Cum repararea sd-card blocat modul read-only? Este probabil o eroare de sistem de fișiere (Android, 4.2 Jelly Bean, Card Sd)

utilizator94576 a intrebat.
a intrebat.

Am alcatel onetouch pop cu alcatel onetouch pop cu jellybean 4.2.2. Am pus în 32 Gb sd hc card. Cardul nu a funcționat corect. Uneori (specialy când am încercat să scriu mai mult de un fișier) cardul s-a blocat cu ceva de genul read-only mode. În această situație, obișnuiam să conectez telefonul la calculator (win 8.1) și să execut verificarea discului din proprietăți. Acum, prietenul meu a activat modul dezvoltator pe telefonul meu și computerul meu a încetat să mai vadă telefonul. Nu pot dezactiva modul de dezvoltare și nu știu cum să repar cardul SD. Îmi pare rău pentru engleza mea. Cineva mă poate ajuta?

2 răspunsuri
Joe Sewell

În primul rând, nu-ți mai lăsa prietenul să se joace cu telefonul tău. 🙂 Demontați cardul de pe telefon (sau închideți telefonul), scoateți cardul și folosiți un cititor de carduri USB compatibil pentru a monta cardul pe computerul Windows.

În acest moment, eu aș cu tărie vă sugerez să copiați toate fișierele de pe cardul SD pe computer. După aceea reformatați cardul SD, utilizând fie utilitarul oficial de la adresa https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/ fie introducându-l din nou în telefon și cerându-i acestuia să îl reformateze. (Vă sugerez cu tărie prima opțiune!)

Dacă întâmpinați probleme cu oricare dintre aceste operațiuni, există șanse ca cardul dvs. să fi fost deteriorat iremediabil, poate din cauza epuizării ciclurilor de scriere a memoriei flash. Luați tot ce puteți și cumpărați unul nou.

Toate acestea, apropo, presupun că aveți cu adevărat un micro SD micro sau unul de dimensiuni normale și că ați verificat dacă fila de blocare la scriere este setată corect.

mihai

Eu am formatat cardul ca FAT32 și nu a funcționat. Am dezinstalat aplicația (pentru drepturi de acces). Nimic. ce a funcționat la mine FĂRĂ să înrootez telefonul. Formatarea cardului de pe telefon, nu de pe calculator. Dacă nu găsiți facilitatea de formatare, atunci puteți formata cardul ca NTFS. Apoi introduceți cardul. Telefonul vă va observa că este defect și vă va da posibilitatea de a-l formata. După aceea, problema ar trebui să fie rezolvată.