite pentru a testa dacă codul adăugat la baza de cod se compilează corect. Dacă se compilează, acesta este un rezultat. Dacă nu se compilează, acesta este, de asemenea, un rezultat.

Echipa CyanogenMod face publice aceste compilări pentru a permite publicului să vadă progresele înregistrate. De obicei, aceste compilări funcționează foarte bine și mulți oameni le folosesc ca „daily drivers”. Cu toate acestea, din cauza naturii brute și a mediului de dezvoltare în ritm rapid al CyanogenMod, lucrurile pot merge prost. Echipa de dezvoltare nu acceptă rapoarte oficiale de erori pentru acestea din cauza dezvoltării continue.

Mai multe informații:

Nightlies nu sunt lansate ca produs final.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că sunt construite, în mod automat și periodic, fără intervenție umană și fără a se gândi în vreun fel la public. Ele nu sunt verificate înainte de a fi publicate, iar scopul lor principal este de a compila codul și de a vedea dacă se construiește pe fiecare dispozitiv în parte. Construcția a eșuat? Acesta este un rezultat pozitiv. Construire finalizată? Acesta este un rezultat pozitiv.

Ce este o compilare stabilă?

După ce un build a trecut prin toate fazele de dezvoltare și testare, echipa CM va lansa build-urile stabile. După ce o versiune stabilă este lansată, echipa se întoarce la dezvoltarea nightlies. Este un proces continuu și vă va permite întotdeauna să vedeți progresul care se face.

Unde pot găsi compilările Stable și Nightly pentru dispozitivul meu?

Dacă dispozitivul dvs. este susținut oficial, vizitați aici și alegeți din panoul din stânga construcția care se bazează pe nevoile dumneavoastră:

În caz contrar, consultați acest link pentru porturi neoficiale.

Comentarii

  • Deci, pentru Xperia Z2 nu există o versiune stabilă? download.cyanogenmod.org/?device=sirius&type=stable –  > Por Celeritas.
  • Am verificat toate, se pare că sunt disponibile doar nightlies. Puteți întreba pe forumurile Cyanogenmod pentru a afla motivul acestei indisponibilități. –  > Por Firelord.
  • @Firelord „Stable” nu mai există. Pentru un ROM „stabil” ar trebui să alegeți „snapshot”. –  > Por Thomas Vos.
  • @SuperThomasLab Nu sunt de acord. Stabile (CM12) a fost disponibil pentru OnePlus One acum două luni. În mod surprinzător, doar nightlies, test sunt disponibile acum. Dacă merg după sugestia dvs. voi ajunge să am CM11 și nu CM12 (cel puțin în cazul OnePlus One) 🙂 –  > Por Firelord.
  • Umm, despre mai mult, de când crezi că nu mai sunt disponibile? Această decizie a fost luată în considerare de CM acum câteva săptămâni? –  > Por Firelord.