Cum reîmprospătez/rescandez memoria SD în Android 4.4 KitKat (Android, 4.4 Kitkat, Sd Intern, Scaner Media)

zippanova a intrebat.

Am primit actualizarea oficială OTA KitKat pentru Nexus 4 săptămâna trecută și de atunci nu am reușit să rescandez cardul SD. Am încercat o serie de aplicații diferite pentru această sarcină, dar toate se blochează atunci când sunt deschise. Un pic de cercetare arată o mână de utilizatori cu aceeași problemă.

Acestea sunt aplicațiile pe care le-am încercat:

  • Rescan Media (Aditya Talpade)
  • Rescan SD Card! (sTOOPIDfiG)
  • Rescanare card media SD (RADEFFFACTORY)
  • SDrescan (Benjamin Rosseaux) vechiul meu standby pe Jelly Bean

Fiecare aplicație se blochează la lansare. Este cineva capabil să își reîmprospăteze memoria SD pe KitKat?

3 răspunsuri
Jeremy Erickson

Nu va funcționa pentru a detecta fișierele șterse, dar tocmai am pus o aplicație pe Play Store care va funcționa pe fișiere noi și actualizate: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gmail.jerickson314.sdscanner

Folosește o soluție inspirată de răspunsul lui Dan Hulme: prin utilizarea API-ului care este doar pentru un anumit fișier, dar generând manual o listă recursivă de fișiere de pe card. Acest lucru necesită doar permisiunea de citire pe cardul SD, nu root, și are efectul secundar plăcut de a permite un indicator de progres fiabil.

Comentarii

  • Acesta ar trebui să fie răspunsul acceptat; răspunsul lui Dan nu rezolvă problema. Cealaltă jumătate a problemei – scăparea de fișierele șterse – se rezolvă prin ștergerea manuală a memoriei cache și a datelor din Media Service. Este ușor să ajungi în situația în care ești obligat să faci o nouă scanare – de exemplu, atunci când redenumești un dosar. –  > Por Barry Kelly.
  • De când am scris acest răspuns, am implementat o funcționalitate de citire a bazei de date media. Din câte îmi dau seama, funcționează pentru a detecta fișierele șterse. Uneori, fișierele șterse nu apar deloc în baza de date media, ceea ce bănuiesc că înseamnă că sunt curățate de Google Play Music sau altceva înainte ca SD Scanner să ajungă la ele. –  > Por Jeremy Erickson.
  • În mod enervant, a trebuit să copiez soneriile implicite, alarmele, sunetele de notificare etc. în locații de sub /sdcard pentru ca acestea să fie găsite din nou de Settings. –  > Por Barry Kelly.
  • Din păcate, se pare că aplicația nu se mai găsește în magazin –  > Por Edward Falk.
Dan Hulme

Nu mai poți folosi nicio aplicație de acest gen. Pentru că o mulțime de aplicații au abuzat de MEDIA_MOUNTED intenția de difuzare pentru a provoca o rescanare a întregului sistem de fișiere (consumând bateria) după ce au modificat doar un singur fișier, KitKat are o nouă restricție conform căreia doar aplicațiile de sistem pot difuza această intenție. Aplicațiile care încearcă vor primi un mesaj SecurityException, , ceea ce, în mod implicit, determină apariția dialogului „… s-a oprit”.

Există un mecanism alternativ pentru ca o aplicație să spună că a modificat un anumit fișier și să determine ca acel fișier să fie scanat din nou (nu în mod recursiv), dar (a) nu există un înlocuitor care să scaneze un întreg sistem de fișiere, pentru că ar fi abuzat în același mod; și (b) depinde de aplicație să apeleze la acest lucru. Nu este ceva ce puteți schimba în calitate de utilizator.

O aplicație care a folosit ar putea face ca acest lucru să funcționeze în același mod ca în 4.3 și în versiunile anterioare, dar, din nou, ar trebui să fie scrisă special pentru a solicita root. Înrădăcinarea dispozitivului nu ar face ca vechile tale aplicații să înceapă să funcționeze din nou.

Pentru mai multe detalii tehnice, consultați How to trigger MediaScan on Nexus 7? pe Stack Overflow, site-ul nostru înfrățit pentru întrebări de programare.

Comentarii

  • Acesta nu este un răspuns la întrebare. Suportul meu media este complet inaccesibil pe KitKat pur și simplu pentru că am redenumit un dosar. Îndepărtarea funcționalității fără a oferi o alternativă este complet stricată. –  > Por Barry Kelly.
Jared Burrows

Aceasta este o întrebare foarte bună și văd că a primit deja un răspuns. Am scris o mică aplicație pentru a rezolva această problemă, special pentru Kit Kit (Android 4.4+). Aplicația mea funcționează pe toate telefoanele.

Aici:

https://play.google.com/store/apps/details?id=burrows.apps.sdcard

Aceasta funcționează pe Nexus 5!

Vă rog să mă anunțați dacă vă ajută!

Disclaimer: Am scris această aplicație.