Cum poate o aplicație să detecteze unicitatea dispozitivului meu? (Android, Aplicații, Stoc Android)

BlueFlame a intrebat.

Dacă instalez o aplicație, o dezinstalez și, în cele din urmă, o instalez din nou la un moment dat, cum poate aplicația să detecteze dacă a fost instalată mai devreme pe acest dispozitiv? Care sunt id-urile unice ale dispozitivului pe care le poate detecta?

  1. ID-ul dispozitivului Android: L-am schimbat cu Device ID changer (acum eliminat din play store, nu pot da link).
  2. ID-ul de publicitate Google: l-am schimbat și pe acesta
  3. nu m-am logat în aplicație cu niciun cont folosit anterior.

Ce alte modalități poate folosi aplicația o aplicație pentru a detecta dacă a fost instalată mai devreme pe dispozitiv. Eu dau acces la internet aplicației.

Nu am IMEI, folosesc o tabletă.

Comentarii

  • Nu sunt sigur unde este stocat (probabil în packages.xml), dar, de asemenea, mă întrebam când se descoperă că se poate pm list packages -u, cu -u parametru explicat ca fiind Includeți și pachetele dezinstalate. Deci, se pare că Android însuși ține evidența aplicațiilor pe care le dezinstalezi chiar, care IMHO poate fi „curățat” doar printr-o resetare din fabrică (cel puțin pentru un „utilizator normal”). –  > Por Izzy.
  • @Izzy Un pachet „dezinstalat” poate întotdeauna fi curățat cu pm uninstall. Un pachet va fi complet eliminat dacă toți utilizatorii (inclusiv oaspeții) au dezinstalat pe perspectivele lor. În plus, dacă există un singur utilizator (din nou, guest incl.) pe sistem, atunci și eliminarea de către acesta a unui pachet va fi complet eliminată. Prin „complet eliminat” mă refer la faptul că sistemul nu păstrează nicio înregistrare a pachetului, în ciuda faptului că unele aplicații de la terțe părți pot păstra propriul „istoric al operațiunilor”. –  > Por iBug.
  • @iBug Nu am găsit niciodată urme cu ajutorul aplicației -u, așa că tot ce pot face este să mă „întreb” – după cum spune comentariul meu anterior. Dar mulțumesc pentru aceste detalii! –  > Por Izzy.
  • @Izzy Și eu la fel. Chiar mă întrebam dacă opțiunea -u a fost stricată pentru că nici eu nu am găsit vreo urmă de la ea. Dar tot ceea ce ar fi trebuit să fie acolo a fost exista în packages.xml. –  > Por iBug.
  • @iBug, desigur, pentru că asta este ceea ce pm folosește ca „backend” 🙂 –  > Por Izzy.
2 răspunsuri
See-Sharp

Așa cum a spus RossC, da, depinde de dezvoltatori cum păstrează logica pentru a detecta unicitatea. Așa cum sunt și eu un dezvoltator (Windows App) și modul meu preferat este să păstrez id-urile dispozitivului pe cloud. Astfel, ori de câte ori dispozitivul este conectat la internet, acesta se sincronizează cu serverele noastre pentru instalări anterioare și devine ușor pentru utilizatori să îl folosească pe mai multe dispozitive. Alte modalități simple sunt de a pune un fișier în interiorul dosarelor de sistem Android, cum ar fi data , usr sau oriunde.

RossC

Este foarte posibil ca aplicația să lase în urmă un dosar cu unele date în el. Ar trebui să mergeți și să eliminați manual folderul (folderele) pentru a vă asigura că toate datele sunt eliminate. Dacă reinstalați aplicația, aceasta va verifica acel dosar și va ști că a fost instalat.

Un exemplu simplu este jocul The Bard’s Tale. Instalați un fișier de aproximativ 20 Mb din Play Store și deschideți jocul. Jocul descarcă aproximativ 3 Gb de date suplimentare (versiunea cu texturi HD) pe SD-ul intern/extern. Apoi jucați jocul și îl salvați de câteva ori, creând fișiere de salvare pe dispozitiv. Apoi dezinstalați jocul. Cei 3Gb de texturi ȘI jocurile de salvare rămân pe SD-ul intern/extern. Dacă îl reinstalați, acesta reia exact de unde a rămas.

Nu este atât de mult faptul că îți recunoaște dispozitivul, ci că încă are datele.

Ceva de genul ES File Manager, vă va anunța că ați dezinstalat o aplicație care a lăsat date în urmă și vă va cere să alegeți dacă doriți să o ștergeți. Veți avea nevoie de pentru a șterge aplicațiile de sistem sau orice altceva din /system

Comentarii

  • Nu am acces root pe Nexus 4, dar ES File Manager tot mă întreabă dacă vreau să șterg datele lăsate de o aplicație pe care am dezinstalat-o. –  > Por Adinia.
  • @Adinia mulțumesc! Nu am niciun dispozitiv care nu este înrădăcinat, așa că am făcut o presupunere. Mi-am editat răspunsul acum, bun loc! Sper să fie corect acum! –  > Por RossC.